Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet txtVandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch.

Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat beetje extra. Een onverwachte twist.  Wel adviseer ik je om de variant Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken. Dit is de variant zonder knoflook. Boursin is vrij zacht qua structuur, zorg er voor dat het goed koud is voor je het gebruikt. Hierdoor kun je het mooi verbrokkelen over de carpaccio.

Carpaccio van kipfilet 02

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet met mango

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

  • 12 plakjes gerookte kiprollade
  • rijpe mango
  • 2 eetlepels Boursin Sjalot & Bieslook (goed koud)
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • handje gemengde sla
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • peper en zout
  • tuinkers voor garnering

Bereiding:

  1. Snijd de mango in blokjes. Maal een halve mango fijn met de staaf mixer, meng dit met de sinaasappelsap. Snijd de andere helft van de mango in fijne blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat ook fijn.
  2. Verdeel over ieder bordje drie plakjes kipfilet plus een hoopje sla.  Sprenkel de gepureerde mango over de kipfilet en verdeel blokjes mango ook over de borden.
  3. Zorg er voor dat de Boursin goed koud is zodat je dit ook mooi kunt verbrokkelen over het bord. Verdeel de zongedroogde tomaat over de borden en garneer met tuinkers.
https://www.brendakookt.nl/2014/12/15/carpaccio-van-kipfilet-met-mango/

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marleen says

    Oh deze ga ik maken voor de brunch…… Ook kids vinden dit bast lekker. Thanks Brenda

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk! Het is echt een toppertje hoor! En ik denk dat iedereen dit zeker wel lust :)

  2. kelly says

    Leuk!En mooie kleuren! Ik maak dit regelmatig, maar dan voeg ik ook chilipoeder toe. Zo lekker, de combinatie mango met chilipoeder!!!

  3. Maria francisca says

    Lekker gast ik wel maken

  4. Wendy Klokgieters says

    Me kinderen en ik zijn dol op boursin, dus wat is er lekkerder, dan iets heerlijks maken voor blijde gezichtjes die heerlijk smullen :-)

  5. Daphna says

    Dit recept klinkt echt lekker en het ziet er mooi uit.
    Ik zit met één arm in het gips, maar ik kan deze wel mooi maken met 1 hand voor mijn familie met de kerst. Toppie!

  6. vera says

    Vanavond gemaakt! Uitgeprobeerd voor de kerst…we vonden het heerlijk!!!

  7. irene says

    hoi, waar kan ik kiprollade vinden? of kan dit gewoon met kipfilet van de vleeswaren afdeling?

    • Brenda Kookt says

      Kiprollade koop ik bij de slager (broodbeleg), maar het kan ook met kipfilet plakjes voor op brood van de supermarkt.

  8. Tanja says

    Dit lijkt me super lekker en eenvoudig om te maken. Ook ziet het er heel mooi uit!

  9. Tanja says

    Vanavond dit als voorgerechtje gemaakt met Pasen voor mijn familie, ze smulden ervan. Super simpel en erg lekker. Ik had nog wat gepureerde mango over en die smaakte heerlijk over de salade die ik had gemaakt.

  10. Laura says

    Hoi Brenda,

    Dit recept wil ik graag een keertje maken, echter is het ook mogelijk om Hüttenkäse te gebruiken i.p.v. boursin?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Laura dat kan, alleen heeft huttenkase wil minder smaak. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld zelf de huttenkase op smaak brengen met kruiden.

      • laura says

        Bedankt Brenda voor uw reactir en extra advies.

  11. Lenny says

    Dit recept gemaakt voor kerst, zowel de volwassenen als de kinderen hebben gesmuld. Makkelijk te maken en enorm lekker, super recept!

  12. Adri den Hartog says

    Waar en wanneer wordt de peper e.n zout op gedaan?