Ga naar de inhoud

Kip Wrap Gyros Style

Deze kip wraps zijn the bomb! Super lekker, en extra lekker doordat ze geïnspireerd zijn op mijn vakantie van vorig jaar. Ik had een heerlijke vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Naast relaxen en niets doen heb ik er heerlijk gegeten. En natuurlijk verliet ik het eiland niet voor ik gyros had gegeten. Nadat we
Delen op

Kip Wrap Gyros Style

Kipwraps Gyros txt

Deze kip wraps zijn the bomb! Super lekker, en extra lekker doordat ze geïnspireerd zijn op mijn vakantie van vorig jaar. Ik had een heerlijke vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Naast relaxen en niets doen heb ik er heerlijk gegeten. En natuurlijk verliet ik het eiland niet voor ik gyros had gegeten.

Nadat we een tochtje met een gehuurd bootje hadden gemaakt hadden we ontzettende trek gekregen. Voor de lunch schoven we aan bij een restaurantje en ik vond dat ik voor de gyros moest gaan. Ik had er weinig verwachtingen van. Friet tussen een broodje met vlees leek me nou niet mega lekker (ik heb nog nooit een kapsalon gegeten want dat spreek me ook niet aan). Maar ik had enorme trek en moest van mezelf echt nog een keer echte Griekse Gyros eten. Ik ging voor een broodje kipgyros.

Kipwraps Gyros 01

En OMG. Het was super! Het pitabrood was super vers en zacht, de kip was heerlijk op smaak en de patat tussen het broodje was ook heerlijk. Het feit dat we in het zonnetje op terras zaten en over de Middellandse zee uitkeken maakte het broodje nóg lekkerder.

Een variatie op deze ervaring, dat is deze Kip Wrap Gyros Style. Te lekker.

Als je een hap neemt: sluit je ogen en denk je in dat je op een zonnig terras zit met uitzicht op de Middellandse Zee. Dan smaakt het nóg beter.

Kipwraps Gyros 02

Kip Wrap Gyros Style

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 4 flinke kip wraps:

  • 2 grote kipfilets
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 4 wraps
  • sap van een halve citroen
  • teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1,5 theelepel oregano
  • 0,5 theelepel tijm
  • feta (hoeveelheid naar smaak)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • halve komkommer

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen en snijd ze in frieten. Kook ze 5 minuutjes voor in ruim water, giet ze hierna af. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 theelepel oregano, een uitgeperst teentje knoflook en sap van een halve citroen. Laat de kipfilet hier ongeveer 20 minuten in marineren.

Verdeel de voorgekookte frieten over de bakplaat, breng op smaak met peper, zout, oregano en tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de frieten 30 minuten in de oven, roer ze tussendoor even om. Bak tussendoor de repen kipfilet in een koekenpan met olie tot ze goudbruin en mooi gaar zijn.

Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een koekenpan met een beetje olijfolie glazig. Meng de mayonaise met de mosterd tot een sausje. Verwarm de wraps even in de magnetron of oven. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve ringen.

Beleg de wraps met een beetje saus en verdeel hierover de kipfilet en een paar frieten. Top af met gebakken uitjes en komkommer en vouw de wraps dicht.

Doe je ogen dicht, denk aan dat terras in het zonnetje met uitzicht op zee en geniet…!

Tip: de gebakken ui kun je ook vervangen door een rode ui, serveer deze rauw op de kip wrap.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

12 reacties

Phaedra

Dit recept is de beste variant look à like van de kipgyros die ik op Zakynthos gegeten heb. Alleen gebruik ik als saus tzatziki, wij vinden het het lekkerst de wrap ingesmeerd met tzatziki, beetje ijsbergsla erop, rauwe rode ui in halve ringen, de kipfilet en de friet bereid zoals hierboven en nog een beetje tzatziki erbovenop. Voor ons komt dat het dichtst bij de Griekse versie. Heerlijk! Complimenten voor je recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super om te horen Phaedra

Evelyn

oHhhhh brenda. Dit is zoooo mega lekker. Zelfs de kinderen hebben er van gesmuld. Heel erg bedankt voor het delen van dit lekkere recept

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Evelyn :)

Roy de Kok

Hoi Brenda, Heb je de aardappelen geschild? Aan de foto's te zien niet. Klopt dat? Groeten, Roy

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Roy, ik heb de aardappelen goed gewassen, maar inderdaad niet geschild. Als je dat liever hebt dan kan dat natuurlijk wel :)

Linda

Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Bedankt voor de lekkere recepten en alle tijd die je in deze site stopt.

Laat een bericht achter

Nicole

Oh, jij hebt echt zulke lekkere recepten iedere keer! Je hebt een goede smaak ;-). En je foto's zien er ook nog eens heel smakelijk uit. In dit geval jammer dat ik geen vlees eet, maar daar valt altijd een mouw op te passen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Nicole :) Misschien kun je de kip vervangen door vega kip stukjes of bijvoorbeeld een mengsel van mijn groenteburger? (alleen dan in reepjes? ;))

ing

Ik mis even wat je nu precies met de kip doet na het marineren, of kijk ik er nou over heen?

Laat een bericht achter

kelly

Heerlijk!!! Gister bijna precies hetzelfde gegeten, alleen dan met pitabroodjes! Feta kaas (hoeveelheid naar smaak) nou HEEL VEEL!!! hahhaha..maar daar heb je op Zakynthos geen tekort aan. Zeer smakelijke foto's!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De kip wordt daarna gebakken, gewoon in een koekenpan

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op