Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Sinterklaastaart – MonChou

18 november, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 192 REACTIES

Sinterklaas Monchou, SinterklaastaartNa de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

“Sinterklaas MonChou taart”

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Maak je liever iets anders lekkers voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas Monchou, Sinterklaastaart

Sinterklaas MonChou

Print
Sinterklaastaart MonChou

Bereidingstijd: 45 minutes

Totale tijd: 3 hours

Aantal: 10 tot 12 personen

Sinterklaastaart MonChou

Ingrediënten:

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels nutella
  • truffelkruidnoten
  • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade
  • Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  3. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  4. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
  5. Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
  6. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
  7. Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.
  8. Tips:
    • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
    • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.
    • Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
    • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.
    • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2014/11/18/sinterklaastaart-monchou/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Sinterklaastaart: Appel kruimeltaart met speculaas en amandelspijsSinterklaastaart: Appel kruimeltaart met speculaas en amandelspijs
  • Monchoutaart met kruidnoten en sinaasappel + KitchenAid WinActieMonchoutaart met kruidnoten en sinaasappel + KitchenAid WinActie
  • Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEOSinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO
  • PepernootrotsjesPepernootrotsjes

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes, Sinterklaas Tagged With: monchou met chocolade, monchou taart met epernoten, pepernootjes taart, recept, recept sinterklaas, recept sinterklaastaart, sinterklaasrecept, sinterklaastaart, taart met pepernoten, taart sinterklaas, taart voor sinterklaas

<< Macaroni Stroganoff
Hartige banketletter >>

REACTIES

  1. Simone says

    18 november, 2014 at 07:09

    Ziet er lekker uit. Ben sowieso een fan van monchou taarten… En ik zit me te bedenken dat ik echt nooit een Sinterklaas dingetje maak… Tijd om daar eens verandering in te brengen… :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 november, 2014 at 07:19

      Ja, daar moet zeker verandering in komen Simoon! :)

      Beantwoorden
  2. Karin says

    18 november, 2014 at 07:53

    Hij lijkt me heerlijk! Leuk om te maken met Sinterklaasavond!

    Beantwoorden
  3. Marijke says

    18 november, 2014 at 09:36

    Woa, ziet er spectaculair lekker uit! Als hiermee de standaard voor de sinterklaasweek gezet is, ga ik nog genieten ;-) Ik moet bekennen dat ik nog nooit een monchou taart gegeten heb, dus ik zal daar dringend eens mee moeten beginnen!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 november, 2014 at 17:00

      Dan is dit wel een hele lekkere MonChoutaart om mee te beginnen :) Hoop niet dat alle andere MonChoutaarten die je hierna gaat eten tegenvallen… ;)

      Beantwoorden
  4. Heidi Sour says

    18 november, 2014 at 12:33

    Klinkt lekker. Ga ik eens maken. Alleen lust mijn jongste geen melk of pure chocolade dus ik doe er witte chocolade op of Fluff. Dat lijkt me ook lekker.

    Beantwoorden
  5. Nathalie says

    18 november, 2014 at 12:36

    Wow! Dit moet echt één van de lekkerste taarten zijn… I love monchou taart en I love truffelkruidnoten… Deze taart gaat snel op mijn baklijstje. Dankjewel voor het delen!!!

    Beantwoorden
    • patricia says

      30 oktober, 2016 at 10:22

      en waar kun je truffelkruidnoten kopen

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        30 oktober, 2016 at 22:21

        In (bijna) iedere supermarkt zijn ze verkrijgbaar. Ze liggen in het schap bij de gewone kruidnoten. Je kunt ze ook zelf maken, zie: https://www.brendakookt.nl/2015/11/18/kruidnoten-truffelkruidnoten/

        Beantwoorden
  6. Bente says

    18 november, 2014 at 13:14

    Die truffelkruidnoten zijn echt groot favoriet bij mij, deze taart klinkt dan ook echt goddelijk (en ziet er ook zo uit!).

