Ga naar de inhoud

Newsflash: er zit een broodje in mijn oven!

Broodje in de oven

Vandaag een korte persoonlijk update, want ik heb een klein nieuwtje!

Er zit een broodje in mijn oven! Het duurt nog even voor het rijzen klaar is. Medio november verwachten we het in onze armen te mogen sluiten.

Heel spannend om te vertellen én op het blog te zetten, maar het hoge woord is er uit. Ik ben zwanger! We zijn super blij en gelukkig dat alles goed gaat en dat we het nu eindelijk ‘mogen’ vertellen. Vanaf nu houd ik mijn buik niet meer in 😉

Ik voel me goed. Ben niet heel erg misselijk, wel vermoeid. Ik merk nu hoe productief ik hiervoor altijd was (o.a. met met mijn blog). Het gaat allemaal iets minder vanzelf.

Ik was mega benieuwd hoe het qua eten zou zijn om zwanger te zijn. Je hoort soms de gekste dingen. Tot nu toe is er weinig veranderd. Zolang ik regelmatig en iets meer eet gaat het goed en word ik niet dizzy. Ik lust alles nog en eet hetzelfde als hiervoor.

Je hoeft niet bang te zijn dat Brenda Kookt een ‘mommyblog’ of ‘ kinderblog’ wordt. Het blijft gewoon zoals het is. Al komen er binnenkort wel een paar leuke kraamhapjes voorbij en zal ik af en toe zwangerproof recepten plaatsen. Ook verwacht ik dat de kids categorie  (klik hier om deze te bekijken) de komende jaren iets wordt uitgebreid 😉

Na dit leuke nieuws geef ik voor de vorm ook nog even een recept voor een ander broodje, een haverbroodje. Deze is iets eerder klaar 😉

Haverbroodje

Het haverbrood is compacter en minder luchtig dan een ‘gewoon’  brood. Desalniettemin (een woord dat ik nog niet eerder gebruikt heb) is het lekker om eens af te wisselen, en zelf brood te bakken.

Haverbroodje

Bereidingstijd 45 minuten en 75 minuten om te rijzen

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel (fijngemalen havermout)
  • 150 gram tarwebloem (tarwebloem geschikt voor het bakken van brood is verkrijgbaar bij veel molens of in een biowinkel)
  • 25 gram amandelmeel
  • 10 gram gist
  • snufje zout
  • 150 tot 200 ml lauwwarm water

Bereiding

Los het gist op in 50 ml water. Voeg de havermeel, tarwebloem en amandelmeel toe, plus het zout. Meng dit door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en meng tussendoor goed door (bijvoorbeeld met een keukenmachine met deeghaken of met de hand). Het maakt niet uit als je wat water overhoudt. Kneed het deeg tot een goede bal die niet pakt. Het deeg moet niet te droog zijn, maar ook niet te nat.

Zet het deeg hierna in een ingevette kom afgedekt met plasticfolie weg. Laat het een half uurtje rijzen. Kneed het hierna nog een keer kort door en laat het nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC zodat de oven goed warm is. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en. Bak het haverbroodje 30 minuten op 175 ºC.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op