Filmpje: Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Wortelkoekjes txt

Carrotcake en worteltjestaart kennen we allemaal toch? Vandaag laat ik jullie een lekkere en gezonde variatie hierop zien. We gaan wortelkoekjes maken, Carrot Cake Cookies dus.

Ik moet bekennen dat ik gezonde koekjes meestal niet zo heel erg lekker vind. Je proeft toch dat het gezonder is en dat er dus minder (of geen) suiker en boter in zit. Gezonde koekjes kunnen niet tippen aan echte koekjes. Maar, er is gelukkig een maar. Deze wortelkoekjes zijn de eerste koekjes die ik wel lekker vind. Die ik écht lekker vind. Een dikke vette aanrader dus!

De koekjes blijven zacht, ze worden niet krokant en ze smaken echt naar worteltjestaart. Afgedekt in de koelkast kun je de koekjes ongeveer 4 dagen bewaren.

Klik hier als je het filmpje niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal! Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken. 

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

Wortelkoekjes 02

Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 16 koekjes:

  • 35 gram geraspte kokos
  • 7 kleine wortels (1 grote winterwortel, of 1,5 normale winterwortel)
  • 75 gram honing
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven voor 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rasp de wortel fijn. Meng de wortel met de kokos, honing, amandelmeel, eieren, kaneel en vanille extract. Roer dit mengsel goed door. Kneed balletjes van het deeg, druk ze een beetje plat en verdeel ze over het bakpapier.

Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen voor je een hap neemt.

Tip: in de koelkast kun je de koekjes afgedekt ongeveer 4 dagen bewaren.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marleen says

    Oh lijkt me heerlijk ga ik maken……. Heb winter wortel in huis is dat te veel ? Hoeveel gram wortel ongeveer?

    • Brenda Kookt says

      Het aantal wortels steekt niet heel erg nauw. Als je een hele grote winterwortel hebt kun je er 1 gebruiken, anders 1,5 tot 2. Ik gebruikte 7 kleine worteltjes (zo’n bosje).

  2. Marieke says

    Klinkt lekker, kun je ook ander meel gebruiken?
    Wat zou je dan aanraden?
    Groetjes van Marieke

    • Brenda Kookt says

      De amandelmeel kun je vervangen door bloem of bijvoorbeeld speltmeel. Wel is de smaak dan iets anders omdat amandelmeel een beetje nootachtig smaakt.

  3. Naomi says

    ik at gister voor het eerst carrot cake en vond het echt heerlijk! Deze koekjes zijn dan waarschijnlijk ook lekker.

    x

  4. Sandra says

    Deze klinken goed! Carrot Cake is sowieso mijn favoriete taart dus als je healthy koekjes kunt maken met dezelfde smaak… Top!

  5. Eef says

    Ik ben echt dol op carrotcake of worteltjestaart! Deze versie in wortelkoekjes kende ik nog niet maar het ziet er super uit, must try :)

  6. Corinne says

    Ik heb nog nooit worteltjestaart gegeten. Ik heb al heel lang van plan om dit eens te doen, maar het komt er steeds niet van. Misschien moet ik deze koekjes eerst een proberen. Leuk!

  7. Marleen says

    Met kleindochter gemaakt……. Super lekker

  8. Annemieke says

    Hoi! Kan ik ook een ander type meel gebruiken? (rijstmeel, maismeel of tarwemeel?)

    • Brenda Kookt says

      Dat kun je allemaal gebruiken, rijstmeel en maïsmeel lijken me goed geschikt.

  9. Rosalie says

    Koekjes gemaakt met mijn dochtertje en ze zijn echt heeeeerlijk! Ik heb iets minder honing gebruikt en daar voor in de plaats palmsuiker. Oja, stiekem nog wat snippers 85 procent chocolade, jammie! Dank brenda voor dit leuke recept!!

  10. Ilse Salamat says

    Ze zitten in de oven. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik palmsuiker gebruikt.

  11. Sandra van Poortvliet says

    Vandaag deze heerlijke wortelkoekjes gebakken. Dacht eerst dat ze te klef werden vandaar door de laatste helft van het beslag een eetlepel Kokosmeel toegevoegd. Wel grappig dat er na het bakken geen verschil is. Ze smaken allebei heerlijk. Dankjewel voor dit recept.

  12. Yvonne says

    Kun je deze koekjes ook invriezen?

  13. Mieke says

    Ze staan in de oven!
    Het beslag is erg nat ondanks dat ik me exact aan het recept heb gehouden…
    Stiekem nog wel wat walnoten toegevoegd.

    Ben fan van mijn zelfgemaakte carrotcake, dus ben heel nieuwsgierig hoe deze dadelijk zullen smaken!