Lauwwarme salade met stoofpeer

Lauwwarme salade stoofpeertjes tst

Zo de dagen na kerst heb ik nog niet zoveel zin om te koken. Hebben jullie dat ook? Ik deed de afgelopen week dus even lekker makkelijk. Wel wilde ik dat er wat lekkers op tafel stond dat ook een beetje gezond is. En ik ben de voorraadkast aan het opmaken dus de combinaties zijn soms een beetje anders dan standaard.

Deze lauwwarme salade is misschien een beetje apart, het was in een schot in de roos. Gemakkelijk om te maken, geen poespas, niet zwaar op de maag en ik kon er lekker veel restjes in kwijt. En laten we het belangrijkste niet vergeten: het is lekker. Heel erg lekker!

Stoofpeertjes had ik nog niet eerder in een (lauwe) salade verwerkt, maar wat een topper zeg. Lekker zoet. De volgende keer dat ik stoofpeertjes maak zorg ik dat er zeker een deel in een salade wordt verwerkt.

Lauwwarme salade stoofpeertjes 02

Lauwwarme salade met stoofpeer

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 150 gram couscous
 • 2 handen verse spinazie
 • 2 gekookte stoofpeertjes (ik nam peertjes volgens dit recept)
 • verse zachte geitenkaas (hoeveelheid naar smaak)
 • 1,5 eetlepel gehakte walnoot
 • peper en zout
 • 2 eetlepels balsamicocrème

Bereiding:

Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de couscous na het wellen op smaak met peper en zout.

Snijd de stoofpeertjes in blokjes en verkruimel de geitenkaas. Snijd de spinazie grof en meng het door de lauwwarme couscous. Meng de gesneden stofpeertjes er door en garneer met geitenkaas en walnoot. Verdeel naar smaak balsamicocrème over de lauwwarme salade.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Denise says

  Dit klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden!

 2. Denise says

  Heerlijk recept!