Ga naar de inhoud

Paella

Paella stond al zo lang op mijn lijstje om zelf te maken, nu kan ik hem eindelijk afstrepen. Én vaker maken! Waarom het zo lang geduurd heb weet ik niet. Het is namelijk super makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker. In plaats van kipfilet heb ik gekozen voor drumsticks. Het leek
Delen op

Paella

Paella met drumsticks

Paella stond al zo lang op mijn lijstje om zelf te maken, nu kan ik hem eindelijk afstrepen. Én vaker maken!

Waarom het zo lang geduurd heb weet ik niet. Het is namelijk super makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker.

In plaats van kipfilet heb ik gekozen voor drumsticks. Het leek me lekker (vlees is lekker zacht) en omdat de paella moet stoven leek het me ideaal als de drumsticks meestoven met de rijst. Qua vis ben ik gegaan voor cocktail garnalen. Niet iedereen is gek op verschillende zeevruchten, daarom leek dit me een mooie middenweg.

Brenda Kookt staat de komende weken in het teken van de BBQ en ook dit gerecht kan op de BBQ gemaakt worden. Zelf hebben we een skottelbraai en hier zit ook een wokplaat op. Hier kun je de paella heel goed in klaarmaken (voor de skottel is ook een speciale paellapan verkrijgbaar).

Paella is een ideaal barbecue, en campinggerecht. Je hebt namelijk maar 1 grote pan nodig en hebt er weinig omkijken naar. Staat deze paella deze zomer nog bij jou op tafel?

Makkelijke paella met kip

Paella

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten tijd om te stoven

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 4 kipdrumsticks
  • 0,25 gram saffraan
  • 500 ml bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram risottorijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 gram cocktailgarnalen
  • verse peterselie
  • partjes citroen om er bij te serveren

Bereiding:

Laat de saffraan in een kopje met daarin een deel van de  hete bouillon weken.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook, bak dit even aan in de koekenpan. Voeg de drumsticks in de pan en bak dit om en om een paar minuten mee.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Voeg de groenten bij de drumsticks en bak even mee. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon (ook het kommetje met daarin de saffraan) in de pan en breng aan de kook. Strooi de rijst over de pan en laat op middelhoog vuur 25 minuten mee garen. Probeer niet te roeren, maar zorg ervoor dat de rijst wel in het vocht van de bouillon ligt. Verwarm de garnalen aan het einde even mee zodat ze garen.

Bestrooi de paella met gehakte peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het even 10 minuten staan. Garneer de paella voor het serveren met partjes citroen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki

24 reacties

Geert

Sinds jaar en dag maak ik graag al eens een smaakvolle paella klaar. Uiteraard buiten op het terras bij een stralend zomerweertje en vooral als we gasten over de vloer krijgen die op culinair al wat veeleisender zijn. Dit ritueel gebeurt steevast volgens vaststaand succesrecept. Nu botste ik recent via internet domweg op dat recept van jou. Hoe dit recept afwijkt van dat van mij, Brenda, is eigenlijk amper te beschrijven, je houdt het echt niet voor mogelijk. Dat was dan ook de prikkel om het volgens jouw recept eens te proberen. Stel je voor, zeg: paella zonder inktvis, zonder chorizo, zonder erwtjes, braadworst, mosselen, paellakruiden, konijn, langoustines, scampi, ........ Maar dan wel weer met courgette! Nu wilde het toeval dat het vorig weekend uitstekend paellaweer was, zonnig, aangenaam, heerlijk vertoeven in de tuin. En we waren alleen, met het gezinnetje, mijn vrouw en ik en twee pubers die vooral niets lusten wat de papa klaar maakt omdat de papa het klaarmaakt :)))) Dat was dus het meest voor de hand liggende moment om jouw recept de kritische toets te laten doorstaan, temeer daar we ook nog courgette in de aanbieding hadden. Wel Brenda, jouw recept was een openbaring! Wij vonden het uitermate heerlijk. Wij hebben er enorm van genoten, met een heerlijk Spaans wijntje erbij, zo zullen we het wel meer kokkerellen! Hartelijk bedankt, Brenda, en nog heel veel kooksuccessen gewenst! Wij houden je alvast in de gaten. Vriendelijke groeten, Geert

Laat een bericht achter

Anna Knoester

kan ik paella een dag van te voren maken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan wel, echter wordt het gerecht dan wel droger. Je kunt bij het opbakken van de paella eventueel een klein beetje water toevoegen.

