Snel rabarbertaartje

Snelle rabarbertaartjes

Een topper van een receptje, super snel en super lekker. Dat zijn deze snelle rabarbertaartjes.

Sinds ik vorig jaar voor het eerst met rabarber heb gekookt ben ik om. Ik ben rabarberfan. Jammer dat ik de rabarber niet kan delen met mijn lief, hij vindt het niet zo lekker. Daarom eet ik rabarber voor 2. Ook dit seizoen heb ik al een paar keer met rabarber gekookt. Ik maakte de rabarbertaart (klik) waar het vorig jaar mee begon nog een keer en de rabarber crumble (klik). Toen ik een restje rabarber over had maakte ik er deze taartjes van. Een schot in de roos die ik zeker vaker maak.

Ik ben dol op receptjes zoals deze. Super simpel, weinig ingrediënten en heel erg lekker. Krokant bladerdeeg is altijd goed, en zeker ook met rabarber. Het is knapperig, fris, zoet en zuur. Alle smaken die passen bij een lekker hapje.

Heb je een beetje rabarber over en vind je het zonde om weg te gooien? Of komt er visite en wil je snel iets lekkers op tafel zetten voor bij de koffie of als dessert? Dan is dit jouw recept.

Wat vinden jullie eigenlijk van rabarber? Eet je het graag? Wat is jouw favoriete gerecht met deze rood/groene stengels?

Rabarbertaartje

Snel rabarbertaartje

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 stengels rabarber
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (7 gram)
  • sap van een sinaasappel
  • Griekse yoghurt of lobbig geklopte slagroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de uiteinden van de rabarber. Halveer dikke stengels in de lengte en snijd de rabarber in stukken, iets minder lang dan de plakjes bladerdeeg.

Verwarm de rabarber samen met een eetlepel custardpoeder, vanillesuiker en sinaasappelsap even in een pannetje. Ongeveer 5 minuutjes.

Bestrooi de plakjes bladerdeeg met custardpoeder. Beleg de plakjes bladerdeeg met stengels rabarber. Bestrooi met nog een klein beetje suiker.

Bak de rabarbertaartjes 20 – 25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi krokant is. Laat de taartjes even afkoelen en serveer met een klodder Griekse yoghurt of lobbig geklopte slagroom.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. kelly says

    Wat een originele! Ik heb nog nooit rabarber gegeten! Ben nu wel heel nieuwsgierig!!!

  2. Lotte says

    Jummie, rabarber! Ik ben er ook echt gek op. Zo lekker zomers. Had het geluk dat een collega van mij een enorme rabarberplant/struik heeft dus ze kwam vorige week met stengels aanzetten. Score! Deze taartjes zien er lekker uit:) Heerlijk op een zonnige dag. Ik denk dat ik als volgend projectje iets van een rabarbergranita ofzo ga maken.

  3. lieke says

    O jaaaaa rabarber. Zoooo lekker :)
    Leuk recept…lijkt me heerlijk!!