Ga naar de inhoud

Pulled Pork Pasta

Vandaag deel ik een lekker gerecht met pulled pork. Eens iets anders dan het standaard (maar super lekkere) broodje met coleslaw. Een pasta met pulled pork! Pulled pork is langzaam gebraden varkensvlees (varkensschouder), na uren braden heb je heerlijk mals vlees. Eerder gaf ik je hier al een recept voor en maakte ik er tortilla’s mee, klik
Delen op

Pulled Pork Pasta

Pulled pork pasta

Vandaag deel ik een lekker gerecht met pulled pork. Eens iets anders dan het standaard (maar super lekkere) broodje met coleslaw. Een pasta met pulled pork!

Pulled pork is langzaam gebraden varkensvlees (varkensschouder), na uren braden heb je heerlijk mals vlees. Eerder gaf ik je hier al een recept voor en maakte ik er tortilla’s mee, klik hier om dit te bekijken.

Vanaf nu kun je ook pulled pork eten als je minder tijd hebt. Afgelopen week stuurde Albert Heijn mij een voorgegaarde pulled pork toe, deze is nieuw in het assortiment. Ik heb het vlees inmiddels getest en het blijkt een hele goede vervanger voor de zelfgemaakte, namelijk minstens net zo lekker. Na 30 minuten is het vlees sappig en mals, perfect.

Nadat we het (standaard) op een lekker broodje aten was er nog meer dan voldoende over. Het leek me leuk om hier eens iets anders mee te doen. Ik besloot er een pasta gerecht mee te maken.

En met succes! Yummy, wat was dit lekker zeg. De pulled pork heb ik vermengd met de bijgeleverde (lekkere) barbecuesaus. Omdat hier al heel veel smaak aan zit heb ik de pasta verder vrij basic gehouden. Ik nam spaghetti met een uitje, champignons en gebakken spinazie. Het resultaat een lekkere makkelijke maaltijd.

Pasta met puled pork

Pulled Pork Pasta

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 180 gram spaghetti
  • 100 gram pulled pork met barbecuesaus (bijvoorbeeld een restje van dit recept)
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • peper en zout
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de spaghetti in ruim water beet gaar en giet het hierna af.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui samen met de champignons aan. Voeg de spinazie er bij en bak mee tot de spinazie gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de pulled pork in een apart pannetje.

Roer de pulled pork (waar al barbecuesaus door zit) door de spaghetti. Meng vervolgens het spinaziemengsel er door. Verdeel de pulled pork pasta over de borden en bestrooi voor de finishing touch met Parmezaanse kaas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

7 reacties

Mirjam Rosier

Deze is echt su-per lekker!!! Zo simpel eigenlijk maar een feestje om te eten. Ik ga voortaan nog ruimer pulled pork maken. Ik weet wel raad met de restjes!

Laat een bericht achter

Linda van der Velden

Oef dat was smullen zeg! Wat een heerlijk gerecht, ook vriendlief was er weg van. Wij hebben het gemaakt met de pulled pork die tegenwoordig bij AH te koop is en een stuk minder lang in de oven moet dan 'normaal'. Aanrader!

Laat een bericht achter

Heike.

Ziet er heerlijk uit mmmm

Laat een bericht achter

kelly

Dit lijkt mij zo heerlijk...ook dat bekende broodje. Ik eet alleen geen varkensvlees. :( Krijg er uitslag van. Maar je zou bijna....:)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nou, je zou het bijna proberen hé? Ik eet ook niet zo veel varkensvlees, vroeger kreeg ik er pukkels van. Maar zo nu en dan kan ik er echt van genieten.

Emily van Kampen

Dit klinkt bijzonder lekker! Sowieso is pulled pork al lekker en met pasta vind ik het ook nog eens heel origineel.

Laat een bericht achter

Emma

Ahh, klinkt super lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op