Ga naar de inhoud

3x Saucijzenbroodjes

Het is vandaag Pasen! Ik wens jullie een heel mooi paasweekend toe. Wie weet komt dit saucijzenbroodjes recept dit weekend nog van pas? Een van mijn guilty pleasures is toch wel dit broodje. Al sinds mijn jeugd ben ik hier dol op. Ik ging naar de middelbare school in de...
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

3x Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes receptHet is vandaag Pasen! Ik wens jullie een heel mooi paasweekend toe. Wie weet komt dit saucijzenbroodjes recept dit weekend nog van pas?

Een van mijn guilty pleasures is toch wel dit broodje. Al sinds mijn jeugd ben ik hier dol op.

Ik ging naar de middelbare school in de tijd dat de schoolkantine nog niet zo uitgebreid was. Er waren snoep- en firsdrank automaten. Daarbij was er een shopje die tijdens de pauze open ging. Hier kon je stokjes saté kopen, broodjes bapao en saucijzenbroodjes.

 

Traktatie

Zo’n beetje om de week trakteerde ik mezelf op zo’n lekker saucijzenbroodje. In mijn herinneringen waren dat de lekkerste saucijzenbroodjes ever. Ik ben nog steeds gek op saucijzenbroodjes. In de stad, op het werk en in het vliegtuig. Die kleffe saucijzenbroodjes in het vliegtuig zijn de lekkerste, na afloop van de vakantie.

Het is natuurlijk super makkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Het fijne is dat je er lekker mee kunt variëren. Darom deel ik bij deze drie recepten voor saucijzenbroodjes. De normale saucijzenbroodjes zijn altijd goed. Italiaanse saucijzenbroodjes en Oosterde saucijzenbroodjes.

Vijf mannen waren het testpanel en  de meningen waren verdeeld. Mijn eigen man ging (natuurlijk) voor de normale altijd goed saucijzenbroodjes een ander vond de Italiaanse het lekkerste en anderen gingen voor het Oosterse recept. Alle broodjes werden goed gekeurd!

Snel door naar de recepten..

saucijzenbroodjes recept

Saucijzenbroodjes recept

Bekijk hier het overzicht van alle paas recepten!

Ingrediënten

Voor naturel saucijzenbroodjes:

Voor Oosterse saucijzenbroodjes:

Voor Italiaanse saucijzenbroodjes:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 3x saucijzenbroodjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng het gehakt met 1 ei, de paneermeel en de ingredienten die bij het saucijzenbroodje van jouw keuze staan. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
3
Stap 3
Klop het andere ei in een kommetje los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Rol 6 kleine worstjes van het gehaktmengsel en leg dit op de plakjes bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed aan (eventueel met een vork). Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bestrooi en Italiaanse saucijzenbroodjes met een beetje oregano en de Oosterse met sesampitjes.
4
Stap 4
Bak de saucijzenbroodjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
5
Stap 5
Als de onderkant van het bladerdeeg niet krokant genoeg is kun je ze even omdraaien en op zijn kop in de oven bakken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

14 reacties

Doreen

Bedoel je bij het Italiaanse saucijzenbroodje nu ketjap of ketchup? Er staat ketjup namelijk.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik bedoel Ketchup, zoals het er staat :)

John

Gelijk aan de slag gegaan mijn eigen smaak erop los gelaten heb voor de Italiaanse gekozen met knoflook en een uitje. Ze waren heerlijk

Laat een bericht achter

anna

leuke site en ik heb ze gebakken heel lekker!

Laat een bericht achter

dutchmom4

Your Saucijzenbroodjes recipes look delicious. And, I will make them soon. Tulip Time is starting today, May 7, 2016, in Holland, Michigan.

Laat een bericht achter

Pieter

15 minuten bakken is te kort, 20 min. bij 200C. is beter, bovendien kun je beter soezenbeslag bijmengen om krimpen van de vulling te voorkomen, dat krimpen zie ik terug bij de foto's! Traditioneel gebruik je peper,zout,nootmuskaat en worchestershire sauce. Succes.

Laat een bericht achter

Jan Mulder

Saucijzenbroodje.. Gehakt halfom mengen met klein beetje melk, ei en paneermeel.. Op smaak brengen met zout, peper en wat worchestersaus .. Recept suksesvol in de jaren 60, 70, 80 en 90 gebruikt .. mvrgr jan mulder

Laat een bericht achter

Anne

Ik vond de saucijzenbroodjes op de middelbare school ook altijd super lekker! Op welke school heb jij gezeten?

Laat een bericht achter

Hermina Romijn

Beste Brenda ik vond de Saucijzenbroodjes heerlijk heb de Italiaanse gemaakt bedankt groeten Hermina

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je ze meteen gemaakt hebt Hermina

Corinne

Oh lekker saucijzenbroodjes. Die ga ik binnenkort ook weer eens maken. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Tnx meiden, zeker maken hoor! :) Als je ze kleiner maakt zijn ze ook leuk (en lekker) als hapje op een feestje.

Emma

Wauw, dat klinkt zo ongelofelijk lekker! Ik ben ook dol op saucijzenbroodjes!

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Zo! Het is echt super lang geleden dat ik een saucijzenbroodje gegeten heb! Uit de winkel vind ik ze vaak te vettig, maar als je ze zelf maakt heb je dat natuurlijk helemaal zelf in de hand. Goed idee!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op