Gewokte hutspot

Hutspot uit de wok

Hutspot. Maar dan net even anders. Gewokte hutspot.

Regelmatig maak ik op deze manier snelle hutspot. Met wortelen en gewone aardappelen. Deze keer heb ik het eens anders gedaan, namelijk met paarse wortelen en zoete aardappel.

De komende tijd zul je misschien vaker minder bekende groenten tegenkomen op mijn blog.  Bij mij in de streek is namelijk een super leuk initiatief opgestart, het ProeVkantoor. Dit is een initiatief waarbij wekelijks kratten of tassen met groenten en fruit uit de streek (West-Friesland in dit geval) wordt aangeboden. Zo eet je lokaal en gevarieerd. Ik heb al mogen koken met aardperen (hier moest ik een beetje aan wennen) en nu dus ook met de paarse wortel.

De paarse wortel kun je op dezelfde manier bereiden als de oranje wortel. Wel moet je er rekening mee houden dat de wortel tijdens het koken (en ook tijdens het schillen) een paarse kleur af geeft. Daarbij proeft de wortel iets zoeter dan de oranje variant.

Deze keer dus hutspot met paarse wortel en zoete aardappel. Een lekker zoet gerechtje. En als je wilt kun je ook oranje wortel en normale aardappelen gebruiken.

Variatie hutpot met paarse wortelen

Gewokte Hutspot

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 paarse wortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje zoete ketjap
  • 2 hamburgers

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd ze in plakjes en halveer deze. Kook de wortelen 10 minuten voor.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in reepjes. Kook de blokjes zoete aardappel in een andere pan ook 10 minuten voor.

Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan of wok met olie glazig. Voeg geperste knoflook en een scheutje ketjap toe. Bak dit even mee.

Giet de wortelen en zoete aardappel af en bak dit even mee met de ui. Bak in een andere koekenpan de hamburgers gaar.

Serveer de gewokte hutspot met de hamburgers.

Tip: het is ook erg lekker om op deze manier hutspot te maken met gewone aardappelen en oranje wortelen. 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emma says

    Wat leuk! Die paarse wortel! Geeft ook een hele andere kleurencombinatie, heel gaaf!

  2. Ellen says

    Wat een leuk idee! Dit ziet er fantastisch lekker uit!

  3. Nicole says

    Ik heb het pas gemaakt en het is echt een superlekkere combinatie en het staat zo op tafel!!