Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Torentje van stoofpeertje met kletskop txtIk kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met familie en vrienden, eten…. en uitbuiken. Ook fijn :) Ik kon het niet laten op de valreep nog dit kerstreceptje te plaatsen: stoofpeertjes met vanillecreme. Dit toetje is ideaal als je opzoek bent naar last-minute inspiratie.

Wil je indruk maken maar niet teveel tijd bezig zijn in de keuken? Of misschien heb je wel geen tijd om in de keuken te staan? Dan MOET je dit toetje maken. Punt uit.

Dit torentje van stoofpeer met vanillecrème (en witte chocolade) is té lekker. En het kost dus bijna geen tijd om te maken. Als je van te voren stoofpeertjes kookt is het zo gepiept.

P.s. zelfs mensen die zeggen geen stoofpeertjes te lusten vinden dit ook een heerlijk toetje ;)

Torentje van stoofpeertje met kletskop 03

Torentje van stoofpeertje met kletskop 02

Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème

 

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 4 personen

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Ingrediënten:

 • 12 kletskoppen
 • 4 afgekoelde stoofpeertjes (bijvoorbeeld volgens dit recept)
 • 40 gram witte chocolade
 • 75 gram slagroom
 • 50 gram suiker
 • vanillemerg van 1 stokje
 • 150 gram mascarpone

Bereiding:

 1. Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Snijd de stoofpeertjes in plakjes.
 2. Maak een torentje door 4 kletskoppen te beleggen met plakjes stoofpeer en hier een laatje vanillecrème over te smeren. Leg daar nog een kletskop op en doe hetzelfde. Smeer op de derde laag kletskop een laagje vanillecrème en leg hier een paar blokjes stoofpeer op.
https://www.brendakookt.nl/2014/12/23/torentje-van-stoofpeertjes-met-vanillecreme/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. kelly says

  Heel mooi! En alles met kletskoppen is goed!!! :)

 2. Sarah says

  Dit lijkt mij een heerlijke combinatie!

 3. Marja says

  Hoi Brenda, ik wil jou bedanken voor je geweldige blog! Ik heb er dit jaar heel veel heerlijke recepten van gemaakt. Bedankt voor je inspiratie ! Verder wil ik je fijne dagen wensen met de mensen om je heen en een heel goed 2015 met heel veel geluksmomenten !

 4. Lianne says

  Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Heel eenvoudig, maar onwijs lekker!!!

 5. Marjan says

  Het toetje was een groot succes in onze familie! Tip: koop wat extra kletskoppen, want ze breken snel.