Ga naar de inhoud

Tip: Restaurant Florent in Utrecht

Florent Utrecht 12

Utrecht is zo’n stad waarvan ik iedere keer als ik er vandaan kom denk: daar moet ik vaker naartoe! Het is een gezellige stad én je kunt er ook lekker eten. Als je in Utrecht bent en je zoekt een goed restaurant heb ik een leuke tip, ga een hapje eten bij Restaurant Florent!

Samen met mijn foodievriendinnetjes FrancescaPhilippine en Sabine was ik uitgenodigd om bij Florent een hapte te eten. En we hebben er ontzettend van genoten. Lees en kijk snel mee:

Prijs/kwaliteit

Bij binnenkomst viel het me direct op dat de zaak er luxe uit ziet. Het straalt klasse en kwaliteit uit. Daarnaast is het ook sfeervol, gezellig en ontspannen. Vanwege de klasse vermoedde ik dat Restaurant Florent een restaurant in het hogere segment zou zijn. Maar dat valt mee, de prijs/kwaliteitsverhouding is ontzettend goed. Een hoofdgerecht kost gemiddeld 16,-

Florent Utrecht 01

Interieur

Het interieur van Restaurant Florent is modieus, rustiek en divers. Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende delen: een gedeelte aan het raam dat geschikt is voor zakelijke gasten, de linkerkant dat geschikt is om relaxt een hapje te eten en het middengedeelte met hoge tafels en barkrukken dat geschikt is voor de borrel en een snel of informeel etentje. Wij namen plaats op de bank aan de linkerkant, vlak naast de open keuken.

De gerechten

Oké door naar het belangrijkste: het eten!

De kaart van Florant is niet uitgebreid, maar vrij beknopt. Per gang heb je keuze uit een paar gerechten. De hoofdgerechten kun je aanvullen met zogenoemde ‘evergreens’. Dit zijn bijgerechten die je apart besteld. Wat mij betreft bevat de kaart een mooie mix van vegetarische-, vlees- en visgerechten waarvan veel klassiekers.

Restaurant Florant streeft er naar om op het bord 50% vlees en 50% vis te serveren. Wat dat betreft lopen ze vergeleken veel andere restaurants voor op de trend. Minder grote porties vlees/vis en meer koken met groenten.

Ik laat jullie zien wat we gegeten hebben:

Florent Utrecht 04

Vooraf deelden we een Tarte Flambé (Flammkuchen) met geitenkaas, gebakken witlof en pecannoot. Een heerlijke start van de avond, deze ga ik thuis zeker nog nakoken.

Florent Utrecht 13

Omdat we echte foodies zijn wilden we zoveel mogelijk verschillende gerechtjes van de kaart proeven. Dus bestelden we allemaal wat anders zodat we konden delen. Op de foto zie je:

  • Short rib terrine met rode biet, cornichons en Colmans mosterd
  • Strandkrabben bisque met toast, rouille en gruyère
  • Caesar salad van Romaine sla, boquerones, Parmezaan, kippendij en een gepocheerd ei
  • Tartaar van dorade met avocado en Fregola (pastasoort)

Tartaar van dorade en de short rib terrine waren mijn favorieten. Beide heerlijke gerechten. Daarnaast vond ik de Caesar salad persoonlijk een beetje simpel. Maar wel lekker.

Florent Utrecht 10

Ook bij het hoofdgerecht wilden we zoveel mogelijk proeven. We bestelden bewust weer allemaal wat anders. Wat er op tafel stond:

  • Hertenkalf met gerookte shiitake jus
  • Coquilles met chorizo, aardpeer, gepofte knoflook beurre blanc
  • Grietfilet met gekarameliseerde ui en pomoenpuree en een dressing van verse kruiden
  • Eendenborstfilet met vanillesaus en schorseneren (en beetje pompoenpuree eronder)

De topper van de avond was de hertenkalf. Heerlijk vlees met een geweldige jus, precies zoals ik het lekker vind. De coquilles waren ook erg lekker, al was de portie wel wat klein. Vergeleken de hertenkalf waren de coquilles bijna een voorgerecht. De eendenborst was perfect, en ook de grietfilet viel ontzettend goed in de smaak. Geen van de gerechten viel tegen, alle vier zou ik ze graag nog eens bestellen.

Qua evergreens lieten we ons verrassen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat naast deze hoofdgerechten een beetje vond tegenvallen. De zuurkool en rode kool waren niet helemaal naar mijn smaak, de andere gerechten zoals gegratineerde witlof en aardappeltjes waren lekker. Ik vind het jammer dat we de risotto van rode biet niet hebben geproefd, dat neem ik de volgende keer zeker.

Florent Utrecht 11

De dessertkaart is niet uitgebreid, en ook nog niet definitief. Aan deze kaart wordt nog geschaafd. Het bosvruchten ijs, lemon merinquetaart en de hangop met sinaasappel en stoofpeer en de crème brulee met kardemom en sinaasappel waren heerlijk. Maar vergeleken de heerlijke voor- en hoofdgerechten niet de toppers van de avond.

Kortom, bij Restaurant Florant kun je heerlijk eten, ik heb er écht van genoten. Een hele leuke tip voor als je in Utrecht een lekker hapje wilt eten of wilt borrelen. Een gezellige zaak met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Bezoek voor meer informatie de website.

Restaurant Florant | Visschersplein 75 in Utrecht

1 reactie

Etienne Van Cauwenberg

Hallo Brenda proficiat met je blog , gewenst aan de nieuwe mooie Brenda , doe zo voort dikke kus

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op