Dadelballetjes met cacao en nootjes

Dadelballetjes txt

Soms loop ik een beetje achter. Ik ben niet overal de eerste mee en zit zeker niet met mijn neus op de trends. Zo zag je mij niet als aller eerste in een skinny jeans lopen, was ik niet de eerste die kookte met quinoa en ben ik ook niet iemand die als eerste alle nieuwe restaurants bezoekt (al zou ik dat laatste wel graag willen ;)). Ik wil vaak eerst even zien of iets leuk genoeg is. Of het de moeite is.

En soms doe ik dingen bewust niet. Omdat ik het niet mooi vind of omdat iedereen het al doet. Zo was het met de dadelballetjes die voor mijn gevoel vorig jaar overal ineens opdoken. De balletjes worden ook wel bliss balls genoemd. Hip hé? Ineens zag ik ze overal, en toen hoefde ik al niet meer.

Zelfs tijdens de detox wist ik de dadelballetjes te omzeilen door mijn variant op de energiereep te maken (klik). Ik had hier natuurlijk ook balletjes van kunnen maken.. ;)

Maar nu is het over. Ik ben gezwicht voor de inmiddels niet meer zo hippe dadelballetjes. Omdat ik dadels en nootjes over had besloot ik ze toch maar te maken En weet je ze zijn best lekker. Best wel heel erg lekker.

Met dit recept ben ik dus alles behalve origineel. Maar het was zo lekker dat ik ook mijn recept voor deze dadelballetjes met jullie wil delen. Ik heb ze in een week tijd al twee keer gemaakt, en de derde keer gaat voor dit weekend gebeuren. Ik blijf er maar van eten. Dat zegt genoeg, of niet?

Dadelballetjes 01

Dadelballetjes met cacao en nootjes

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 8-10 balletjes:

 • 100 gram ontpitte dadels
 • 3 theelepels ongebrande cacao
 • 50 gram ongebrande noten
 • 1 eetlepel maplesyrup (of agavesiroop)
 • geraspte kokos om de balletjes doorheen te rollen

Bereiding:

Maal de dadels samen met de noten, cacao en maple- of agavesiroop in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Maal net zo lang tot er een deegbal ontstaat. Rol balletjes van het ‘deeg’ en rol ze door de kokos.

Bewaar de balletjes in de koelkast of vriezer. Je kunt ze zeker een week in de koelkast bewaren, maar de ervaring leert dat ze dan allang op zijn.

Tip: met dit recept kun je lekker variëren. Rol ze bijvoorbeeld eens door de nootjes of voeg bijvoorbeeld gedroogd fruit toe.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. LNNK says

  Om diezelfde reden heb ik ze nog steeds niet gemaakt, maar je hebt me nu om hoor. Ik ga ze snel een keer maken!

 2. Angelina says

  Haha vooral op Instagram kwamen er veel foto’s voorbij inderdaad.. Ik heb ook even gewacht voordat ik ze ging maken (niet heel lang haha) én plaatsen, maar ohmy ze zijn zo lekker!!