Ga naar de inhoud

Nasi maken – zonder pakjes

Een lekker recept om zelf nasi te maken. Met extra groenten, satesaus en een gebakken eitje. En kroepoek erbij?

40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Nasi maken – zonder pakjes

Yes, vandaag delen we een heel fijn recept voor nasi. Zelf nasi maken is namelijk helemaal niet moeilijk, en erg lekker! En heel fijn: je voegt zelf toe wat je lekker vindt. Lees snel verder en ga zelf aan de slag met nasi maken.

Nasi txt

Nasi met extra groenten

Nasi is een van de weinige rijstgerechten dat hier vaak op tafel staat. Rijst met kip en satƩsaus, ik vind het heerlijk!

Wel vind ik het jammer dat rijstgerechten meestal weinig groenten bevatten. Het voordeel aan zelf nasi maken is dat je dat dus zelf bepaald. Ik voeg daarom graag extra groenten toe aan mijn nasi recept. Wortel, prei, rode peper, spitskool, taugƩ en prei doen het altijd heel goed. Maar je kunt er alle groenten in kwijt die je nog hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool of broccoli.

Zelf nasikruiden maken

Als je dit gerecht maakt gebruik je waarschijnlijk meestal een kruidenmix uit een pakje. Maar dat kan ook met ingrediƫnten uit je eigen kruidenlade. Voor de nasikruiden gebruik ik een mix van chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Ook vind ik het lekker nog een teentje knoflook mee te bakken.

Welke rijst voor nasi?

Voor het bereiden van nasi goreng kies je een droogkokende rijstsoort. Dat wil zeggen: en rijstsoort die een stevige en lichte textuur behoudt, waarbij de korrels niet te veel aan elkaar kleven. Deze rijst wordt heerlijk luchtig en laat zich heel goed mengen met de rest van de ingrediƫnten. Een paar van mijn favoriete soorten zijn witte rijst, zilvervliesrijst, basmatirijst of pandanrijst. Probeer vooral verschillende soorten om je favoriet te kiezen.

Hoe maak je nasi?

Nasi maken is helemaal niet moeilijk. Iedereen kan dit lekkere recept op tafel zetten! De gemarineerde kip bak ik aan in een wok. Hier voeg ik de kruiden en knoflook aan toe, samen met de groenten. Alleen de taugƩ voeg ik later toe. Dit mengsel bak ik aan tot de groenten gaar zijn. Ondertussen is de rijst gekookt en meng ik dit ook door het kip-groentemengsel. De rijst bak ik vervolgens ook even mee.

Zelfgemaakte satƩsaus

De nasi serveer ik met een portie satƩsaus, ook dit kun je zonder pakjes maken. Klik hier voor het recept dat ik graag gebruik.

Tip: als je toch bezig bent, maak dan een portie extra nasi klaar. Dit kun je je invriezen zodat het later kunt eten. Ideaal als je lekker makkelijk wilt doen of geen tijd hebt om te koken. Zoals ik vanavond.

Nasi 03

Meer rijstgerechten

Heb je de smaak van het nasi maken te pakken en wil je meer rijstgerechten zonder pakje zelf maken? Dan tip ik je graag nog een aantal lekkere gerechten met rijst:

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze nasi maken – zonder pakjes

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
2
Stap 2
Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
3
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
4
Stap 4
Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.

Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

1 reactie

Florien

Als je eerst alle specerijen bakt en dan het vlees, dan de groentes erbij doen de specerijen zoveel meer. Groet, Florien

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op