Anna-Maria

Ik heb genoten van het lekkere eten. Wel was het bij ons maar voor 3 personen genoeg. Als ik nog wat extra groente zou willen toevoegen, wat is dan geschikt om er door heen te doen?

Laat een bericht achter

karin eertman

het was heerlijk! ik heb doperwtjes toegevoegd en paella rijst gebruikt. Hij gaat in het bewaarmapje! heerlijk, bedankt!

Laat een bericht achter

Ellen

Gemaakt en heel erg lekker! Heb er wel chorizo aan toegevoegd, zou ik wel aanraden ook!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een lekkere toevoeging

Hans

Hallo Brenda, ziet er lekker uit, en wilde het gaan maken. Maar nu lees ik dat er 0.25 gram saffraan in moet. Buisjes die ze bij de AH verkopen zit slechts 0.05 gram in. Klopt het dat er hier echt 5 buisjes saffraan voor nodig zijn? met vriendelijke groeten, Hans

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Hans, wat scherp van je. Ik denk dat het 0,025 gram moet zijn. Een half buisje is voldoende.

Liesbeth

Oh wat heerlijk! Vorig jaar voor het eerst paella gegeten in Spanje en ben er gek op! Zou je het denk je ook met quinoa kunnen maken ipv rijst? En moet ik dan nog iets anders doen in dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi liesbeth, Quinoa is eerder gaar dan rijst. De stooftijd is in dat geval minder lang. Het lijkt me wel goed om te de kip in dat geval iets langer voor te bakken. Anders is de quinoa gaar, maar de kip nog niet.

Ri

Een heerlijk zomers gerecht. En makkelijk te maken. Ik ben fan!

Laat een bericht achter

Xiu

Als ik de hoeveelheid rijst verdubbel naar 300 gram, zou ik dan ook 750-800 ml bouillon moeten gebruiken?

Laat een bericht achter

MIrjam Maasland

Mmm. lekker! Hoeveel van de ingredienten moet ik aanpassen bij 5 personen? Ik dacht aan kippe dijtjes een pond (i.p.v. de pootjes), maar ik zit even met de vocht hoeveelheid? Heb je een advies? Hartelijke groet, Mirjam

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik zou in dat geval ongeveer 750 tot 800 ml bouillon gebruiken. Handige aan kippedijtjes is dat er geen botjes in zitten. Al gleed het vlees bij ons ook zo van de drumstick, zo gaar en mals was het.

Iris

Love Paella, maar idd, niets gaat boven die uit Spanje! Als ik een 'vis-proof' pannetje maak, dan vervang ik de garnalen met gebakken chorizo...aanrader!!!

Laat een bericht achter

Marja

Wat een uitstekend idee! Ik hou nl. niet van schaal en schelpdieren! Ik ga het nu echt een keer maken! Met kip en chorizo! Klinkt erg lekker moet ik zeggen. Nogmaals dank. Groetjes, Marja

Jacquelien van Ras

goedemorgen Brenda, Ziet er weer heerlijk uit! Komt zeker ook op mijn lijstje! Thx fijne zonnige dag! gr. Jacquelien

Laat een bericht achter

Farah

Hmm heerlijk! Ik ben dol op paella en maak hem dan ook regelmatig zelf klaar (ook altijd met kip of drumsticks en garnalen). Maar hij blijft toch het lekkerst in Spanje :P.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan ik me heel goed voorstellen. Gaat op mijn bucketlist: echte paella eten in Spanje.

Brenda Kookt

Ja dat zou ik wel doen. Als de rijst te droog is kun je altijd nog een beetje extra water of bouillon toevoegen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op