Ga naar de inhoud

Brenda’s Eetdagboekje #2 (2015)

Eetdagboekje 0205

Sinds begin januari ga ik (zoals bijna iedereen) weer ‘back to normal’. Ik ga niet diëten, en hoef niet af te vallen maar wil na de afgelopen maanden weer even normaal doen. Dus niet 2 keer opscheppen ‘s avonds en geen 8 koeken achter elkaar opeten. Wel ga ik gevarieerd eten en de tijd nemen om wat van het ontbijt en de lunch te maken. Als stok achter de deur houd ik voor jullie een eetdagboekje bij. Zodat jullie kunnen zien wat er zoal in mijn mond verdwijnt. En hé, we vinden het allemaal leuk om te zien wat een ander zoal eet toch?

De afgelopen week heb ik normaal gedaan en lekker gegeten. Eigenlijk heb ik er niet eens zo erg op gelet wat ik in mijn mond heb gestopt, ik heb gewoon normaal gedaan niet extra gezond ofzo. En weet je dat is prima. Waar ik wel aan moet werken is dat ik blijf drinken. Ik vergeet heel vaak te drinken dus de komende week ga ik dat ook noteren in mijn eetdagboekje.

Eetdagboekje 0201

Maandag

De afgelopen tijd heb ik op het blog meerdere keren verkondigd dat ik er van houd om ‘s morgens lekker rustig aan te doen. Vandaag gaat dat niet op, ik heb haast! In de trein eet ik daarom een boterhammetje met paardenworst. Op het werk neem ik tussendoor een banaan en bij de lunch neem ik een boterham met oude kaas en twee speltcrackers met pompoenhummus en kipfilet.

Tussendoor neem ik een appel die eigenlijk niet lekker meer is. Gelukkig heb ik nog twee bliss balls die ik daarna kan opeten. Als ik thuiskom staat er een lekker bordje met andijviestamp en een gebakken kipschnitzel voor me klaar. Op kraamvisite eet ik later nog een appel-notenkoek.

Dinsdag

Het timemanagement in de ochtend gaat niet helemaal zoals gepland deze week. Ik ontbijt weer in de trein, dit keer met een broodje pindakaas. Tussendoor neem ik een boterham oude kaas. Voor de lunch haal ik bij de cateraar een kommetje erwtensoep. Ik eet er een omelet van 2 eitjes met daarin spinazie, champingons en zalm bij, dat had ik vanochtend thuis al even snel klaargemaakt (ja daar had ik dus wel tijd voor ;)).

Rond 3 uur neem ik een banaan en nog een speltcracker met pompoenhummus voor ik in de trein richting Utrecht stap. Dat spul is gewoon té lekker. Met foodiecollega’s mag ik eten bij Restaurant Florent in Utrecht. Als voorafje delen we een tarte flambé met witlof, geitenkaas en pecannoten. Omdat we zoveel mogelijk willen proeven bestellen we als voor- en hoofdgerecht allemaal iets anders en delen we dat. Alle bordjes gaan leeg. De toetjes (flinke porties) gaan ook op.

lekker eten

Woensdag

Qua ochtendritueel is het niet mijn week. Omdat ik gister laat thuis was heb ik de wekker een half uurtje later gezet. Ik moet dus haasten. Ik smeer snel twee broodjes en neem beleg mee voor bij de lunch. Ook een appel en banaan gaan in de tas. Ik zie nog snel dat we voor vanavond geen eten meer in huis hebben dus haal 2 bakjes met restjes uit de vriezer.

In de trein eet ik weer mijn broodje pindakaas. In plaats van een appel neem ik een boterham oude kaas rond 10 uur. Ik lunch met een harde bol met pompoenhummus en geitenkaas.  Tussendoor neem ik een banaan.

Als ik thuiskom is zijn de restjes al opgewarmd. Ik eet een halve portie van de preischotel (klik voor recept) en een halve portie zuurkoolschotel met daarbij een beetje jus. Na het eten ga ik een rondje hardlopen. Daarna naam ik bij de thee een stroopwafel, extra lekker als hij een beetje op de theemok is verwarmd 🙂

Donderdag

Ik werk vandaag thuis aan het blog en neem lekker de tijd voor het ontbijt. Ik maak een bordje havermout klaar met daarin met een half appeltje, verse cranberry’s, kaneel, walnootjes en een beetje appelstroop. Deze lekkere tip liet Kelly vanmorgen achter op het havermout artikel.

