4 complete kerstmenu’s

Kerstmenu'sBen je er nog niet helemaal uit wat je met kerst op tafel gaat zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag deel ik 4 complete kerstmenu’s. Hier zit vast iets voor je tussen.

De afgelopen week heb ik op Facebook en Instagram ‘Brenda’s Kerstinspiratie’ gedeeld. Vier complete kerstmenu’s met recepten van mijn blog. Een vlees-, vis- en vegetarisch menu, plus een gemakkelijk kerstmenu. Bij deze komen ze allemaal nog een keer voorbij. Naast de drie gerechten (voor, hoofd en na) geef ik je extra tips voor bijgerechten en amuses.

Complete kerstmenu’s

Brenda's Kerstinspiratie - Vlees Menu kl

Vlees menu

Start het diner met een crostini met brie en cranberry als aperitief. Serveer daarna als voorgerecht een romig bloemkoolsoepje met krokant baconkruim en een homemade soepstengel. Serveer als hoofdgerecht varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen met daarbij de lekkerste aardappeltjes uit de oven en geroosterde pompoen met broccoli. Sluit je diner af met een overheerlijke frambozenparfait met amaretto. Hiermee kan de avond niet meer stuk!

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Vis Menu kl

Vis menu

Trap de avond af met een frisse zalmtartaar met limoen. Serveer tussendoor een romig courgettesoepje met krokante croutons. Impress je tafelgasten bij het hoofdgerecht met andijvierolletjes met bacon en tilapia. Serveer hierbij aardappelsterren en rodekool koekjes. Sluit de avond af met de klapper van de avond, een pavlova met chocolade, aardbei en pistache.

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Vegetarisch Menu kl

Vegetarisch menu

Dit vegetarische menu zal zeker niet alleen bij vega’s in de smaak vallen. Serveer de carpaccio van rode biet als voorgerecht met daarna een bladerdeegtaartje met pompoen als tussengerecht. Het filobakje met spinazie, feta, aardappeltjes en een tomatensausje is een ideaal hoofdgerecht. En een plaatje :) Als je toch niet vegetarisch wilt eten kun je eventueel een stukje vlees of vis naast het filobakje serveren. Maak het bakje in dat geval wel iets kleiner. Sluit af met een topper: Cheesecake! Bestrooi de cheesecake met frambozen of aardbeien on top met extra veel poedersuiker.

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

Brenda's Kerstinspiratie - Gemakkelijk Menu klGemakkelijk menu

De gerechten uit het ‘gemakkelijke kerstmenu’ zijn stuk voor stuk toppers die gemakkelijk zijn om te maken. Je kunt ze goed voorbereiden zodat je tijdens het etentje gezellig bij de gasten kunt zitten. Start de avond met gevulde champignons. Serveer daarna een wortelsoepje met eromheen een carpaccio van avocado met krokante spek. De topper van het diner is een winterse stoofpie met een dakje van bladerdeeg. Serveer daarbij een aardappelgratin en gegrilde courgette. Het diner sluit je af met brownies. Omdat brownies onweerstaanbaar zijn. En altijd goed!

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Emily van Kampen says

  Leuke menu’s! Eigenlijk lijkt alles me wel lekker, dus ik ga de recepten gewoon opslaan voor de komende tijd.

  • Brenda Kookt says

   Goed idee, deze recepten komen natuurlijk ook van pas als het geen kerst is :)

 2. Eef says

  Fijn zulke lijstjes. Er zit genoeg inspiratie tussen voor een goed kerstdiner!