    Beantwoorden
  7. Diede says

    18 november, 2014 at 16:04

    Oh.my.god. You don’t need to say more!;)

    Beantwoorden
  8. yolanda says

    18 november, 2014 at 16:50

    Ziet er geweldig lekker uit! Ben de 25e jarig…. denk dat ik dan alvast een voorproefje ga nemen…;)

    Beantwoorden
  9. Marja says

    19 november, 2014 at 03:03

    Ohhhh wauw….het ziet er echt lekker uit Brenda! En ik ben gek op kruidnoten en mijn man op Nutella, nou ja…ik ook wel hoor! Dus dat komt heel erg goed uit in dit geval!
    Maar kan ik hem ook met Philidephia maken? Dat heb ik nog in huis en dan is die ook gelijk op. Het zal mischien iets zwaarder zijn, mar verder maakt het toch niet zoveel verschil? Bij voorbaat dank!
    Groetjes, Marja. :-D

    Beantwoorden
  10. Denise says

    19 november, 2014 at 19:55

    Dit klinkt lekker!! Ik denk dat ik hem zelfs met een bodem van chocoladepepernoten ga maken. Lijkt me ook wel erg lekker!

    Beantwoorden
  11. Annemiek says

    20 november, 2014 at 03:19

    Ziet er heerlijk uit! Alleen….waar koop je truffelkruidnoten???

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      20 november, 2014 at 06:46

      Bij de supermarkt. O.a. Deen, Dekamarkt, Albert Heijn en die van mij haalde ik zelfs bij de Lidl :)

      Beantwoorden
  12. monique Krastman says

    20 november, 2014 at 17:29

    Hij was goed gelukt en zag er ook spectaculair uit! Naar mijn zin was ‘ie iets te zoet. Morgen je PepernotenTiramisu uitproberen ;-)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 november, 2014 at 10:55

      Wat goed Monique!

      Beantwoorden
  13. Mirjam says

    23 november, 2014 at 08:53

    Het leek me heerlijk maar heb hem weg kunnen gooien. Ik heb precies het recept gevolgd maarde bodem was nog helemaal zacht

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 november, 2014 at 11:25

      Hoi Mirjam, bedoel je de kruidnootjesbodem, of het MonChoumengsel? Als het MonChoumengsel te slap was kan dit aan de slagroom liggen.

      Beantwoorden
  14. Brenda Kookt says

    23 november, 2014 at 10:57

    Wat vervelend Anne. Heb je de slagroom samen met de klopfix gemengd? Misschien dat de slagroom niet stijf genoeg was opgeklopt?

    Beantwoorden
  15. Annelijn says

    24 november, 2014 at 10:15

    Hoe lang moet de bodem in de koelkast alvorens je het Monchoumengsel er op doet?

    Gr Annelijn

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      24 november, 2014 at 10:26

      20 minuten is voldoende

      Beantwoorden
  16. Roos says

    26 november, 2014 at 13:50

    Heerlijke taart, wel zoet en machtig maar daar houd ik van. Het uitsmeren van de nutella op de monchou ging niet heel makkelijk. Volgende keer maar ik de nuta echt heel goed warm voordat ik m uitsmeer.

    Beantwoorden
  17. ingrid says

    26 november, 2014 at 23:18

    Waar kan ik truffelkruidnootjes kopen?Ik heb er nl nog nooit van gehoord…

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      27 november, 2014 at 07:18

      Bij de supermarkt, zelfs de lidl verkoopt ze. Het zijn kruidnootjes met een poederig bruin laagje er om heen.

      Beantwoorden
  18. angela says

    27 november, 2014 at 14:19

    ik heb hem ook gemaalt zoals het moest maar word niet stijf genoeg :(

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      27 november, 2014 at 14:46

      Wat vervelend Angela. Heb je de slagroom wel goed opgeklopt? Ik heb hem gister weer gemaakt, precies volgens recept. Hij was mooi opgesteven, precies goed.

      Beantwoorden
  19. esther says

    27 november, 2014 at 22:07

    Welke monchou gebruik je de harde of de zachte variant?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      28 november, 2014 at 22:48

      Ik gebruik deze pakjes: http://www.monchou.nl/

      Beantwoorden
  20. Elly says

    28 november, 2014 at 16:45

    Ik heb hem vandaag gemaakt, zonder nutella omdat mijn (klein)kinderen allergisch zijn voor noten. Ik heb tijdens het kloppen van de slagroom een theelepeltje speculaaskruiden en een theelepeltje cacao toegevoegd. Ik vond het heel lekker want ik heb natuurlijk de lepel afgelikt. Ik denk dat hij goed opstijft want het was al meteen heel dik.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      28 november, 2014 at 22:48

      Lijkt me lekker met speculaaskruiden en cacao door de slagroom. Bedankt voor de tip Elly

      Beantwoorden
  21. Anthe says

    29 november, 2014 at 16:37

    Jeeeej! Wat was die erg lekker! :-)

    Door mijn mochou- en kwarttaart doe ik altijd gelatine om te voorkomen dat ‘ie niet opstijft.
    Bij dit recept ook gedaan in plaats van klopfix.
    Misschien een tip voor anderen.

