Ga naar de inhoud

Leuke paasbroodjes voor kids

De kids willen natuurljk ook wat lekkers met het paasontbijt of de paasbrunch. Check deze inspiratie voor extra lekkere paasbroodjes voor kids!
Delen op
paasbroodjes voor kids

Leuke paasbroodjes voor kids

paasbroodjes voor kidsTijdens de paasbrunch willen natuurlijk niet alleen de grote mensen lekker en leuk eten. De kids willen ook wat lekkers! In dit artikel geef ik je inspiratie voor extra lekkere paasbroodjes voor kids.

Je kunt er voor kiezen om een figuurtje te maken zodat de kids het paasbroodje kunnen opeten. Maar je kunt ook de ingrediënten alvast snijden en op tafel leggen zodat de kids hun broodje zelf kunnen beleggen/versieren.

Paasbroodjes voor kids

paasbroodjes voor kids

Haasje #1

Benodigdheden: snee wit brood, radijsje, komkommer, 2 zwarte olijven, 2 doperwten, cherry tomaatje, plakje winterwortel, verse bieslook en peterselie

Zo maak je het:

Steek een cirkel uit het brood. Halveer de cherry tomaat en de olijfjes. Snijd de radijs in plakjes. Snijd de komkommer in schuine plakken en snijd een driehoek uit de wortel.

Beleg het brood met de radijsjes en gehalveerde cherry tomaat. Maak de ogen af door de olijfjes op de radijsjes te leggen en leg hier de doperwten op voor de pupillen van het haasje. Leg de sprietjes bieslook onder de gehalveerde tomaat. Plaats de plakjes komkommer boven het hoofd zodat de oren ontstaan.

Maak de wortel af door er een sprietje peterselie boven te leggen.

paasbroodjes voor kids

Vrolijk ei

Benodigdheden: boterham, plak kaas, groenten om het ei te versieren. Ik nam wortel, doperwtjes, bieslook en radijsjes.

Zo maak je het:

Steek of knip een ei-vorm uit het brood en de kaas. Beleg het brood met de kaas. Versier het ei met reepjes, cirkels, driehoekjes en sprietjes groenten.

paasbroodjes voor kids

Haasje #2

Benodigdheden: 2 boterhammen, kaas, wortel, 2 rozijnen, olijf, peterselie.

Zo maak je het:

Steek of knip een hart uit de boterhammen. Snijd een van de harten doormidden zodat de oren van de haas ontstaan. Knip , steek of snijd ook een hart uit de kaas (iets groter dan het andere hart van brood), leg dit onder het hart van brood. Knip uit de kaas ook de tanden en de binnenkant van de oren. Halveer de olijf. Snijd snorharen uit de wortel en ook driehoekjes. Beleg het brood zodat de haas ontstaat.

 Klik hier voor meer paasrecepten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op