Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

BBQ: Kipspies met citroen

18 juni, 2015 | DOOR Brenda Kookt | 3 REACTIES

Kipspiesjes barbecue

Spiesjes met vlees mogen natuurlijk niet ontbreken op de barbecue. Ik geef je het recept voor een lekkere kipspies met citroen.

Precies in de week dat ik de barbecue-week (of eigenlijk zijn het inmiddels weken aan het worden) ben gestart wil het mooie weer niet zo meewerken. Ik hoop dat jullie deze receptjes bewaren en met mooi weer opzoeken. En als je nu al van deze kipspies wilt smullen dan mag je hem ook in een pannetje op het fornuis bakken. Stiekem heb ik dat bij deze spiesjes ook gedaan. Het begon namelijk te regenen tijdens de barbecue dus verkaste we naar binnen. De kip smaakte er gelukkig niet minder om ;)

Kip is heel veelzijdig en kan altijd. In een ovenschotel, pastagerecht en zeker ook op de barbecue. Volgens mij vind bijna iedereen het lekker. En kip kun je extra lekker maken door het te even marineren, door er smaak aan de geven. Deze keer gaan we voor kip met citroen, een lekkere combinatie.

Citroen is zo’n smaak dat op een warme dag extra lekker is, lekker fris. En daarom maakte ik kipspiesjes met citroen. Extra lekker doordat de kip is gemarineerd.

Kipsiesje met citroen

Kipspies met citroen

Bereidingstijd 15 minuten plus minimaal 30 minuten om te marineren

Ingrediënten voor 4 spiesjes:

  • 1 kipfilet
  • 1 citroen plus 8 dunne plakjes citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 stengels lente ui
  • peper en zout

Extra benodigd: 4 sateprikkers, een afsluitbare plasticzak

Bereiding:

Laat de sateprikkers in een bak met water weken.

Rasp de citroen en pers het sap er uit. Meng dit met 2 uitgeperste teentjes knoflook, oregano, olijfolie en peper en zout tot een papje. Dit is de marinade.

Snijd de kipfilet in 12 blokjes. Plaats de marinade samen met de kipfilet in de afsluitbare zak (of een bakje). Laat dit 30 minuten marineren buiten de koelkast, of 3 uur in de koelkast.

Snijd de lente ui in stengels van ongeveer 2 cm.

Rijg de kip, lente ui en plakjes dubbel gevouwen citroen om en om op de prikkers. Bak de kipspies om en om op de barbecue.

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin. 
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • BBQ: AardappelspiesjeBBQ: Aardappelspiesje
  • BBQ SlavinkspiesjesBBQ Slavinkspiesjes
  • BBQ: Kabeljauw en papilotteBBQ: Kabeljauw en papilotte
  • BBQ: FetaspiesjeBBQ: Fetaspiesje

Filed Under: BBQ, Bijgerecht, Zomer Tagged With: barbecue, barbecue kip, barbecue recept, bbq kip, bbq recept, kip barbecue, kip bbq, kip op de barbecue, kip spiesje, kip van de barbecue, kipspiesje, kipspiesje met citroen, recept barbecue, recept bbq, recept kip barbecue, recept kip bbq, spiesje

<< Paella
Food tips #5 BBQ editie >>

REACTIES

  1. lo says

    18 juni, 2015 at 12:21

    De titel is denk ik fout? Tijm staat niet tussen de ingrediënten…

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 juni, 2015 at 13:54

      Dat klopt. Tijm heb ik uiteindelijk niet gebruikt bij dit recept.

      Beantwoorden
  2. Ellen says

    18 juni, 2015 at 12:23

    Heerlijk! De gemakkelijke dingen zijn vaak het allerlekkerst ;)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie