Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is aardbeientiramisu. Deze verrukkelijke variatie op het klassieke Italiaanse dessert combineert de fluweelzachte laagjes mascarpone en lange vingers met verse aardbeien. Een heerlijk nagerecht met zomers fruit! Zomerse aardbeientiramisu zonder alcohol Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu is zeker weten helemaal een...
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is aardbeientiramisu. Deze verrukkelijke variatie op het klassieke Italiaanse dessert combineert de fluweelzachte laagjes mascarpone en lange vingers met verse aardbeien. Een heerlijk nagerecht met zomers fruit!

Aardbeientiramisu

Zomerse aardbeientiramisu zonder alcohol

Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu is zeker weten helemaal een topper. Iedereen kan dit namelijk eten, jong en oud. Zwanger en niet zwanger. Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol of espresso. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.

Verse aardbeien

Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. En extra lekker met verse aardbeien. Dit toetje maakte ik van de eerste Hollandse aardbeien die ik kreeg van het Proevkantoor. Ik wist meteen dat ik daar een fruitige alcoholvrij nagerecht van ging maken. Een ideaal dessert voor de warme zomeravonden.

Aardbeientiramisu met Griekse yoghurt

Deze zomerse aardbeientiramisu zonder alcohol is een geweldig dessert voor mensen die geen alcohol willen drinken. Het heeft dezelfde lekkere smaak als traditionele tiramisu, met de romige mascarpone en de luchtige lange vingers. Maar in plaats van alcohol gebruiken we Griekse yoghurt, mascarpone en appelsap in dit recept. Het resultaat is een heerlijk fris en verfrissend dessert waar iedereen van kan genieten!

Je kunt het goed voorbereiden en ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan. Of je nu een barbecue hebt, een tuinfeest viert of gewoon jezelf wilt verwennen, aardbeientiramisu is de perfecte keuze om de zomer op een zoete manier te vieren.

Tip: voeg je liever een beetje alcohol toe aan de tiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

Tiramisu met aardbeien

Deze aardbeientiramisu is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en/of rauwe eieren. Bekijk hier meer nagerechten.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via nagerechtenTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardbeientiramisu

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.
2
Stap 2
Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt.
3
Stap 3
Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren.
4
Stap 4
Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
5
Stap 5
Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus.
6
Stap 6
Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Voor het serveren:

Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

89 reacties

Tanja

Superlekker en simpel - echt een zomers toetje (of gewoon voor tussendoor 😋) ... Wel eerst het hele recept lezen anders ben je te laat met de folie ...

Laat een bericht achter

Mary
5/5 sterren

Gisteren gemaakt en vandaag lekker gegeten. Oorspronkelijk voor anderen gemaakt, maar die was voor hen te groot. Hier thuis ook lekker van genoten!

Laat een bericht achter

Astrid

Wat een leuk recept! Gebruik je van de Griekse Yoghurt de variant met 10% vet of 0%?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Welke jij het lekkerste vindt, ik heb in dit geval de 0% gebruikt

Bianca
5/5 sterren

Vandaag deze gemaakt voor mijn familie, en hij voel heel erg in de smaak! Heerlijk receptje 👍🏼

Laat een bericht achter

Manuela
5/5 sterren

Heerlijk is het, gelukkig heb ik voor morgen nog over

Laat een bericht achter

freddy RUTTEN

ik vind een heerlijk zomerse dessert voor bij de koffie of viertje of bij grootbezoek iedereen vond het heerlijk lekker dessert

Laat een bericht achter

Indy

Hi, Kan je de appelsap ook wisselen met dubbelfris? (de rode)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Indy, nou dat klinkt wel lekker moet ik zeggen :) Je kunt het zeker proberen, het matcht goed met de aardbeien.

Vincent

Zou je ook de appelsap kunnen vervangen met apfelkorn? Of is dat niet lekker met de andere smaken?

Laat een bericht achter

Angelique

Ik ga het maken met amarula aardbei/chocolade cream likeur. Lijkt me ook erg lekker!

Brenda Hoff

Klinkt heel interessant, ik zou het een keer proberen!

Maaike

Zou het ook met diepvries aardbeien kunnen ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Diepvriesaardbeien zijn vaak erg vochtig. Je kunt dan beter bijvoorbeeld bosbessen uit de diepvries gebruiken. Of een andere verse fruitsoort

Stefan

Kan je hem invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bij tiramisu zoals deze heb ik daar zelf helaas geen ervaring mee, ik kan je hier niet in adviseren.

Denise

Mijn man houdt niet van kaas, hoe kan ik mascarpone vervangen?

Laat een bericht achter

Leonoor

Toetje gemaakt Staat nu in de koelkast een beetje aardbeien likeur bij de appelsap gedaan op advies van een nichtje Kan ook met frambozen likeur Aarbeien gepureerd wordt wel erg dun Volgende keer misschien iets korter pureren met de staaf mixer of zijn de gepureerde aardbeien altijd zo dun. We zullen het zien vanavond hoe het smaakt Ziet er in ieder geval al lekker uit

Laat een bericht achter

Gerrie Kamphuis

Vandaag heb ik dit gerechtje gemaakt. Ik ben geen held met toetjes maar mens wat is dit lekker. Nou Brenda deze ga ik zeker vaker maken. Dank je wel.

Laat een bericht achter

vanessa

mmm das een lekker receptje, word bij ons op lentefeest van ons zoontje gemaakt

Laat een bericht achter

Deniz

Ik wil die maken met perzikken. Moet ik dezelfde hoeveelheid perzikken nemen?

Laat een bericht achter

Amy

Hallo, I Hoe groot dient de schaal te zijn voor deze aardbeientiramisu?

Laat een bericht achter

Annelies

Geïnspireerd door een collega die dit ging maken..samen met zoonlief gemaakt . Een heel groot succes! Hij was teleurgesteld dat de taartvorm vanavond niet helemaal leeg moest. Maar wetende dat hij morgen nog een keer dit toetje mag eten.... hij ging fluitend zijn bed in ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ah wat super leuk om te horen! En wie wet bewaard die heeft wat... toch? ;)

Willianne

Heerlijk nagerecht in de zomer als zwangere. Was vergeten om poedersuiker aan de puree toe te voegen maar was eigenlijk prima en zoet genoeg.

Laat een bericht achter

Mieke

De aardbeiebtiramisu was een verrassende afsluiting van het etentje. Iedereen vond het heerlijk. Dank voor het recept.

Laat een bericht achter

Gerda

Hallo Brenda, Hartelijk dank voor het recept. Toen ik het toetje gisteravond gemaakt had (ik heb het over twee bakjes verdeeld) was ik heel nieuwsgierig hoe het zou smaken en heb ik een bakje een half uur in de vriezer gedaan, maar toen vond ik hem niet lekker, maar vanavond heb ik het tweede bakje gegeten en was hij superlekker! ? Ik denk dat de smaken gisteren gewoon nog niet goed met elkaar vermengd waren (te snel uit de vriezer gehaald).

Laat een bericht achter

Marian

Heerlijk fris met de Griekse yoghurt. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door chocoladebiscuits te gebruiken en licor 43 toe te voegen (biscuits weken in sinaasappelsap ) ☺

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jouw draai klinkt ook heerlijk zeg, het water loopt me in de mond :)

Siets

Hij was super lekker! Ik heb de variatie met witte wijn gemaakt, en er nog wat chocolade over geraspt.

Laat een bericht achter

Shanna

Kan ik de lange vingers vervangen door specculoos, zoja moet ik dan iets veranderen aan het recept?

Laat een bericht achter

Linda

Vandaag samen met mijn zoontje gemaakt, wat een heerlijk toetje! Zelfs mijn man die niet van aardbeien houdt heeft 2x wat genomen ?

Laat een bericht achter

Janneke

Het was heerlijk gemaakt voor 6 personen en 2 kinderen.