    Beantwoorden
    • Miranca Schooneman says

      29 november, 2014 at 18:45

      Ik heb ‘m gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen die kwamen. We hebben er met z’n tienen heel smaakvol van gegeten. Hij was ook goed gelukt! Bedankt buurvrouw!

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        29 november, 2014 at 23:20

        Wat goed om te horen Miranca :)

        Beantwoorden
  22. Lieke says

    29 november, 2014 at 21:05

    Het is een hele lekkere taart, maar je recept mist een ingrediënt. Er moet nog gelatine door, de taart zakt nu namelijk in als de bakvorm weg gaat. Het is nu een pudding. Dit is een puntje om te verbeteren. Verder echt een super leuk en lekker recept.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      29 november, 2014 at 23:19

      Hoi Lieke, ik gebruik nooit gelatine in de MonChoutaart. Afgelopen week heb ik de taart precies volgens recept gemaakt, hij was niet slap.
      Zo jammer om te lezen dat het bij jou niet gelukt is. Heb je de slagroom opgeklopt met de klopfix er door?

      Beantwoorden
  23. Brenda Kookt says

    29 november, 2014 at 23:20

    Hi Saskia, ik denk dat het ook aan het soort monchou ligt. Zal bij het recept vermelden welke monchou ik gebruik.

    Beantwoorden
  24. Eveline says

    30 november, 2014 at 14:55

    Ik heb de taart vorige week gemaakt en we hebben er van gesmuld. Taart heb ik volgens het recept gemaakt en was prima (niet ingezakt en prima te snijden in punten).
    Denk dat ik de taart voor 5 december nog een keer ga maken!

    Bedankt voor dit recept.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 november, 2014 at 15:05

      Super om te horen Eveline :)

      Beantwoorden
  25. Judith says

    30 november, 2014 at 17:53

    Hij is heerlijk! Mijn taart was helaas ook nog wat aan de zachte/slappe kant. Ondanks 2 zakjes Klopfix en jou tips.. Maar de smaak is er niet minder om :)

    Beantwoorden
  26. Cindy says

    30 november, 2014 at 20:51

    Heerlijke taart..
    Maar heb hem nu 2x gemaakt maar zodra ik de rand van de springvorm eraf haal stort hij meteen in..

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 november, 2014 at 21:00

      Hi Cindy. Ik vind dat zo vervelend om te horen. Omdat ik meerdere reacties kreeg heb ik de taart afgelopen week ook weer gemaakt. Bij mij was ie mooi stijf geworden. Ook bij mensen in mijn omgeving gaat het goed. Vervelend dat het blijkbaar niet bij iedereen goed gaat.
      Welke monchou heb je gebruikt? En was de slagroom goed stijf?

      Beantwoorden
  27. patricia says

    30 november, 2014 at 22:58

    Hoi Brenda,

    Wow wat was die taart lkkr zeg!! Viel erg in de smaak bij iedereen.Was opzich goed gelukt,de taart was niet super stijf maar liep ook niet uit. De nutella was wel ff een dingetje,stolde weer veel te snel terug,waardoor mn taart wel op een slagveld leek ;) Dit mooi kunnen verdoezelen door een laagje v kruidnotenkruim (gezeefd) over de taart te strooien en daar boven op wat grovere stukjes chocolade en truffelnoten…het was echt smullen!

    Beantwoorden
  28. Cornelia says

    1 december, 2014 at 09:26

    Jammie, dat klinkt heerlijk en ziet er goed uit. Toevallig ook al geprobeerd met de straciatella monchou??

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 december, 2014 at 16:52

      Nee nog niet. Wist niet eens dat dat bestond… ;)

      Beantwoorden
  29. suzan says

    1 december, 2014 at 10:55

    jammie

    Beantwoorden
  30. Maja says

    1 december, 2014 at 16:27

    Hoi Brenda,
    Zaterdag gemaakt, dubbele hoeveelheid…. als traktatie zondag bij Ronald mcDonald huiskamer. De vierkantje pakjes monchou, goed romig gemaakt, verder helemaal volgens je recept…. Top! Heerlijk! Vierkantjes gesneden…. perfect! Hele goeie reacties!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 december, 2014 at 16:50

      Wat tof om te horen Maja! Fijn dat er zoveel mensen van hebben kunnen genieten.

