Roerbak met panga, aardappeltjes en broccoli

Roerbak met panga en aardappeltjes

Vandaag gaan we weer voor een makkelijke maaltijd, deze keer met de panga van Queens. We maken er een lekker roerbakgerechtje van.

Na mijn trip naar Vietnam met Queens Vis heb ik jullie de Snap Shots van onze trip laten zien (deel 1 en deel 2) en verteld over de verwerking van de panga. Wat ik nog niet heb gedeeld is een recept met panga. Daar komt vandaag verandering in!

Ik heb er voor gekozen een gerechtje te maken dat ik zelf na een dag werken nog even in elkaar draai. Een makkelijk gerechtje dat binnen 20 minuten op tafel staat. Daarom heb ik gekozen om de panga roerbakstukjes van Queens te gebruiken. Ideaal omdat je het ook niet hoeft te snijden ;)

Deze keer ga ik voor aardappeltjes met broccoli en panga. Panga heeft van zichzelf een vrij neutrale smaak, hierdoor kun je het zelf op smaak brengen. In dit geval heb ik het gecombineerd met knoflook, verse gember en citroen. Een frisse combinatie die in het voorjaar en zomer zeker in de smaak valt.

Nog even een snelle tip: ontdooi diepvriesvis door het ’s morgens al in de koelkast te leggen. Met de verpakkingen van Queens gaat dit heel makkelijk. De filets zijn namelijk per stuk vacuüm verpakt. Bij de roerbakstukjes kun je het hele pakje in de koelkast leggen.

Roerbak met vis en aardappel

Roerbak met panga, aardappeltjes en broccoli

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Queens roerbakvis panga naturel (200 gram)
  • 200 gram krieltjes in de schil
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • sap van een halve citroensap
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereiding:

Was de broccoli en krieltjes en kook dit samen (kan in dezelfde pan) 8 minuutjes voor. Snijd de ui in halve ringen en bak dit glazig in een koekenpan of wok. Marineer de stukjes pangafilet even in de citroensap (ongeveer 10 minuutjes) en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de voorgekookte aardappeltjes en broccoli in de pan bij de ui, samen met een geperst teentje knoflook en geraspte gember. Bak dit even aan en voeg hierna de stukjes pangafilet toe. Bak dit nog 4 tot 5 minuten mee.

Serveer de roerbakschotel met een partje citroen.

 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Kristy says

    Mmm ideaal recept voor met de Opperdoezer Ronde! Ga ik zeker proberen :)

    • Brenda Kookt says

      Jaa zeker weten Kristy! De opperdoezer is hier heel goed geschikt voor.

  2. Ina says

    Gisteren Spelt broodmix, nu Roerbakvis panga… Blijft dat zo door gaan, en ga je ons steeds meer pakjes aanpraten? :(

    • Brenda Kookt says

      Hoi Ina, toevallig stonden er twee gesponsorde artikelen bij elkaar gepland. Soms komt er weken niets online, en soms komt het zo uit dat er meerdere artikelen in een week online komen. Ik probeer hier een balans in de vinden, maar dat lukt niet altijd.
      De roerbakvis panga beschouw ik persoonlijk niet onder de pakjes. Panga uit de vriezer is verser dan panga uit het koelvak, dat is namelijk al ontdooid.

  3. Joyce says

    Gezocht naar panga en broccoli en voila, gevonden!
    Super recept, bedankt Brenda…