Ga naar de inhoud

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

Sinterklaas hebben we afgelopen weekend uitgezwaaid, de kerstman staat voor de deur! Net als vorig jaar geef ik jullie de komende weken heel veel kerstinspiratie! De afgelopen weken (of eigenlijk maanden) heb ik deze maand voorbereid. Ik heb al aardig mogen voorproeven voor de kerstdagen, geen straf 😉 Doordat ik...
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry txtSinterklaas hebben we afgelopen weekend uitgezwaaid, de kerstman staat voor de deur! Net als vorig jaar geef ik jullie de komende weken heel veel kerstinspiratie!

De afgelopen weken (of eigenlijk maanden) heb ik deze maand voorbereid. Ik heb al aardig mogen voorproeven voor de kerstdagen, geen straf 😉 Doordat ik al zoveel over het kerstdiner heb nagedacht (en geproefd) is het voor mijn gevoel allang al kerstmis. Daarom heb ik gister ook snel de kerstboom in huis gezet, ik heb er helemaal zin in!

In de concepten van mijn blog staan extra feestelijke (en lekkere) amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes voor jullie klaar. Ook heb ik deze maand extra veel kerstfilmpjes voor jullie gemaakt, de eerste heb je gister al kunnen zien! (Klik hier om deze te bekijken)

Vandaag gaan we voor een hoofdgerecht met vlees. Schnitzelrolletjes met brie en cranberry’s. Een feestelijk gerecht boordevol smaak. Het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit. Maar dat is het niet. Met een beetje hulp van keukentouw of een paar satéprikkers blijven de rolletjes mooi in model en serveer jij een topgerechtje tijdens het kerstdiner.

Als je voor een niet te moeilijk vleesgerecht met een twist wil gaan dan is dit jouw gerecht. Schnitzelrolletjes met brie en cranberry it is!

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry 02

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

 

Ingrediënten

Extra benodigd: koekenpan, ovenschaal, satéprikkers of keukentouw en huishoudfolie

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze schnitzelrolletjes met brie en cranberry

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Sla de schnitzels plat door ze met huishoudfolie te bedekken en er met iets (bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpan) op te slaan. Breng de schnitzels op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Beleg de brede kant van de schnitzels met een aantal gedroogde cranberry's en verdeel hier een plakje (of 2 plakjes als ze er dun zijn) brie over. Bestrooi de brie met pijnboompitjes en rol de schnitzels op.
3
Stap 3
Om ervoor te zorgen dat ze schnitzels niet open barsten kun je ze vastprikken met een satéprikker of vastzetten met keukentouw.
4
Stap 4
Bak de schnitzelrolletjes rondom aan in een koekenpan zodat de buitenkant mooi bruin is en verwarm de oven voor op 180ºC.
5
Stap 5
Verwarm de schnitzelrolletjes hierna nog 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn en de brie is gesmolten.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

6 reacties

Marieke

hier gaan we voor dit jaar met kerst! Ziet er erg leuk en lekker uit! Heb je nog een tip qua groente/aardappels

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! In dit artikel vind je meer tips voor aardappel- en groentegerechten: https://brendakookt.nl/2017/12/13/kerstrecepten-mix-match-kerstmenu/

kelly

Oehh.. deze vind ik echt heel leuk!!! Perfecte smaak combinatie!!!

Laat een bericht achter

Sarah

Dit ziet er heerlijk uit en erg feestelijk!

Laat een bericht achter

Janine

Lijkt mij lekker! Zelf bedacht recept of ter inspiratie?

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Ik denk dat mijn familie heel blij van dit gerecht wordt. Iedereen houdt wel van schnitzels!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op