Healthy Fish and Chips

Fish and chips txt

Vandaag heb ik een heerlijk zondagsmaaltje voor jullie, fish and chips! Healthy style! Dit is zo slecht nog niet.. maar wel ontzettend lekker.

Op zondag eten we vaak anders dan op de andere dagen. Dan gaan we voor comfortfood. Lekker op de bank een filmpje kijken, tussendoor eten we een lekkere hap. Vorige week gingen we voor deze fish and chips en het was zo lekker dat ik dit zo snel mogelijk met jullie moest delen. Dus bij deze :)

Mijn versie van de Engelse fish and chips is niet gefrituurd, maar in de oven bereid. Minder vet, en extra lekker dus. Deze healthy fish and chips is dus helemaal zo slecht nog niet. De zoete aardappel telt in dit  geval als groente, win-win dus!

Een dikke vette aanrader voor een zondagsmaal, of een andere dag waarop je zin hebt in een lekkere hap.

Fish and chips 02

Healthy Fish & Chips

Bereidingstijd 15 minuten en 40 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote aardappel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels water
  • panko (of paneermeel)
  • bloem
  • peper en zout
  • tijm
  • 2 theelepels kipkruiden
  • partjes citroen voor bij de vis

Bereiding:

Was de aardappel en zoete aardappel en snijd ze in grote frieten. Kook de frieten 10 minuten voor. Giet ze af en laat even uitstomen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de voorgekookte frieten over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en tijm. Bak de frieten 40 minuten in de oven.

Voeg het water bij de de eiwit en klopt het op. Verdeel de panko en de bloem beide over een diep bord. Dep de kabeljauwfilets droog, besprenkel met peper en zout en kipkruiden en snijd ze in grove stukken.

Haal de stukken kabeljauw eerst door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door de panko. Leg de gepaneerde stukken vis op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak de vis de laatste 20 minuten mee met de frieten.

Serveer de fish and chips met partjes citroen en een klodder mayonaise.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Roos says

    Oooh yum, dit lijkt me zo heerlijk! X

  2. Corinne says

    ohhh dit ziet er wel heel erg lekker uit! Dat gaan we zeker eens een keertje maken.