Leuke paasbroodjes voor kids

paasbroodjes voor kidsTijdens de paasbrunch willen natuurlijk niet alleen de grote mensen lekker en leuk eten. De kids willen ook wat lekkers! In dit artikel geef ik je inspiratie voor extra lekkere paasbroodjes voor kids.

Je kunt er voor kiezen om een figuurtje te maken zodat de kids het paasbroodje kunnen opeten. Maar je kunt ook de ingrediënten alvast snijden en op tafel leggen zodat de kids hun broodje zelf kunnen beleggen/versieren.

Paasbroodjes voor kids

paasbroodjes voor kids

Haasje #1

Benodigdheden: snee wit brood, radijsje, komkommer, 2 zwarte olijven, 2 doperwten, cherry tomaatje, plakje winterwortel, verse bieslook en peterselie

Zo maak je het:

Steek een cirkel uit het brood. Halveer de cherry tomaat en de olijfjes. Snijd de radijs in plakjes. Snijd de komkommer in schuine plakken en snijd een driehoek uit de wortel.

Beleg het brood met de radijsjes en gehalveerde cherry tomaat. Maak de ogen af door de olijfjes op de radijsjes te leggen en leg hier de doperwten op voor de pupillen van het haasje. Leg de sprietjes bieslook onder de gehalveerde tomaat. Plaats de plakjes komkommer boven het hoofd zodat de oren ontstaan.

Maak de wortel af door er een sprietje peterselie boven te leggen.

paasbroodjes voor kids

Vrolijk ei

Benodigdheden: boterham, plak kaas, groenten om het ei te versieren. Ik nam wortel, doperwtjes, bieslook en radijsjes.

Zo maak je het:

Steek of knip een ei-vorm uit het brood en de kaas. Beleg het brood met de kaas. Versier het ei met reepjes, cirkels, driehoekjes en sprietjes groenten.

paasbroodjes voor kids

Haasje #2

Benodigdheden: 2 boterhammen, kaas, wortel, 2 rozijnen, olijf, peterselie.

Zo maak je het:

Steek of knip een hart uit de boterhammen. Snijd een van de harten doormidden zodat de oren van de haas ontstaan. Knip , steek of snijd ook een hart uit de kaas (iets groter dan het andere hart van brood), leg dit onder het hart van brood. Knip uit de kaas ook de tanden en de binnenkant van de oren. Halveer de olijf. Snijd snorharen uit de wortel en ook driehoekjes. Beleg het brood zodat de haas ontstaat.

 Klik hier voor meer paasrecepten.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emma says

    Ziet er ontzettend vrolijk uit!