Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Kip Kerrie

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Zonder pakjes, want deze maak je helemaal zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip Kerrie

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Zonder pakjes, want deze maak je helemaal zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op tafel.

Kip kerrie met rijst

Met extra groenten

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om het zelf een keer op tafel te zetten. Dit recept is heel makkelijk te maken zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten.

Ik voegde hier sperzieboontjes aan toe. En dat beviel goed! Sperziebonen zijn een geweldige keuze omdat ze een beetje knapperig zijn en perfect passen bij de romige en kruidige kerriesaus. Zo wordt het al snel een lekker maaltje voor door de week.

Hoe maak je kip kerrie?

Zelfgemaakte kip kerrie is een gerecht dat bestaat uit stukjes kip die worden gekookt in een romige kerriesaus. Het is een populaire keuze in de Indiase en Zuidoost-Aziatische keuken en kan worden geserveerd met rijst of naanbrood.

Je kunt verschillende ingrediënten gebruiken, zoals kip, kerriepoeder, ui, knoflook, gember, kokosmelk en groenten naar keuze. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je makkelijk thuis maakt.

Recept kip kerrie

Kip kerrie recept

Als je op zoek bent naar het lekkerste kip kerrie recept, dan wil je deze zeker proberen! Deze heerlijke maaltijd is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Dit recept bevat de perfecte combinatie van kruiden, groenten en specerijen die goed samen gaan.

Je geeft gemakkelijk jouw eigen draai aan dit recept door extra groenten of kruiden toe te voegen, waardoor je het gerecht aan jouw smaak kunt aanpassen.

En wil je het bewaren? Dan kan dat ongeveer 3-4 dagen in de koelkast, en maximaal drie maanden in de vriezer. Zo heb je snel weer een lekkere maaltijd. Staat deze kip kerrie met rijst deze week bij jou op tafel?

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • grote wok
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip kerrie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
3
Stap 3
Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
4
Stap 4
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.
5
Stap 5
Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.
6
Stap 6
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.

de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

3 reacties

Barbara Ferreira

We hebben heerlijk gegeten, top recept!

Laat een bericht achter

Jacqueline Quakkelaar-Fluttert

Lekker gerecht.

Laat een bericht achter

KillRoy
4/5 sterren

Lekker recept en extra goed gevuld met de boontjes en paprika. De romige kokos smaak gaat super met de kerrie, maar voor degene die het zonder kokosmelk wil maken, staat er ook een kip kerrie recept zonder kokosmelk op de website. Even zoeken op ‘kip kerrie’.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op