Ga naar de inhoud

Kip Parmezaan a la Pauline

Kip Parmazaan a la Pauline txt 02

Kip Parmezaan. Dat is een van de gerechten uit het nieuwe kookboek van Pauline van het blog Uit Paulines Keuken. Vandaag deel ik dit lekkere receptje met je, en tip ik je over dit nieuwe mooie kookboek van mijn foodvriendinnetje.

Na het voedselzandloper kookboek is dit het eerste echte ‘Pauline’ kookboek. Het boek is lekker fris en helemaal in de stijl van het blog van Pauline. Lekkere makkelijke recepten zonder moeilijk gedoe en ingewikkelde ingrediënten. Veel recepten zijn voedselzandloperproef of gemakkelijk voedselzandloperproef te maken maar er zitten ook hele lekkere (en hele foute) recepten met veel suiker in. Ook dat is Pauline.

Kip Parmazaan a la Pauline

Naast de recepten geeft Pauline een kijkje in haar leven. Zo vertelt ze hoe haar dag er uit ziet en wat ze dagelijks eet. Ook geeft ze handige tips voor als je een dinner party geeft en welke ingrediënten je bij de Turkse supermarkt koopt.

Uit Paulines keuken is een aanrader voor iedereen die opzoek is naar een handzaam kookboek met leuke niet te ingewikkelde recepten. Niet alleen voor een maaltijd maar ook een bak-, tussendoor- of ontbijtrecept. En daarbij is het ook een heerlijk boek om door te bladeren en in te lezen. Klik hier om het boek te bestellen bij bol.

Een tip voor iedereen die het boek al in huis heeft: maak de flammkuchen met geitenkaas en appel! Ik heb deze flammkuchen op de boeklancering al mogen proeven, een toppertje! Door naar het recept dat ik afgelopen week als eerste uit het boek heb gemaakt: Kip Parmezaan.

Toen ik door het boek bladerde en deze gepaneerde kip in parmezaan en panko zag wist ik dat dit het eerste recept was dat ik uit het boek ging maken. Kip Parmezaan is super simpel om te maken en erg lekker. Bij deze deel ik het recept met je:

Kip Parmazaan a la Pauline 02

Kip Parmezaan

Bereidingstijd 10 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 25 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 theelepels gedroogde tijm (of een takje verse tijm)

Bereiding:

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200ºC.

Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit in een diep bord met de panko en de tijm. Klop in een ander diep bord het ei los.

Haal de kip eerst door het ei en vervolgens door het Parmezaanmengsel. Plaats de gepaneerde kipfilets in de ovenschaal en verwerk 15 tot 20 minuten in de oven.

Serveer de Kip Parmezaan met een schijfje citroen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

5 reacties

dekeukenbrigade

Hoewel de vraag oud is, als je de kip eerst door de bloem haalt, afschudden en dan door het ei, pak je meer ei en blijft het mengsel beter plakken. Net als bij schnitzels. succes!

Laat een bericht achter

Alexandra niemeijer

Is een lekker recept. Maar bij mij vallen meerendeel van de kruimels er af weet u hoe dat komt?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat jammer dat het er vanaf valt Alexandra, gebeurd dit voor of na het bakken? Het kan zo zijn dat de laag kruimels te dik zijn.

Ellen

Jum, dit ziet er echt ongelofelijk lekker uit!

Laat een bericht achter

Sarah

Dit ziet er lekker uit en lekke simpel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op