Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Gevulde rollade txtGister deelde ik het filmpje waarin ik leerde een rollade te knopen. Nu kunnen jullie allemaal aan de slag om met de kerstdagen (of eerder?) zelf een gevulde rollade te maken. Met de tips van keurslager Timo Boon kan je eigen rollade niet mislukken.

In dit artikel deel ik mijn recept voor de gevulde rollade met champignon/pesto vulling. Omdat ik gek ben op champignons en pesto besloot ik dit te combineren en mijn rollade hiermee te vullen. Voordeel aan de pesto is dat je naast peper en zout geen extra kruiden nodig hebt. De rollade is goed op smaak.

Edit: omdat ik er vragen naar kreeg (en het is tenslotte zondag filmpjesdag) heb ik het filmpje ook hieronder nog een keer toegevoegd.

 

Video: gevulde rollade met champignon en pesto vulling

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Gevulde rollade 02

Gevulde rollade – champignon/pesto

Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Aantal: 4 tot 5 personen

Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Ingrediënten:

  • 800 gram varkensfilet (vraag of de slager hem alvast in een lap snijdt)
  • 3,5 eetlepel groene pesto
  • 250 gram champignons (ik nam een mix tussen gewone en kastanjechampignons)
  • 1 grote ui
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te bakken
  • Extra benodigd: keukentouw, ovenschaal of braadslede

Bereiding:

    De vulling:
  1. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een olijfolie aan in een koekenpan.
  2. Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  3. De rollade:
  4. Verdeel 2 eetlepels pesto over de lap vlees (aan de kant dat straks de binnenkant van de rollade is).
  5. Zorg ervoor dat je de onder en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de pesto en druk het goed aan. Rol de rollade los op.
  6. Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft (bekijk dit filmpje voor een uitgebreide uitleg en tips).
  7. Meng 1,5 eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.
  8. Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.
  9. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.
  10. Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 - 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2014/11/30/gevulde-rollade-champignon-pesto/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Simone says

    Leuk filmpje Brenda! Heel handig al blijf Ik die knoop lastig vinden…:)
    De rollade ziet er in ieder geval lekker uit!

    • Brenda Kookt says

      De knoop is best lastig. Voordeel is dat ik volgend jaar (of misschien zelfs nog in december) alleen dit filmpje hoef terug te kijken. Dan weet ik meteen weer hoe het moet ;)

  2. Linda Delichef says

    Dit ziet er lekker uit, leuk idee voor de Kerst!

    Er staat trouwens wel een tikfoutje in de titel :)

  3. Elisabeth says

    De gevulde rollade ziet er geweldigen lekker uit,nu is mijn vraag kan ik dit ook bereiden met kalfsmuis?
    Vriendelijke groeten Elisabeth.