Voorproeven bij Vinnies in Amsterdam

 

Vinnies Deli winterkaart 01

Vinnies is een mooie knusse zaak in hartje Amsterdam. Op twee locaties kun je bij Vinnies terecht voor een (heerlijk!) ontbijtje, koffie met iets lekkers en de lunch.

‘Simple’, ‘pure’ en ‘healthy’ zijn de kernwoorden van Vinnies. Ze omschrijven zichzelf als ‘ your living room away from home’. Wat mij betreft slaat deze slogan de spijker op zijn kop. Als je in de buurt Haarlemmerstraat en de Nieuwezijdse Kolk bent moet je echt even langsgaan om wat lekkers (en gezonds) te nemen.

Vinnies Deli winterkaart 02

Eind 2014 mocht ik samen met Francesca, Monique, Pauline en Philippine de nieuwe menukaart van Vinnies testen. Voorproeven dus, en dat was super leuk (en lekker) om te doen! Van ieder gerecht proefden we twee versies waarna we tips gaven en de lekkerste versie aanwezen.

Ik laat je zien wat we mochten proeven, wat we gekozen hebben én wat er inmiddels op de nieuwe winterkaart staat.

Vinnies Deli winterkaart 03

We begonnen met het ‘ontbijt’. Een bordje havermout met twee versies. Links havermout met gekarameliseerde banaan en rauwe cacao, rechts met stoofpeertjes-compote.

Het was een beetje vreemd om ’s avonds aan de havermout te zitten, maar het smaakte goed! Stoofpeertjes passen natuurlijk super goed bij de winter (en eet ik thuis ook regelmatig in de havermout) maar uiteindelijk was de gekarameliseerde banaan toch mijn favoriet. Wat een topper zeg! Ik heb hem thuis inmiddels al een paar keer nagekookt (morgen laat ik je zien hoe je dit zelf ook kunt maken!).

De havermout met gekarameliseerde banaan staat inmiddels ook op de nieuwe winterkaart van Vinnies.

Vinnies Deli winterkaart 05

Na het ontbijt gingen we door naar de soep. We mochten twee versies van pompoensoep proeven. Links een vegan soep met koriander en vadouvan en rechts met room, pompoenpitolie en gefrituurde salie. Ik ben geen fan van koriander, maar de soep met koriander en vadouvan was veruit het lekkerste. Zoveel smaak… yum! Deze soep staat inmiddels ook op de kaart! (bijna bingo ;))

Vinnies Deli winterkaart 06

Door naar de salades! De linker is een klassieke Caesarsalade, maar dan met boerenkool. Door de boerenkool te stomen wordt het zachter, en heerlijk. Het gepocheerde ei past er super bij.

De caesarsalade nam het op tegen een variatie op gado gado. Persoonlijk was dit niet helemaal mijn ding. Gelukkig was iedereen het er over eens dat de Caesarsalade de grote winnaar was en is hij inmiddels bij Vinnies te bestellen.

Vinnies Deli winterkaart 07

Time for some sweets! Na het zien van bovenstaande foto hoef ik je vast niet te vertellen dat de toetjes allemaal favoriet waren?

Op de foto zie je appel tarte tatin met calvados, frangipane taartje met stoofpeer, salted caramel taartjes met noten en carrotcake muffins met walnoot. Het was lastig kiezen, de toetjes zijn allemaal meer dan dik goedgekeurd. Als ik één favoriet moet kiezen dan wordt het de frangipane met stoofpeer.

Vinnies vind je op Haarlemmerstraat 46 en Nieuwezijdse Kolk 33 in Amsterdam

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Mirne says

  Ik ben juist enorm benieuwd naar de andere versie van de pompoensoep, maar dat is vooral omdat ik mijn pompoensoep ook altijd met vadouvan maak. Maar het ziet er lekker uit allemaal!

 2. Pt195 says

  Wat is vadouvan?
  Ik heb er nog nooit van gehoord en waarschijnlijk ben ik niet de enige…
  (Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms uien en/of komijnzaad. Zoals veel kruidenmengsels varieert de samenstelling per regio. Wikipedia)

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk dat je het hebt opgezocht Petra. Nadat ik het gegeten had moest ik het ook even opzoeken ;)

 3. Raounak says

  Oeh! Ben zaterdag toevallig in Amsterdam, misschien dat ik even langs ga. Dank voor t delen!

 4. Bente says

  Ziet er ontzettend gezellig en vooral LEKKER uit! Hier ga ik zeker een keertje langs!

 5. Els says

  Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!

 6. jorien says

  Wat een mooie foto’s weer Bren!

 7. Carlissa says

  O, deze onthou ik ook even voor A’dam. Ziet er leuk uit. :)