Noedels met kip en zoetzure saus

Noedels met kip en zoetzure saus txt

Hi. Ik ben Brenda (Kookt ;)) en ik heb (had) nog nooit iets met noedels gekookt. Seriously!

Één keer eerder heb ik noedels gegeten. Bij mijn schoonmoeder. Maar dat vond ik eerlijk gezegd niet zo’n succes (sorry Tineke, verder eet ik altijd heerlijk bij je hoor!). En daarna heb ik er niet meer aan gedacht en het dus ook niet meer geprobeerd. Tot ik voor een artikel over Albert Heijn een pakketje ontving met daarin Hakubaku noedels.

Nu ik de noedels in huis had vond ik dat ik er eindelijk eens mee aan de slag moest. En wat denk je? Het was heer-lijk!

Al heel snel was ik er over uit dat ik noedels met kip zou maken. Beetje groenten erbij. En dan moest er nog een sausje bij, dat zou het compleet maken. Om ervoor te zorgen dat niet alleen ik, maar ook vriendlief het lekker zou vinden besloot ik voor zoetzuur te gaan. Een schot in de roos.

Bij deze mijn recept voor lekkere noedels met kip en zoetzure saus. Ga jij hem maken?

Noedels met kip en zoetzure saus 02

Noedels met kip en zoetzure saus

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram noedels (ik nam de Udon noedels van Hakubaku)
  • 1 grote kipfilet
  • 1 winter wortel
  • 150 gram sugarsnaps
  • 1 paprika
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels sweet chili saus
  • 1 scheutje (hete) chili saus

Voor de garnering:

  • limoen
  • lente ui
  • sesamzaadjes

Bereiding

Schil de wortel en snijd in halve ringen. Kook de gesneden wortel met de suger snaps 10 minuten voor.

Snijd de kip in blokjes en bak het in olijfolie aan, breng op smaak met peper en zout. Giet de wortels en sugar snaps af en bak dit mee met de kip. Snijd de paprika in reepjes en bak dit ook even mee.

Kook de noedels in 10 tot 15 minuten gaar. Meng de bruine suiker, chili saus en sweet chilisaus door het kipmengsel en verwarm even mee.

Giet de noedels af en spoel ze twee keer af met koud water. Laat de noedels uitlekken. Meng de noedels met  het kipmengsel.

Garneer de noedels met kip en zoetzure saus met sesamzaadjes, ringetjes lente ui en een schijfje limoen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Els says

    Ziet er wel lekker uit wij zijn wel fan van noedels ook lekker makkelijk klaar te maken

  2. Emily van Kampen says

    Zo maak ik ook bijna altijd mijn noedels. Kip met zoetzure saus is gewoon een goede klassieke combinatie. Als ik eens iets anders wil maak ik het ook wel met Teriyaki en zalm, ook heerlijk!

    • Brenda Kookt says

      Tnx voor de tip! Met teriyaki en zalm lijkt me heerlijk, daar ga ik de volgende keer voor!

  3. Inge says

    Lijkt me lekker Bren!

    • Brenda Kookt says

      Tnx Ing! Misschien staan er de volgende keer dat je komt eten wel noedels op het menu.. ;)

  4. linda says

    Hoi hoi, ik ben ook niet dol op noedels. Mijn mannen wel, dus ik ga deze eens proberen. Alleen…ik zie toch ook prei, of lente ui in je gerecht??? Al heb je dat niet in de receptuur vermeld. Groetjes Linda.

  5. linda says

    Sorry, ik zie het al, het staat bij garnering. Die doe je er dus rauw overheen. Excuses, Gr,Linda.

  6. Silvia says

    Dat klinkt erg lekker, ik hou wel van zoetzuur.

  7. Ruby says

    Ik maak noedels ook wel met garnalen met chilisaus of gehakt (rul) en ketjap en doperwten. Look heel erg lekker

  8. Tineke Bakker says

    Het lijkt mij zalig Brenda. Zoiets hebben we ook vaak in Thailand gegeten, ook wel met gehakte cashewnoten erop.