      Beantwoorden
  31. Miranda says

    1 december, 2014 at 20:02

    O, o ik heb lidl monchou gekocht, ivm erg klein budget, maar als ik zo lees over de mensen waar het niet is gelukt, kan ik beter alsnog echte monchou kopen…
    Ik heb maar 1 kans en dat is zaterdag ;) . Hij lijkt me echt super super lekker!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 december, 2014 at 20:07

      Na de reactie zou ik dat inderdaad ook niet aandurven ;) En ik wist niet dat de Lidl ook monchou verkoopt, haal daar regelmatig boodschappen. Ga deze week eens kijken wat het verschil is.

      Beantwoorden
  32. Dien says

    2 december, 2014 at 10:21

    is klop-klop het zelfde als klop-fix?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      3 december, 2014 at 22:06

      Nee dat is niet hetzelfde. Klop klop is een soort instant slagroom en klop fix is een slagroomversteviger. In dit geval kun je de klop fix niet vervangen door klop klop.

      Beantwoorden
  33. Brenda Kookt says

    2 december, 2014 at 10:45

    Dat kan ik me wel een beetje voorstellen. Stoer dat je het toch probeert

    Beantwoorden
    • Ella says

      3 december, 2014 at 17:06

      hoi misschien een hele domme vraag maar moet die taartmix er ook bij in?

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        3 december, 2014 at 22:00

        Hoi Ella, je koopt niet de monchou-taartmix, maar alleen de pakjes monchou-roomkaas uit het koelvak. De taartmix heb je bij dit recept niet nodig

        Beantwoorden
  34. Marja says

    2 december, 2014 at 19:03

    Hoi Brenda, hij lijkt zo gemakkelijk maar toen ik alle reactie’s dacht ik: pfff toch maar proberen maar wordt spannend. Hij is goed gelukt én heerlijk! Dank voor het delen ! Groetjes Marja

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      3 december, 2014 at 22:04

      Goed om te horen Marja. Kan me voorstellen dat het even spannend was. Er zijn gelukkig ook heel veel mensen waar het goed bij gaat. En die laten niet allemaal een reactie achter ;)

      Beantwoorden
  35. renee says

    4 december, 2014 at 10:41

    Moet de bodem appart stijven of mag het mengsel er al op? Mag de nutella er dan ook gelijk op?

    Ik wil hem graag morgen maken dus hoop dat je me kan helpen.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 december, 2014 at 10:54

      Hi Renee, de bodem moet even in de koelkast koud worden en opstijven (zie in het recept: Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.)
      De nutella mag er pas op als het monchoumengsel is opgesteven. Anders wordt de taart niet mooi stijf maar blijft hij slap.

      Beantwoorden
  36. Inge says

    4 december, 2014 at 20:15

    Hij staat nu in de koelkast op te stijven! Hopelijk ziet hij er morgen net zo lekker uit als hierboven!! Ik heb op de bodem nog een verse karamellaag toegevoegd m.b.v. gepasteuriseerde melk en donkere basterdsuiker. Ben benieuwd! :)
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 december, 2014 at 20:19

      Wat een leuke variatie Inge! Geniet er morgen lekker van :)

      Beantwoorden
  37. alja says

    4 december, 2014 at 20:24

    Zo deel staat in de koelkast van de taart. Morgen ga ik hem afmaken. Ik heb nog eens zitten nadenken over het niet opstijven van de taart. Waarschijnlijk zetten ze de taart afgedekt in de koelkast. Dit kan wel maar dan even gaatjes in de folie prikken,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Dit doe ik nl ook. En bij slagroom taart ook. Altijd wat gaatjes in de deksel van de doos prikken anders wordt je slagroom slap.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 december, 2014 at 20:29

      Bedankt voor de tip Alja, dit zou inderdaad heel goed kunnen. Zelf dek ik de taart ook altijd af, maar dit zou wel een deel van de oorzaak kunnen zijn.

