Flensjes met gele room en bosbessen

Flensjes met gele room txt

Pannenkoeken zijn altijd goed, ook bij de lunch of de paasbruch. Deze keer gaan we voor flensjes. Flensjes met gele room en bosbessen. Een heerlijke combinatie.

Voor de gele room heb ik het snelle recept van Laura’s Bakery gebruikt, op basis van custard. Op deze manier kan de gele room niet mislukken.

Omdat je het koud eet kun je dit heel goed voorbereiden. De gele room kun je een dag van te voren maken, de flensjes ook. Al zijn ze het lekkerste als ze net vers gebakken zijn.

Flensjes met gele room 02

Flensjes met gele room en bosbessen

Ingrediënten voor ongeveer 12 flensjes

 • 250 gram bloem
 • 3 eieren
 • 500 ml melk
 • roomboter om te bakken

Voor de gele room:

 • 500 ml melk
 • 50 gram custardpoeder
 • 75 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 ei

Voor de topping:

 • bosbessen

Bereiding

Voor de gele room:

Klop het ei met de helft de kristal- en vanillesuiker los in een kom. Voeg de custardpoeder samen met de helft van de melk bij dit mengsel en roer goed door.

Breng de rest van de melk samen met de suiker in een pannetje aan de kook. Voeg de kokende melk bij het custardmengsel en roer dit met een garde goed door.

Giet het mengsel terug in de pan en zet weer op het vuur. Laat het op laag vuur zachtjes doorkoken. Langzaamaan wordt het mengsel steeds dikker. Als het eenmaal dik wordt kan het snel gaan dus blijf er wel bij. Laat het doorkoken tot een dikke vla ontstaat.

Giet de room in een schaal of diep bord en dek af met huishoudfolie. Zorg er voor dat het folie de room raakt. Hierdoor voorkom je dat er een vel op de room ontstaat. Laat de room afkoelen in de koelkast.

Voor de flensjes:

Meng de bloem met de eieren en de melk en mix het goed door. Verwarm een koekenpan op het vuur en bestrijk met boter. Bak dunne flensjes van het beslag (dunne pannenkoeken). Laat de flensjes na het bakken even afkoelen.

Afwerking:

Vouw de flensjes dubbel en vervolgens nog een dubbel zodat een puntzakje ontstaat. Vul het zakje met gele room en een aantal bosbessen. Leg de gevulde flensjes op een groot bord of schaal en top af met een beetje gele room en bosbessen.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Cosette says

  Lekkere flensjes en een goede combinatie.