Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

31 maart, 2015 | DOOR Brenda Kookt | 16 REACTIES

Kwarktaart frambozen met citroenAls je voor de paasdagen opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie of een fris dessert dan is dit jouw recept. Deze Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen is een toppertje!

Roze taart

Met Kwarktaart ben ik opgegroeid. Vroeger op onze kinderverjaardagen stond steevast ‘de roze taart’  op tafel. De bosvruchten Kwarktaart. Als kinderen waren we er gek op. Daarbij is het ook vrij handig dat een Kwarktaart gemakkelijk is om te maken, ik vermoed dat dit ook een van de redenen is dat mijn moeder deze taart zo vaak op tafel zette. Kwarktaart kan niet mislukken.

Variatie Kwarktaart Naturel

Dr. Oetker heeft me gevraagd voor de Paasdagen een variatie met de kwarktaart-mix te maken. Een leuke uitdaging om van een vrij standaard Kwarktaart met een paar extra’s een feestje te maken. Nou, volgens mij is dat met deze Kwarktaart wel gelukt.

Door het toevoegen van frambozen wordt de Kwarktaart Naturel lekker fruitig. De zachte structuur en smaak van de frambozen past perfect bij de luchtige kwarkvulling. En de citroentopping.. die maakt het af.

Als ik er naar kijk loopt het water me weer in de mond. Deze variatie op de Kwarktaart is een blijvertje. Scroll snel naar beneden voor het recept.

Kwarktaart frambozen met citroen 02

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

 

Print
Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 hours, 30 minutes

Aantal: 12 punten

Kwarktaart Naturel met frambozen en citroen

Ingrediënten:

    Voor de kwarktaart:
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 400 ml water (op kamertemperatuur)
  • 250 gram frambozen
  • Voor de citroentopping (lemon curd):
  • 55 gram ongezouten boter
  • 2 kleine eieren (of 1,5 groot ei)
  • 110 gram suiker
  • citroenrasp van 2 kleine citroenen
  • sap van 2 kleine citroenen
  • Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm, mixer met garde, magnetron bestendige kom

Bereiding:

    Voor de kwarktaart: 
  1. Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm (knip het indien nodig op maat). Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimelbodemmix hierdoor. Bedek de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Klop het water met de taartmix 1 minuut op de laagste stand van de mixer. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom erbij en klop dit op de hoogste stand van de mixer in 2 minuten tot een luchtige massa. Houdt ongeveer 12 frambozen apart, roer de rest door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de taart. Laat dit minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  3. Voor de citroentopping:
  4. Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Mix de eieren, suiker, citroenrasp en citroensap door elkaar. Voeg dit toe aan de gesmolten boter en mix door elkaar.
  5. Plaats het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: dit is HEET!
  6. Laat de lemon curd afkoelen en zet het hierna even in de koelkast zodat het goed koelt.
  7. Afwerking: 
  8. Verdeel de afgekoelde lemon curd over de opgesteven Kwarktaart. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.
  9. Verwijder voor het serveren de taartring zodat je de taart mooi kunt aansnijden.
  10. Tip: Ik heb verse frambozen gebruikt. Als je bevroren frambozen gebruikt laat ze dan even uitlekken voor je ze door het kwarkmengsel roert. Waarschijnlijk wordt de taart meer roze omdat ontdooide frambozen afgeven. 
3.1
https://www.brendakookt.nl/2015/03/31/kwarktaart-naturel-met-frambozen-en-citroen/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Bosbessentaart met citroenBosbessentaart met citroen
  • Chocolade paastaart – PaasreceptChocolade paastaart – Paasrecept
  • Bokkepootjestaart met advocaatjeBokkepootjestaart met advocaatje
  • Lemon Lava CakejeLemon Lava Cakeje

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes, Pasen Tagged With: citroen kwarktaart, dr oetker kwarktaart, frambozenkwarktaart, frambozenkwarktaart met citroentopping, kwarktaart maken, kwarktaart met frambozen en citroen, kwarktaart naturel, paasrecept, paastaart, pasen kwarktaart, recept, recept kwarktaart, taart, taart pasen, taartmix, variatie kwarktaart

