Tip: Zo maak je van een ‘gewoon gerecht’ een kerstgerecht!

tip kerstgerechtBen je er klaar voor? Heb je al helemaal bedacht wat je met de kerstdagen op tafel gaat zetten? Als het antwoord ‘nee’ is, dan moet je nog even snel een kijkje nemen op deze pagina, er zit vast iets lekkers voor je tussen. Waarschijnlijk ben je vandaag druk met het halen van de laatste boodschappen en misschien zelfs al met het voorbereiden en voorkoken van kerstgerechten. Met een paar trucjes maak je van een ‘gewoon gerecht’, zo een kerstgerecht. Tips zo maak je een kerstgerecht, wie weet komen ze van pas..

 

Zo maak je een kerstgerecht

 • Maak je bord op in een kerstfiguur. Maak het bord zo op dat er een kerstboom of ster ontstaat.
 • Kleed je gerecht aan met een kerstfiguur. Bijvoorbeeld met een stervormig plakje bladerdeeg of kaaskrokantje, spuit een figuurtje van slagroom of crème fraîche in de soep of spuit de saus in een vormpje op het bord.
 • Denk naast een kerstboompje, ster of kerstbal ook eens aan een eland of een engeltje.
 • Maak je bord extra mooi op, zoals ze in een restaurant doen. In dit artikel geef ik je tips voor het opmaken van je bord.
 • Bestrooi je toetje met poedersuiker of cacao voor een extra feestelijk effect. Met behulp van mallen (of uitgeknipte vormen) kun je ook figuurtjes maken

Een laatste tip: wees subtiel. Als alle gerechten de vorm van een ster hebben is het een beetje too much ;)

Wat is jouw trucje om je kerstgerecht net dat beetje extra te geven?

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Andrea - 4pure says

  Leuk artikel weer. Simpel, snel maar groots effect!
  Fijne feestdagen.

  • Brenda Kookt says

   Dank je wel Andrea. Ik wens je ook hele fijne dagen, met lekker eten ;) En een heel mooi 2015