Brownie in a mug

Brownie in a mug txtVriendinnen vroegen me vorige week waar de gezondere recepten blijven op Brenda Kookt. Ik moet toegeven dat de gezonde recepten het de laatste tijd een beetje laten afweten hier op het blog. De sinterklaasgerechten en snoepgerechten voeren de boventoon op Brenda Kookt, en ook in mijn dagelijkse eetpatroon. Daarnaast eet ik ook heus nog wel gezond, maar blijkbaar maak ik daar geen foto’s van. In 2015 ga ik dat weer helemaal goed maken met jullie, I promise. Eerst deze heerlijke brownie in a mug, hihi.

Tip: Iedereen die op zoek is naar een gezonder gerecht, neem eens een kijkje op deze pagina. Iedereen die zichzelf zo nu en dan mag verwennen met iets fouts. Lees dan vooral doorrr!

Het is soms zo lekker om even niet op te letten gewoon iets lekkers voor jezelf klaar te maken. Iets lekker fouts. Als je iets lekkers hebt verdiend (misschien dit weekend al?) dan moet je voor deze brownie in a mug gaan. Het recept is van Yvette van Boven, ik heb het al ontelbaar keren gemaakt. Meestal als ik alleen thuis ben en mezelf wil trakteren op iets lekkers.

Deze brownie in a mug is niet alleen mega lekker, maar ook nog eens mega simpel. Je kwakt de ingrediënten in een beker. Daarna zet je het in de magnetron en voor je het weet zit je op de bank onder een dekentje naar je favoriete serie of film te kijken terwijl je al lepelend deze yummy brownie in a mug eet. Heaven!

Dé verwennerij voor als je alleen thuis bent, of samen met vriendinnen wilt genieten van iets lekkers. De porties zijn vrij groot (persoonlijk heb ik daar geen probleem mee) maar eventueel kun je het ook delen.

Brownie in a mug 02

 

 Brownie in a mug

Brownie in a mug

Bereidingstijd: 5 minutes

Kooktijd/baktijd: 3 minutes

Brownie in a mug

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels gehakte chocolade
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • handje gehakte noten
  • Extra benodigd: een grote mok/beker

Bereiding:

  1. Mix de droge ingrediënten (alles behalve de chocolade en noten) in een grote mok en en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Voeg het ei er bij en roer dit goed door. Doe de chocolade en gehakte noten er bij en meng dit ook goed door.
  2. Zet de beker 3minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
  3. Waarschijnlijk loopt de cake over de rand van de mok. Maar dat is niet erg.
  4. Laat de brownie even afkoelen als hij uit de magnetron komt.
  5. Serveer het eventueel met een beetje honing of maple syrup, likeur of een bol vanille ijs.
https://www.brendakookt.nl/2014/11/28/brownie-mug/

Bron: Yvette van Boven

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Kimberley says

    Dat ziet er goed uit! Ik heb 1 keer eerder een cake in a mug gemaakt, maar dat was helaas niet zo’n succes. Dan dit recept maar eens een keer uitproberen :).

  2. Ruth says

    Eigenlijk houd ik helemaal niet van chocolade maar als ik dit zie krijg ik er stiekem toch wel zin in! Misschien toch maar een keertje proberen…

  3. Afke den Hollander says

    Ziet er lekker uit.
    Helaas heb ik geen magnetron.
    Dus eet ik gewoon maar yoghurt…

  4. Arienne says

    Hoi Brenda,

    Op de site van Yvette van Boven gebruikt zij theelepels (tbsp) dan is dit recept inderdaad wel veel, klopt dit?

    • Arienne says

      Oh sorry niet goed gekeken, zie het nu zelf, daar ook eetlepels;)

      • Brenda Kookt says

        Dat klopt :) Ik ben ook vaak in de war met tablespoons en theelepels, het lijkt ook zo op elkaar…

  5. Marja says

    Oh…wow…dit lijkt me zo ontzettend lekker, dat ik me moet inhouden om het niet nu gelijkte gaan maken! Maar ja…..over een half uur , 3 kwartier eten we, dus het is geen goed idee om nu een mok vol brownie op te eten! Maar het trekt ontzettend hoor! Eerdat het bedtijd is…..vermoed ik zo, dat dit lekkere goedje in mijn buikje zit! Ik ben helemaal gek van brownies, dus vast en zeker ook van deze variant!
    Bedankt Brenda voor dit zalige recept! Een heel fijn weekend en tot de volgende keer.
    Groetjes, Marja. :-D.

  6. Naomi says

    Dit is ZO lekker, heb dit recept de afgelopen paar dagen weer gemaakt (nadat ik het voor een aantal maanden niet had geprobeerd) en ik ben weer helemaal ‘in the game of brownies’, haha.

    Liefs,

  7. silvia says

    Lijkt me heerlijk! Die ga ik proberen. Overleeft de mok het of is het beter een ouder exemplaar te gebruiken?

    • Brenda Kookt says

      Tot nu toe hebben mijn mokken het overleeft, maar ik garandeer niets… ;)

  8. Maxime says

    Ik ben juist wel blij met de recepten van de laatste tijd :) Vind dit veel leuker dan een tijdje terug toen je een tijdje op een andere manier at. Van mij mag je dus wel zo doorgaan haha.

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen Maxime! Ik denk dat je februari bedoelde, toen deed ik 4 weken een detox. Nu eet ik inderdaad weer lekker normaal :)

  9. linda says

    Hoi Brenda, wat voor noten moeten dat zijn? Gebrande, ongebrande, ongezouten?? Groetjes Linda.

    • Brenda Kookt says

      Hazelnoten zijn heerljik in brownies, maar pecannoten of walnoten kunnen ook goed.
      Ik zou gaan voor ongebrand en ongezouten. Maar zout en gebrand kan ook hoor.

      • linda says

        Dankjewel Brenda, ik had in mijn hoofd hazelnoten of pecan noten, dus 1 van die twee gaat het worden. Fijne dag vandaag.

  10. isis boer says

    super lekker!
    ik heb het in een kom gedaan. smaakt even lekker! (en dan stroomt het niet over)

    groetjes isis boer

  11. Julie says

    heb het net geprobeerd, maar is zo stevig dat je bijna zou gaan denken dat er per ongeluk cement doorheen gegaan is. ook kwam de brownie niet mooi recht omhoog, maar werd 1 kant als het ware ‘omgekanteld’. zijn er anderen met hetzelfde resultaat? ik ben benieuwd wat er misgegaan is.

    • Brenda Kookt says

      Die van mij was ook niet mooi gelijk omhoog gekomen. Misschien volgende keer op minder wattage verwarmen zodat hij minder hard wordt? Die van mij was juist eerder aan de slappe kant.

  12. Henriette says

    Hier was ik naar op zoek! Dank je wel.
    Moet ik de tijd verdubbelen als ik er twee tegelijk maak? (gebruik bijna nooit mijn magnetron…)

    • Brenda Kookt says

      Dat is een goede vraag. Ik zou het in eerste instantie niet doen. Je kunt ze altijd nog even terug in de magnetron zetten om iets langer te verwarmen

  13. Dana says

    Nou, ik dacht yes even een brownie maken, ik heb echt een spons in mn beker.. Er komt geen lepel/vork doorheen.. Enig idee wat ik fout heb kunnen doen? ?

    • Brenda Kookt says

      Een harde spons? Het wordt wel sponzig inderdaad, maar het zou niet hard moeten zijn. Eerder juist zacht!

  14. Desiree says

    Holymoly, dankjewel Brenda! Wat een heerlijk recept :)

    Ik heb een deel van de cacao vervangen door espressopoeder; lekkerrr!