<< Paasbrunch recepten overzicht
Nasi >>

REACTIES

  1. Ellen says

    31 maart, 2015 at 08:36

    Ik zie het pakje veel voorbij komen. Wat leuk dat jullie allemaal jullie eigen draai eraan geven :)

    Beantwoorden
  2. Inge van der Linde says

    31 maart, 2015 at 09:43

    Deze taart wordt nog lekkerder als je in plaats van water vruchtensap gebruikt!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      31 maart, 2015 at 20:30

      Bedankt voor de tip Inge, ga het eens proberen.

      Beantwoorden
  3. Angelina says

    31 maart, 2015 at 12:26

    Ohh dat ziet er weer heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  4. Nicole says

    31 maart, 2015 at 15:19

    Oo hij ziet er lekker uit, ik ben dol op kwarktaart

    Beantwoorden
  5. Emily van Kampen says

    31 maart, 2015 at 15:25

    Wat leuk om een standaard kwarktaart op deze manier een bijzondere twist te geven. Het lijkt me een zalige combinatie!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      31 maart, 2015 at 20:30

      Tnx meiden, echt een aanrader hoor! En niet alleen met de paasdagen :)

      Beantwoorden
  6. Diana Jong says

    31 maart, 2015 at 21:33

    De lemoncurd is ook erg lekker op een monchoutaart, scheutje limoncello door De monchou en
    De bodem met wat extra bastognekoeken in kruimels dikker maken Mmmmm

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 april, 2015 at 12:50

      Het water loopt me in de mond.. :)

      Beantwoorden
  7. Wilma says

    4 april, 2015 at 18:56

    Even een minpuntje….Het zou handig geweest zijn als in dit recept het Wattage van de magnetron was aangegeven.
    Mijn lemon curd zat bijna tegen de ovenwand, en de 5 minuten waren nog niet om.
    Zal morgen vertellen hoe het gesmaakt heeft.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 april, 2015 at 23:28

      Oei, dat klinkt niet zo goed Wilma. Mijn magnetron gaat tot 1000 watt, het is mij nog nooit overkomen.

      Beantwoorden
      • Wilma says

        6 april, 2015 at 16:57

        Nou, hij smaakte best goed. De lemoncurd was naar mijn gevoel nu iets te dik, waardoor uitsmeren over de kwarktaart toch wel een karweitje was en meneer Oetker mag wat meer ingrediënten in het pakje doen voor de bodem. Vond deze vrij dun, ik kreeg er geen nette stukken taart uit gesneden. De bodem brak snel.
        Maar, de gezinsleden en ook de jonge kinderen hebben ervan gesmuld…
        O ja, mijn combi-oven/magnetron is ook 1000 Watt.

        Beantwoorden
  8. Anneke says

    8 april, 2015 at 22:35

    Een heerlijke taart, echt geweldig. Ik heb zelf een bodem gebakken van cakebeslag en de kwarktaart mix zonder bodem gebruikt. Verder het recept precies gevolgd, het is niet moeilijk om te maken. De lemoncurd w.s. te lang laten afkoelen want het was dof van kleur, dus niet glanzend. Maar erg lekker

    Beantwoorden
  9. Franciska says

    13 april, 2015 at 13:56

    Ik heb deze het afgelopen weekend gemaakt en wat was het heerlijk! Ik kon gelukkig verse frambozen krijgen. De lemon curd heb ik op het fornuis bereid in plaats van in de magnetron en deze was precies goed. Deze gaat in de archieven voor nog een keer maken.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      14 april, 2015 at 09:55

      Wat goed om te horen Franciska.

      Beantwoorden
  10. Ellen says

    11 mei, 2016 at 14:22

    dit is zeker een ! vorig jaar gemaakt met pasen en later mog een keer, en. u weer voor de verjaardag. een heerlijk taartje met dit warme weer. dank je wel!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie