Ga naar de inhoud

Review + Win-Actie: Meesterlijk Brood

Meesterlijk brood 01

Het liefst zou ik iedere dag zelfgebakken brood eten. Want oh boy wat is dat lekker zeg. Vers gebakken brood dat net uit de oven komt…

Nadat ik alweer twee jaar geleden een workshop broodbakken heb gevolgd heb ik me meerdere keren voorgenomen brood te gaan bakken. Tot op de dag van vandaag is dat er nog niet van gekomen. Het is niet zo dat ik de materialen niet in huis heb. Het komt er niet van omdat ik er de tijd niet voor neem. En dat is ontzettend zonde.

Wat dat betreft ben ik wel een beetje jaloers op mijn zusje. Zij heeft wel het geduld en tovert de lekkerste broden, zachte bolletjes, pistoletjes en stokbroden uit haar oven..

Bij deze geef ik je geen brood-recept maar wel een tip voor als je met brood aan de slag wilt thuis. Ik vertel je meer over het boek ‘ Meesterlijk Brood’  van Robèrt van Beckhoven. En… ik geef ook twee exemplaren weg. Dus lees snel verder!

Meesterlijk brood 02

Meesterlijk brood 03

Robèrt van Beckhoven kennen jullie vast van Heel Holland Bakt, Robèrt vormt samen met Janny van der Heijden de jury van het programma. Het broodbakken is Robèrt met de paplepel ingegoten, zijn vader had een bakkerij. Inmiddels is Robèrt Meester Boulanger. In zijn kookboek Meesterlijk brood neemt Robèrt je aan de hand om thuis ook aan de slag te gaan om meesterlijke broden te bakken.

Raak niet meteen in paniek als je nog nooit brood gebakken hebt. Robèrt legt stap voor stap het broodbakken uit. De ondertitel is niet voor niets: ‘ leer bakken vanaf de basis’ . Ook voor de gevorderde bakker een mooi inspiratieboek met bruikbare recepten.

Meesterlijk Brood is verdeeld in 4 hoofdstukken. In het eerst hoofdstuk wordt de techniek van het broodbakken uitgelegd. Wat is het verschil tussen meel en bloem, waarom wordt zout toegevoegd en waarom heb je een rijsmiddel nodig? Deze en meer onderwerpen komen aan bod. Ook worden met stap voor stap foto’s verschillende technieken zoals het kneden en het vormen van het brood weergegeven.

In hoofdstuk 2 tot en met 4 zijn de recepten weergegeven. Een hoofdstuk over ‘Brooddeeg met gist’ , een over ‘Brooddeeg met desem’ en ‘Weer eens iets anders..’. In dit laatste hoofdstuk vind je recepten voor broden zoals smeltbrood, knäckebröd, brood met haver en quinoa broodcake.

Meesterlijk brood 04

Meesterlijk brood 05

Het boek is erg overzichtelijk en de recepten zijn compleet. Zo is er van ieder brood een mooie foto afgebeeld (daar houd ik van), wordt aangegeven hoe groot het brood uiteindelijk wordt en staat de baktijd er bij. Een klein minpuntje is dat ik het fijn had gevonden als de rijstijd of totale bereidingstijd er ook bij vermeld zou staan.

Meesterlijk Brood is een handig boek voor iedereen dit thuis aan de slag wil met broodbakken. Voor zowel de beginnende als de gevorderde bakker zijn er voldoende recepten te  vinden.

Win!

Wil jij dit jaar met Pasen je zelfgebakken brood op tafel zetten (en opeten)? Dat kan! Ik mag namelijk twee exemplaren van Meesterlijk Brood van Robèrt van Beckhoven weggeven!

Doe het volgende om kans te maken op het mooie boek:

  • Laat een reactie achter onder dit bericht: wat voor brood zou jij graag eens zelf willen maken?
  • Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaars hebbben inmiddels bericht ontvangen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op