Ga naar de inhoud

Eten bij TOV in Schagen

TOV Schagen

Met Hemelvaart was het de hoogste tijd dat we weer eens lekker samen uit eten gingen. Joost en ik. De vorige keer was al een hele tijd geleden (de skivakantie maar dat telt niet ;)). We hadden wat te vieren, Joost had namelijk een nieuwe baan en naja, de baby op komst is natuurlijk ook wel reden voor een lekker etentje met zijn tweetjes.

Meestal als we ergens samen gaan eten belanden we in Enkhuizen of Hoorn. Voordeel is dat we hier met de fiets of trein naartoe kunnen zodat we allebei een glaasje kunnen drinken. Aangezien ik de komende maanden de BOB ben wilde ik deze keer ergens anders naartoe. Met de auto.

Van collega’s heb ik gehoord dat je bij TOV in Schagen lekker kon eten. Dus daar ging de reis naartoe. Kijk mee naar onze avond, het lekkers dat we hier hebben gegeten.

TOV Schagen Amuse

TOV is een gastvrij en gemoedelijk restaurant met een persoonlijke sfeer. Zo komen de initialen van de eigenaren (Roy en Marlies) regelmatig terug. Het is gemiddeld groot en ruim opgezet. Wat mij betreft is er meer dan voldoende ruimte tussen de tafels.

Als amuse genoten we van bovenstaande hapjes. Het linker hapje is een aardappelbakje met daarin rode biet en schuim van Parmezaanse kaas. Rechts is een cake van doperwt en pijnboompit met een crème van citroen. Twee overheerlijke hapjes, dit beloofd veel goeds voor het diner.

TOV Schagen voorgerecht paling

Dit voorgerechtje was mijn favoriet van de avond. Het heeft heerlijke frisse verfijnde smaken.

Het is Gerookte paling met een crème van yoghurt, appel, haringkaviaar en een dressing van yoghurt.

De paling komt van palingrokerij Vlug uit Broek op Langedijk. Bij TOV wordt veel gewerkt met streekproducten als deze, een pluspunt!

TOV Schagen alcoholvrije gin tonic

Ik houd niet zo van frisdrank en bestelde al snel (saai) bruisend water. Toen Joost voor het wijnarrangement ging baalde ik stiekem wel een beetje. Ik had ook wel een wijntje gelust.

Gelukkig had Marlies de oplossing, het is mogelijk om iedere gang een bijpassend alcoholvrij drankje te serveren. Het zogenoemde chauffeursarrangement. Dat klonk me als muziek in de oren..

Het eerste drankje was meteen het lekkerste van allemaal, een alcoholvrije gin tonic.

TOV Schagen cheviche van makreel

Het eerste tussengerecht: makreel met shoftshell krab, komkommer, bindsla, soja en jonge kokos met een saus van strandkrabben.

De shoftshell krab was niet helemaal mijn ding, maar verder was het weer een heerlijk gerecht. Daarbij dronk ik de alcoholvrije variant op de aperol spritz.

TOV Schagen open keuken

We zaten aan een van de tafels met uitzicht op de open keuken. Not bad. Ik vind het altijd leuk om de chefs aan het werk te zien.

TOV Schagen parelhoen

Het tweede tussengerecht: Sous-Vide bereidde Parelhoen met Vadouvan met een saus van spek en ui, geroosterde bloemkool en een crème van bloemkool.

De parelhoen met jus was vol van smaak, heerlijk! Dit was na het voorgerecht mijn favoriet.

TOV Schagen hoofdgerecht

Het hoofdgerecht: Lamskotelet met asperge, gekonfijte lamsnek, krokant van kroepoek en zeewier, Opperdoezer Ronde, lamsoren, luchtige Hollandaise en eigen jus.

Dit was de favoriet van Joost, en echt mannengerecht. Al houd ik daar ook wel van hoor. Voor mij was de lam doorgebakken, hierdoor was het wel minder lekker dan wanneer ik het medium kon eten.

TOV Schagen dessert

Kijk mij genieten.. Mijn drankje lijkt net een wijntje hé? Het is iets (ik denk casis) met chai thee erdoor. Het rook heerlijk kruidig, maar smaakte juist erg zoet.

TOV Schagen dessert met aardbeien

..het zoete drankje pastte wel erg goed bij het toetje. Een knapperige pavlova met lambada aardbeien, aardbeien Romanoff en ijs van karnemelk.

Aan het einde van de avond was ik meer dan verzadigd. In plaats van 5 had ik 4 gangen ook voldoende gevonden. We hadden niet eens ruimte voor een theetje of koffie achteraf. Het was tijd om weer uit te buiken in de auto.

 

TOV in Schagen is wat mij betreft een aanrader als je een avondje écht uiteten wilt. Een complete avond in een relaxte sfeer, niet te stijf of formeel met eten van goede topkwaliteit op schilderachtig opgemaakte borden. En dat buiten de stad.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

4 reacties

Sonja

Wat leuk! Ik woon in Schagen. Heb er vreemd genoeg nog nooit gegeten. Hoog tijd! En gefeliciteerd met je zwangerschap!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel :) En leuk om een keer langs te gaan bij TOV!

Eef

Wat leuk! Ik was al heel benieuwd naar dit restaurant, veel goeds over gehoord. Even onthouden deze :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het is er zeker eentje om te onthouden Eef, een heerlijk avondje uit.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op