Ga naar de inhoud

Back to normal!

back to normal 00

De feestdagen zijn voorbij en we doen weer gewoon. Ik ga weer back to normal. Nu zul je je misschien afvragen of dat nodig is? Ik kan je zeggen: ja dat is nodig!

Lekker gegeten

Niet alleen tijdens de feestdagen maar ook als voorbereiding daarop heb ik heerlijk gegeten. Ik begon in september al met voorkoken voor kerst zodat ik jullie de hele maand december kon voorzien van heerlijke kerstinspiratie. In september zat ik dus al aan het kerstdiner. In oktober weer, november ook en natuurlijk moest er ook in december voorgeproefd worden. Daar op volgde de ‘echte’ kerstdagen. Het is vast geen verrassing als ik je vertel dat ik tijdens de kerstdagen ook heerlijk uitgebreid heb gegeten. Ook ben ik de afgelopen maanden nogal los gegaan qua andere lekkere dingen. Met name koek, chips en chocolade moesten er aan geloven. Wat ik zag dat stopte ik in mijn mond.

Geen dieet

Erg lekker allemaal, maar niet zo heel gezond. Het is niet zo dat ik te dik ben en nu ontzettend op dieet ga. Dat komt grotendeels doordat ik de hele winter (tot nu toe) ben blijven hardlopen. Toch voel ik aan mijn lijf en zie ik aan mijn huid dat ik niet zo goed voor mezelf heb gezorgd. Mijn huid is vet, ik heb meer ‘pukkels’  en donkere kringen onder mijn ogen. Daar ben ik nu klaar mee (lekker standaard zo rond 1 januari ;)) . Ik ga weer normaal doen!

Nee ik ga niet overdrijven. Ik ga niet op dieet en ook niet suikervrij eten. Ja ik wel door met sporten. En gevarieerder eten. Minder koek en chocolade. Meer groenten en meer fruit. Iets kleinere porties ook. Als ik voor 3 personen kook eten we dat namelijk met gemak met zijn 2en op. Dat is niet nodig. Ik ben geen vuilnisbak en ga gewoon genieten van alles dat ik (met mate) in mijn mond stop. Terug naar 80/20 in plaats van 60/40. That’s it.

Doe je mee? En wat doe jij er aan om weer ‘normaal’ te eten?

Stok achter de deur

Voor de stok achter de deur (cliché maar waar) deel ik dit met jullie op het blog. En wie weet kan ik voor iemand van jullie een inspiratie zijn. Dat is dan mooi meegenomen 🙂

Ik ben gek op eetdagboekjes van anderen, jullie ook? Vinden jullie het leuk als ik de komende weken een eetdagboekje ga bijhouden en met jullie deel?

Verwacht geen ubergezonde healthy dagboekjes van me. Wel gevarieerd eten met zo nu en iets lekkers (iets fouts?) tussendoor.

9 reacties

Florence

Ja eetdagboekjes zijn super leuk!! Groetjes!

Laat een bericht achter

Florence

Hey, Ik ben altijd gek op het lezen van eetdagboekjes!! Zou het super leuk vinden als je dat ging doen! Groetjed

Laat een bericht achter

José - ENJOY! The Good life

Leuk om je dagboekjes te gaan volgen. Ikzelf doe al jaren niet meer aan lijnen. Het helpt maar tijdelijk en als je weer eet wordt je alleen maar dikker. Enne.... ik word er chagrijnig van :) Dus net als jij eet ik wat minder, beweeg wat meer, laat af en toe koolhydraten weg maar eet absoluut een klein stukje pure chocolade en drink een klein glaasje rode wijn.

Laat een bericht achter

Sandra

Ik zou jou stukje geschreven kunnen hebben :-) Al ben ik op het moment wel aan de te dikke kant vind ik zelf. Ik ga je volgen en meedoen.

Laat een bericht achter

Els

Wij zijn wel aan het dieeten geslagen, moet echt veel af. Vind het erg leuk om te zien wat anderen eten dus kom maar op met die dagboekjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Gaan we doen!

Jolien

jaa eetdagboekjes zijn leuk!

Laat een bericht achter

Sarah

Een eetdagboek vind ik ook erg leuk en eigenlijk juist als het gewoon van alles is. Dus niet alleen healthy , maar ook wat lekkers zo eet ik zelf namelijk ook hihi

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat fijn om te horen Sarah! Ik heb het idee dat iedereen de laatste tijd alleen maar heel erg gezond wil. Maar te is natuurlijk nooit goed, en volgens mij houd je dat ook niet zo lang vol.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op