Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes kerststol txtIk hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken.

Zelf heb ik altijd ruimte voor (en trek in) het ontbijt. Als ik de vorige avond veel gegeten heb (zoals gister), heb ik ’s ochtends juist weer trek. Terwijl dat dan helemaal niet nodig is. Maar ja, ik hou dus van eten, en zeker ook van ontbijten. Zeker met kerst. Lekker samen aan een gedekte tafel, kaarsjes erbij en een warm wentelteefje op je bord. Wat wil je nog meer?

En is je kerstbrood nog helemaal niet zo oud? Doe dit dan toch, het is namelijk super lekker.

Wentelteefjes kerststol 04

Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes van kerststol

Aantal: 5 wentelteefjes

Wentelteefjes van kerststol

Ingrediënten:

 • 5 sneetjes kerststol
 • 100 ml melk
 • 1 ei
 • snuf kaneel
 • olie of boter om in te bakken

Bereiding:

 1. Snijd het brood in plakken. Meng het ei met de melk en kaneel. Leg de sneetjes brood een voor een in het eimengsel en zorg ervoor dat het brood goed volgezogen is. De spijs kun je er gewoon in laten, dit is gebakken nog lekkerder.
 2. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de doordrenkte wentelteefjes aan beide zijde aan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de goudbruine wentelteefje met een beetje poedersuiker voor een echt kerst-effect.
https://www.brendakookt.nl/2014/12/26/wentelteefjes-van-restjes-kerstbrood/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Brenda says

  Gemaakt! Heerlijk :)

  • Brenda Kookt says

   Yummy! Ik kwam er vanochtend niet aan toe (had nog te veel lekker vlees liggen voor op de broodjes) maar morgen ga ik ook weer voor de wentelteefjes van kerstbrood :)

 2. willy says

  Brenda je kletskoppen toetje was heerlijk en die wentelteefjes ga ik vanddag maken want zo kerstbrood eten vindt ik minder en zo heb ik 3 kerstbroden in een kerstpakket gehad dus ik kan mijn lol op.. tx for the tip….groet Willy happy X mas.

  • Brenda Kookt says

   Komt dat even goed uit.. :) Geniet van de wentelteefjes en van de fijne dagen

 3. pien says

  Echt lekker dit recept. Wij maken dit al jaren, volgens mij is het oorspronkelijk een recept van de c1000.