Laat een bericht achter

Annelies

Hoi! Klinkt verrukkelijk! Over twee weken een bbq voor 12 personen, dus ik weet wat me te doen staat! Welke afmetingen van ovenschaal heb je gebruikt? Groetjes, Annelies

Laat een bericht achter

Krista

Heerlijk, inmiddels een gezinsfavoriet!

Laat een bericht achter

marleen

Super lekker en fris iedereen is er gek op thuis bedankt groetjes marleen

Laat een bericht achter

Juditj

Lijkt me heerlijk! Zou ik ook zo'n kant en klare cake kunnen gebruiken ipv de lange vingers?

Laat een bericht achter

Dianne

Hallo Brenda, Wat kun je gebruiken ipv appelsap, vanwege een fructose intolerantie mag ik geen vruchtensappen.

Laat een bericht achter

Rita

lekker van smaak maar blijft te zacht. Griekse yoghurt was vlg mij niet stevig genoeg. Volgende keer misschien aan ander merk gebruiken.

Laat een bericht achter

Angela

Deze staat nu in de koelkast, ben benieuwd vanavond!

Laat een bericht achter

Vivian

Deze zomer al meerdere keren gemaakt, iedereen vond het heerlijk!! Ik heb de lange vingers niet in de appelsap gelegd, maar besprenkeld met appelsap. De lange vingers worden hierdoor minder zacht ?

Laat een bericht achter

Mieke

Ik heb wel eens tiramisu gemaakt, maar altijd met eieren, wordt dit wel stijf zonder eieren?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja het wordt ook stijf op deze manier

Marlieke

Pas gemaakt iedereen vond het heerlijk :D

Laat een bericht achter

geraldine

Ik heb wel wat aanpassingen gedaan dus ipv griekse yoghurt, volle kwark en appelkersensap ipv gewone appelsap!!! Maar het was echt een super lekker nagerecht!!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Geraldine

Nienke

Ik heb het recept gemaakt en het was echt heerlijk! Ik had alleen een klein foutje gemaakt: de onderste lange vingers moesten ook in de appelsap en dat was ik vergeten. Dom, maar het was nog steeds erg lekker!!

Laat een bericht achter

Julie

Een fantastisch recept! Heerlijk! Een tip is om de lange vingers met appelsap of witte wijn voorzichtig te besprenkelen i.p.v. ze in een ' badje' van vocht te keggen. Leg de lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden in de schaal en giet voorzichtig met een lepel de appelsap over de lange vingers. Vervolg verder het recept en leg de 2e laag lange vingers met de niet-gesuikerde kant op de aardbeiensaus. Deze hoef je dan verder niet meer te besprenkelen, want de aardbeiensaus is vochtig genoeg. Deze versie is bij mij eg goed gelukt. Ik heb trouwens ook maar de helft van de suiker gebruikt, voor ons zoet genoeg, maar dat is persoonlijk. Succes!

Laat een bericht achter

Brigitte

Dag Brenda ! Al de combinatie speculoos /aardbeien geprobeerd ? Waarin zou ik de speculoos dan best even laten trekken ? Ik zou dit een dag op voorhand willen klaarmaken voor 12 personen ...hopelijk wordt de tiramisu dan niet te slap ? Hartelijk dank voor info ! Grtjs. Brigitte

Laat een bericht achter

Brigitte

Nog eens ik Brenda ! Heb zelf aardbeienconf gemaakt en die gebruikt i p v de vers gemixte aardbeien , samen met gemalen speculoos ...als afwerking verse aardbeien ..was een topper ...? Nog eens groetjes,Brigitte

Mirjam Maasland

Hoi Brenda, volgende week ga ik voor een groep van 17 personen koken en had dit in gedachten als toetje. De aardbeien tiramisu. Hoe pas ik het beste het aantal ingrediënten aan? Hartelijke groet, Mirjam

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Mirjam, het is afhankelijk hoe groot je de porties wilt maken. In dit geval zou ik gaan voor 2,5 x het recept

jan-willem & marrit

Super leuk recept hoor brenda, lekker van genoten samen met m'n lieve huisgenoten

Laat een bericht achter

Tanja

Mmmmm, en ook halal-dochter proof ;-)

Laat een bericht achter

Corrie

Het afgelopen weekend hebben we dit toetje als gast gegeten bij mijn neef en zijn vrouw. Het was verrukkelijk!

