Ga naar de inhoud

Filmpje: Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn

Een lekker hartig hapje, dat zijn deze scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn. Qua beleg hebben deze scones niet veel nodig, een likje naturel roomkaas is voldoende. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze lekkere hartige scones maakt. Het is weer een wat anders dat op tafel staat. Toch? Klik hier
Delen op

Filmpje: Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn

Hartige Scones txt

Een lekker hartig hapje, dat zijn deze scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn. Qua beleg hebben deze scones niet veel nodig, een likje naturel roomkaas is voldoende.

In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze lekkere hartige scones maakt. Het is weer een wat anders dat op tafel staat. Toch?

Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

Hartige Scones 02

Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn

Bereidingstijd 30 minuten, 30 minuten rusttijd en 12 tot 15 minuten baktijd

Ingrediƫnten voor 12 scones

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram koude roomboter in blokjes
  • 120 ml karnemelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram zongedroogde tomaat
  • takje rozemarijn
  • snuf zout
  • 1 eidooier

Bereiding

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en het zout. Roer het even door zodat het goed gemengd is. Voeg de roomboter er bij en meng dit tot een kruimelig geheel.

Rasp de Parmezaanse kaas, snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Rits de blaadjes rozemarijn van het takje af en hak deze ook fijn.

Voeg de karnemelk samen met de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn bij het deeg en meng dit goed zodat een mooi deeg ontstaat (dit kan ook met de hand gekneed worden). Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op het aanrecht.

Verwarm de oven voor op 200ĀŗC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif je werkblad met bloem en leeg het deeg hierop. Verwijder het folie en druk het met je vingers tot een lap van ongeveer 2 cm hoog. Steek cirkels uit het deeg, mijn steker heeft een diameter van ongeveer 6 cm. Leg het uitgestoken deeg op de bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de scones voor ze de oven in gaan met eigeel. Bak de scones in 12 tot 15 minuten af.

Serveer de hartige scones met roomkaas.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

6 reacties

mirjam kempen

hoihoi, kan je deze scones nu ook een dag van te voren maken of eet je ze warm, en zijn ze dan niet meer verse genoeg?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Mirjam, je kunt ze van te voren maken. Warm opeten hoeft niet, maar is wel erg lekker. Je kunt ze voor het eten nog even kort opwarmen. Lauw-warm is voldoende.

Ianna

Dat ziet er geweldig lekker uit! heel leuk recept!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je Ianna, heel erg lekker ook.. ;)

Ellen

Ik zie altijd die heerlijke recepten van scones, maar ben er nog nooit toe gekomen ze zelf te maken. Ik ga ze nu bovenaan mijn probeerlijstje zetten!

Laat een bericht achter

sarah

Dit lijkt mij heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op