      Beantwoorden
  38. alja says

    4 december, 2014 at 20:31

    Hallo Allemaal.
    Ik heb deel nu in koelkast staan. Morgen ga ik hem verder afmaken. Ik heb nog even na zitten denken over het niet stijf worden van de taart. Jullie zetten hem waarschijnlijk afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel, maar dan even gaatjes prikken in de folie,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Doordat er vocht onder folie blijft zitten wordt de slagroom slap. Hetzelfde doe je ook met een slagroomtaart. Even wat gaatjes in de deksel van de doos prikken en je slagroom blijft mooi stevig.

    Beantwoorden
  39. Gitte says

    4 december, 2014 at 20:47

    Dit is de perfecte taart voor het Sinterklaas avondje morgen. Het “onderstel”staat nu in de koelkast, kan het nog ff een nacht opstijven en dan morgen fijn versieren! Ben heel benieuwd, het monchou mengsel was hartstikke mooi en stevig toen ‘t de springvorm inging, dus ben benieuwd of het stand houdt qua stevigheid. Heb goede hoop ;-) Fingers crossed, heb 2 pakjes monchou gebruikt en 1 zakje klopfix voor de slagroom

    Beantwoorden
    • Fieneke says

      29 november, 2015 at 10:34

      Beste Gitte,

      Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        27 november, 2017 at 07:34

        Ja dat kan heel goed, doe ik zelf ook altijd.

        Beantwoorden
  40. Tess says

    4 december, 2014 at 22:17

    Briljante taart en zo’n makkelijk recept! Nummer twee van deze week staat al op te stijven in de koelkast.

    Beantwoorden
  41. Thea says

    5 december, 2014 at 10:37

    Deze Sinterklaastaart ziet er heerlijk uit. Hij staat nu klaar in de koelkast. Dat wordt smullen vanavond!

    Beantwoorden
  42. Annelijn says

    5 december, 2014 at 12:55

    Nog een klein vraagje, moet er suiker door de slagroom als je deze gaat kloppen? Of echt alleen die klopfix?

    Gr Annelijn

    Beantwoorden
  43. Hanneke says

    5 december, 2014 at 13:43

    Nog nooit zo’n mooie stijve monchou taart gehad! Perfect gelukt! Gistermiddag gemaakt, slagroom goed geklopt en een zakje klopfix gebruikt, die gebruik ik voortaan altijd maar! Ben benieuwd of ‘ie in de smaak valt vanavond! :)

    Beantwoorden
    • Teunie says

      5 december, 2014 at 16:14

      .. Ik heb de taart ook gemaakt!
      Precies het recept gevolgd. Ik was best wel een beetje huiverig voor een slappe vulling door een aantal reacties maar hij is helemaal gelukt!!
      Hij ziet er prachtig uit!!
      Dank voor het recept!

      Beantwoorden
  44. Brenda Kookt says

    5 december, 2014 at 14:48

    Hoi Gerda, je kunt hier geen foto’s plaatsen maar wel op facebook.com/brendakookt. Ik ontvang graag foto’s van jullie baksels :)

    Beantwoorden
    • Gerda says

      5 december, 2014 at 20:32

      Hij is echt super lekker! Ik zal je toevoegen op Facebook dan kun je de foto’s zien, heb al veel reacties erop ontvangen, bedankt voor het recept!

      Beantwoorden
  45. Annelijn says

    5 december, 2014 at 17:03

    Mijne staat nu net een halfuur in de koelkast :) mengsel was al aardig stijf toen ik het in de vorm deed.
    Nutella ga ik weglaten. Voor de smaak heb ik een beetje kaneel en speculaaskruiden door het mengsel gedaan. En er boven op doe ik pure chocolade krullen. Ik wel laat weten of het smaakt :)

    Beantwoorden
  46. Dien says

    6 december, 2014 at 09:14

    Taart is gelukt,ik heb 400 gr. slagroom gebruikt en 2 zakjes fix.
    Het ziet er heel gaaf uit.

    Beantwoorden
  47. Danielle says

    6 december, 2014 at 12:42

    Dit recept is door vele collega ‘s gekopieerd! Mijn taart is perfect gelukt met hulp van mijn 2 kinderen. Geen probleem met opstijven hoor!!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      6 december, 2014 at 13:07

      Wat goed om te horen zeg! :)

      Beantwoorden
  48. Wendy says

    6 december, 2014 at 13:11

    Ik heb de taart gisteren ook gemaakt en hij was heel goed gelukt. Hij was heerlijk!