Tussen het werken door eet ik twee crackers met oude kaas. Daarna wil ik boodschappen doen maar zie ik ineens dat het al 12 uur is geweest. Het is verstandiger als ik eerst even ga lunchen, anders ga ik straks van mijn stokje. Ik bak andijvie op met spekjes en verwerk dit in een omelet van 3 eieren. Een beetje vreemd maar wel lekker. Ik lunch tussen het werken door en zie dat het ineens al 15.30 uur is. Tijd voor boodschappen.

Ik heb geen inspiratie voor het avondeten en herinner me ineens dat Joost gister zei dat hij weer eens pannenkoeken wilde eten. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen 😉 Ik eet er 6. Eentje met gesmolten kaas, 2 met schenkstroop, 1 met suiker,  een halve met jam en als toetje een halve nutella, ‘s Avonds neem ik een grote chocolade krakeling. Heel slecht: ik heb vandaag maar 3 koppen thee gedronken, lees ik in mijn eetdagboekje. Voor het naar bed gaan neem ik nog snel een glas water extra.

Eetdagboekje 0204

Vrijdag

Ik heb de laptop gister mee naar bed genomen. Als ik om kwart voor 7 wakker word besluit ik eerst in bed te werken. Ineens zie ik dat het half 10 is. Ik spring onder de douche, prop een broodje paardenworst in mijn mond en ga op visite. Daar drink ik twee koppen thee en een grote koek.

Thuis lunch ik met 2 pannenkoeken met nutella/pindakaas en banaan (verwennerij!), plus nog twee theelepeltjes nutella en nog eentje met pindakaas. Tussendoor neem ik een cracker met gerookte kipsalade en bedenk ik me dat ik weer vergeet te drinken. Ik neem snel twee koppen thee. ‘s Avonds eten we een tartaartje met een hartige taart met spinazie en zoete aardappel, het recept deel ik nog op de site. Voor nu staat het in mijn eetdagboekje. Bij de thee neem ik een chocolade krakeling en later nog een schaaltje naturel chips.

Zaterdag

Voor het hardlopen neem ik een boterham met kipsalade en een glas water. Na het hardlopen een kop thee en een glas water. Als lunch eet ik een kommetje verse erwtensoep. Smullen! Daarbij nog een stukje hartige taart van gister en een salade van gegrilde groenten van restjes in de koelkast.’s Middags test ik een half cakeje, dit is het toetje van vanavond. Op een verjaardag neem ik een een paar handjes chips.

Met vrienden testen we Marley Spoon, een nieuw concept in Nederland. We willen alles proeven dus van 2×2 gerechten maken we 4×1 gerecht. Sharing is caring. Vooraf neem ik 4 stukjes stokbrood met kruidenboter. Het complete hoofdgerecht is een bordje met: een gebakken zalmforel met bietjes, bieslooksausje, gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en een stukje varkenshaas met spek. Als toetje neem ik een koffiecakeje met slagroom. En daarna nog een half koffiecakeje met slagroom omdat ik er stiekem 6 had gebakken in plaats van 4. Bij de borrel (meer dan genoeg wijntjes) neem ik een paar keer een handje nootjes.

Eetdagboekje 0202

Zondag

We ontbijten met de Paleo Apple Crumble. Met vriendinnen lunch ik ‘s middags laat bij Fier in Amsterdam met oerbrood belegd met avocado, kip en sla. Daarbij drink ik 2 koppen thee. Daarna lopen we nog even langs de foodhallen. Na de lunch van zojuist heb ik helaas geen trek meer. Ik neem alleen een kopje thee. Eigenlijk kan dat niet op zo’n locatie, maar ik heb écht geen trek.

Bij een gezellige bloggers get together drink ik twee spa rood, en eet ik een stukje flatbread met spinazie en geitenkaas en 3 stukjes stokbrood met kruidenboter en aioli. Als ik rond half 8 thuiskom heeft Joost twee broodjes shoarma voor me bewaard omdat ik nog niet echt gegeten heb. Twee is wel wat veel, maar ja als het voor je neus staat eet je het toch op.. 🙂  Bij de thee eet ik nog een krakeling met chocolade.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op