Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Wentelteefjes van kerststol

26 december, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 5 REACTIES

Wentelteefjes kerststol txtIk hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken.

Zelf heb ik altijd ruimte voor (en trek in) het ontbijt. Als ik de vorige avond veel gegeten heb (zoals gister), heb ik ’s ochtends juist weer trek. Terwijl dat dan helemaal niet nodig is. Maar ja, ik hou dus van eten, en zeker ook van ontbijten. Zeker met kerst. Lekker samen aan een gedekte tafel, kaarsjes erbij en een warm wentelteefje op je bord. Wat wil je nog meer?

En is je kerstbrood nog helemaal niet zo oud? Doe dit dan toch, het is namelijk super lekker.

Wentelteefjes kerststol 04

Wentelteefjes van kerststol

Print
Wentelteefjes van kerststol

Aantal: 5 wentelteefjes

Wentelteefjes van kerststol

Ingrediënten:

  • 5 sneetjes kerststol
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • olie of boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Snijd het brood in plakken. Meng het ei met de melk en kaneel. Leg de sneetjes brood een voor een in het eimengsel en zorg ervoor dat het brood goed volgezogen is. De spijs kun je er gewoon in laten, dit is gebakken nog lekkerder.
  2. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de doordrenkte wentelteefjes aan beide zijde aan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de goudbruine wentelteefje met een beetje poedersuiker voor een echt kerst-effect.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2014/12/26/wentelteefjes-van-restjes-kerstbrood/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Kerststol (makkelijk)Kerststol (makkelijk)
  • Winter Suikerbrood met cranberries en pistacheWinter Suikerbrood met cranberries en pistache
  • Koken met kerstrestjesKoken met kerstrestjes
  • Stoofpeer verwerkenStoofpeer verwerken

Filed Under: Kerst, Ontbijt en Lunch Tagged With: kerstbrood, kerstbrood over, kerstrestje, kerstrestjes, kerststol, recept, recept met kerststol, recept stol, restjes kerstbrood, stol, wentelteefje

<< Merry Xmas!
Broodpudding van oliebollen >>

REACTIES

  1. Brenda says

    26 december, 2014 at 10:10

    Gemaakt! Heerlijk :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      26 december, 2014 at 12:42

      Yummy! Ik kwam er vanochtend niet aan toe (had nog te veel lekker vlees liggen voor op de broodjes) maar morgen ga ik ook weer voor de wentelteefjes van kerstbrood :)

      Beantwoorden
  2. willy says

    26 december, 2014 at 13:10

    Brenda je kletskoppen toetje was heerlijk en die wentelteefjes ga ik vanddag maken want zo kerstbrood eten vindt ik minder en zo heb ik 3 kerstbroden in een kerstpakket gehad dus ik kan mijn lol op.. tx for the tip….groet Willy happy X mas.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      26 december, 2014 at 13:13

      Komt dat even goed uit.. :) Geniet van de wentelteefjes en van de fijne dagen

      Beantwoorden
  3. pien says

    26 december, 2014 at 14:22

    Echt lekker dit recept. Wij maken dit al jaren, volgens mij is het oorspronkelijk een recept van de c1000.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Wil je dit weekend aan de bak? Ga dan voor
  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Pannenkoeken (basisrecept)
Wortelcake met pistache
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie