Cranberrysaus

Cranberrysaus txtCranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild.

Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie. Gedroogde cranberry’s at ik al regelmatig en door de cranberryweek ben ik inmiddels ook bekend met verse cranberry’s. Cranberry’s van Vlieland zijn helaas niet meer verkrijgbaar omdat het seizoen is afgelopen. Maar de geïmporteerde cranberry’s die je nu in de supermarkt vindt smaken er niet minder om.

 

Cranberrysaus 02

Cranberrysaus met rode port

Cranberrysaus

Aantal: 4 personen

Cranberrysaus

Ingrediënten:

 • 250 gram verse cranberry's
 • 150 ml verse sinaasappelsap
 • 2 kaneelstokjes
 • 3 eetlepels suiker
 • 200 ml rode port

Bereiding:

 1. Breng de cranberry's samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port erbij en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken. Roer de saus tussendoor door. Zeef de saus en giet het in een kannetje.
 2. Serveer de cranberrysaus met een mooi stukje vlees zoals varkenshaas, kip of eend.
https://www.brendakookt.nl/2014/12/22/cranberrysaus/

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Hele fijne kerstdagen Brenda! En voor het nieuwe jaar, een goede gezondheid, veel liefde vriendschap en aandacht voor elkaar en natuurlijk veel nieuwe reepten!
  Geniet van deze dagen samen met je dierbaren en tot de volgende keer!
  Liefs, Marja. :-D

 2. Tamara says

  waar kun je de port mee vervangen als je die niet hebt?

 3. Vera says

  Hoi Brenda,

  Ik wil jouw Cranberrysaus gaan maken maar kun je mij misschien laten weten hoelang ik de saus kan bewaren.

 4. Hilly Khouw says

  Ik zou graag de cranberry saus willen maken maar ik drink geen alcoholhouden drank. Wat kan ik het beste gebruiken i.p.v. de port? Alvast bedankt.

 5. Pamela says

  Vandaag gemaakt bij een kiprollade. Maar het was ontzettend zuur. Ik heb er veel meer suiker bij gedaan, om het op smaak te krijgen. Uiteindelijk toch op smaak gekregen.