Laat een bericht achter

Bertha Corbier

Hallo Brenda, Zou deze aardbeientiramisu ok met sinaasappelsap i.p.v. appelsap gemaakt kunnen worden

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan ook Bertha.

Charlotte

Wauw, wat een heerlijk toetje!! Super makkelijk te maken en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit! De reacties van onze gasten op dit toetje maken de avond dan helemaal compleet. En als zwangere is het erg fijn om de tiramisu gewoon mee te kunnen eten! Zou je de aardbeien ook kunnen vervangen door een ander soort fruit/vrucht zodat je variaties op deze tiramisu kunt maken?

Laat een bericht achter

roosje

Dit ga ik zo maken! Lijkt me heerlijk! maar zou ik een deel tot maandag kunnen bewaren, of is het dan niet meer lekker?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt de tiramisu maximaal 2 dagen bewaren (een restje) Het lekkerste is hem binnen een dag op te eten.

Fran

Gisteren gemaakt en het was heerlijk! Mijn collega die ik het recept ook had gegeven, heeft het vorige week gemaakt en die was ook enthousiast. Dank voor dit lekkere recept!

Laat een bericht achter

Jacquelien

Heerlijkkkkkk! Vanmorgen gemaakt en vanavond lekker gesmuld☺️

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super! Je foto zag er ook zeer smakelijk uit :)

wanda

Lijkt me heel lekker, maar moet er geen gelatine door voor het opstijven? Blijft het yoghurt mascarponemengsel niet te zacht in de koelkast?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Griekse Yoghurt is een dikke(re) substantie, en mascarpone ook. In dit geval hoef je geen gelatine toe te voegen.

Arjan

Ik had nog nooit tiramisu gemaakt omdat ik niet alcohol hou. Gisteren heb ik deze gemaakt en hij was heerlijk. Was alleen de poedersuiker door de aardbeipuree vergeten waardoor die iets dunner was. Gaan we vaker maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Arjan!

Marjolijn

Kun je dit recept ook een dag van te voren maken? Of worden de koekjes dan helemaal moes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De koekjes worden sowieso zacht, dat komt door de appelsap. Als je hem een dag van te voren maakt dan worden ze extra zacht, bijna moes inderdaad.

Maria

Net dit overheerlijke toetje gegeten! Zeker voor herhaling vatbaar. Vond alleen dat het een beetje uit elkaar viel doordat de lange vingers te nat waren...volgende x dus minder appelsap denk ik.

Laat een bericht achter

Nienke

Heb vandaag dit toetje gemaakt. Het was super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. De vrienden die kwamen eten wouden ook direct het recept hebben.

Laat een bericht achter

gepo

Ha Brenda, maakt het wat uit welke kant van de lange vingers je in de appelsap legt? Groet, gepo

Laat een bericht achter

melany

dit ziet er heerlijk en zomers uit ik doe dit altijd met chocola maar dit wil ik ook zeker proberen!

Laat een bericht achter

Astrid

Ik ben normaal niet zo'n tiramisu fan vanwege de alcholhol, maar deze ga ik toch echt eens proberen! Hij klinkt erg lekker!

Laat een bericht achter

Elianne

Wat een leuk en slim idee om appelsap en Griekse yoghurt te gebruiken! Ben benieuwd hoe het zal smaken :)

Laat een bericht achter

Emma

Ahh, super lekker zeg!

Laat een bericht achter

Nell

Kan ik dit ook een dag van tevoren klaarmaken?

Bas

Wat ziet dat er heerlijk uit! Aarbeien zijn zo lekker! Snel dit recept eens proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Charlotte, je kunt de aardbeien zeker vervangen door ander fruit. Wat dacht je van frambozen, of verse mango?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Gepo, ik leg de niet besuikerde kant van de lange vingers in de appelsap

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nou, met chocolade klinkt ook niet verkeerd zeg ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op