Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm

salade met gepocheerd ei en zalmWaarom zou je met de Paasbrunch alleen broodjes eten? Serveer bijvoorbeeld ook eens een salade met gepocheerd ei en gerookte zalm.
In dat geval ga ik natuurlijk wel voor een salade met ei. Een gepocheerd ei zelfs. En dat is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Lange tijd dacht ik dat het ontzettend moeilijk en ingewikkeld was om een ei te pocheren. Maar dat valt dus reuze mee. Met de tips onderaan dit artikel lukt het mij iedere keer weer, en jou ook.

Een gepocheerd ei en zalm vind ik een gouden combi. Het is altijd goed. Daarom moest de zalm ook zeker terugkomen in deze salade. Samen met een simpele dressing, doperwtjes en groene asperges de ideale brunchsalade.

salade met gepocheerd ei en zalm

Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm

Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen

Salade met gepocheerd ei en gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 handjes sla
  • gerookte zalm
  • 2 eetlepels doperwtjes (ontdooid)
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 20 kleine groene asperges
  • halve theelepel Franse mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheutje azijn
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze 5 minuten in kokend water.
  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met een halve theelepel mosterd. Meng dit met de sla. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de gerookte zalm in snippers.
  3. Verdeel de sla over de borden, leg de groene asperges er naast. Verdeel de zalmsnippers, doperwtjes en pijnboompitjes over de salade. Pocheer de eieren een voor een in kokend water met azijn (zie de tips hieronder).
  4. Leg de gepocheerde eieren op salade en bestrooi met peper en zout.
  5. Tips pocheren ei:
    • Giet een scheutje azijn bij het kokende water, hierdoor stolt het ontsnapte eiwit sneller.
    • Maak met een lepel een draaikolk in het water. Als je het ei hierin laat vallen vouwt het eiwit zich om de dooier, zo ontstaat een mooi bolletje.
    • Als je ei klaar is kun je hem het beste voorzichtig met een zeefje uit het water scheppen. Zo blijft je eitje heel.
https://www.brendakookt.nl/2015/03/23/salade-met-gepocheerd-ei-en-gerookte-zalm/

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emily van Kampen says

    Ik dacht dus ook altijd dat een ei pocheren moeilijk was, maar na het maken van Eggs Benedict bleek dat dat wel mee viel. En ei met zalm is inderdaad een perfecte combinatie!

  2. Ellen says

    zo een lekkere combinatie! Een gepocheerd eitje kan er altijd wel in !:)

  3. Jessica says

    Inderdaad een gouden combi:-) en Hollandaisesaus en briochecroutons zijn een heerlijke toevoeging.

  4. kelly says

    OO lekker hoor. Dol op eitjes, en helemaal gepocheerd. Ik maak regelmatig Huevos Rancheros met gepocheerd eitje. Mij lukte het niet met de kolk in het water, dus pak nu twee kleine bakjes met een huishoudfolie erovereen, beetje invetten, eitjes erin en dan in zakjes in het water. :)

  5. Linda Delichef says

    Ik heb me nog nooit durven wagen aan het pocheren van een ei, maar ik denk dat ik het dit weekend toch eens ga proberen. Ik wil ze dan met Pasen ook serveren met gerookte zalm, de combinatie lijkt me heerlijk.