    Beantwoorden
  49. Pernelle says

    6 december, 2014 at 16:49

    Net mijn taart klaar..
    Niet ingezakt en dat wat ik al geproefd heb was super lekker!
    Vanavond gezellig na alle cadeautjes mijn mooie en lekkere taart eten :D

    Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
  50. sabine says

    7 december, 2014 at 10:14

    Hoi brenda,
    Heb m gisteren gemaakt maar wel aangepast aan Lactose vrij dieet. Zalige smaak maar ook bij mij ingestort.

    Ik heb m daarom in de vriezer gezet. Werd t een ijstaart maar daardoor erg goed aan te snijden en op de schoteltjes werd ie vanzelf zachter.!

    Heerlijk! Met speculaas bodem ga ik m ook gebruiken voor kerst ;)

    Bedankt!

    Beantwoorden
  51. inge says

    7 december, 2014 at 10:50

    Ik heb hem gisteravond ook gemaakt (wij vieren vanmiddag sinterklaas), op voorhand al een extra zakje klopfix toegevoegd, verder netjes het recept gevolgd (en met een ijzeren discipline niet mijn vingers afgelikt), slagroom goed stijf geklopt, hele nacht in de koelkast laten opstijven… en toch is hij niet opgestijfd :'( hopelijk kan ik hem nog redden met een diepvriesbehandeling! Echt jammer, hij lijkt me zo lekker!

    Beantwoorden
  52. Linda says

    7 december, 2014 at 20:42

    Na alle reacties was ik erg benieuwd hoe de taart zou gaan worden….maar hij was helemaal perfect en echt ongelofelijk lekker!
    Heb voor de zekerheid 2 zakjes klopfix gebruikt én een hele nacht laten opstijven in de koelkast (niet afgedekt) en hij was echt helemaal goed! Nutella goed warm gemaakt in de magnetron. Ouders en schoonouders vonden hem ook enorm lekker!
    Dank voor dit heerlijke recept :-)

    Beantwoorden
  53. Eveline says

    30 december, 2014 at 11:39

    Ik heb de taart volgens het recept gemaakt voor pakjesavond en deze was prima gelukt. Omdat de taart bij iedereen enorm in de smaak viel (en ik nog een hele zak kruidnootjes had liggen) heb ik hem net nog een keer
    gemaakt voor Oudjaarsavond. Ben benieuwd of het deze keer weer zo goed lukt.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      31 december, 2014 at 17:23

      Wat goed!

      Beantwoorden
  54. Mieke says

    30 januari, 2015 at 22:38

    wat zijn eigenlijk Monchou’s, eerlijk, ik heb daar nog nooit van gehoord

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      31 januari, 2015 at 09:07

      Monchou is een soort roomkaas

      Beantwoorden
  55. AnneMare says

    20 oktober, 2015 at 20:50

    Heb hem van het weekend gemaakt.
    Mega lekker, niet moeilijk te maken en goed opgesteven. Heb wel in de slagroom 1 theelepel cacao en 1 theelepel koekkruiden gedaan, was erg lekker. Geen pasta gebruikt.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 oktober, 2015 at 06:49

      Wat leuk dat je hem al gemaakt hebt, je bent er vroeg bij dit jaar ;)
      Leuke tips om cacao en koekkruiden door de slagroom te mengen.

      Beantwoorden
  56. Roos says

    4 november, 2015 at 14:00

    Lijkt me superlekker, maar kan het ook met gewone kruidnoten?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 november, 2015 at 16:20

      Ja dat kan ook

      Beantwoorden
  57. Jolanda says

    9 november, 2015 at 17:12

    Hoi! Waar kan ik de Nutella door vervangen? Dat vind ik écht niet lekker ?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      11 november, 2015 at 07:50

      Wat jammer dat je geen Nutella lust. Je kunt bijvoorbeeld ook een jam gebruiken als topping. Hierdoor wordt de Sinterklaas monchou taart fruitiger. In dat geval zou ik gaan voor een kersen- of bosbessenjam.

      Beantwoorden
    • Lobke says

      18 november, 2015 at 14:28

      Je zou dan ook speculoos kunnen gebruiken of een andere chocopasta als je die wel lekker vind. Dan blijf je iets meer in de sint sfeer dan met jam.

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        18 november, 2015 at 18:05

        De speculoos lijkt me een hele goede vervanger inderdaad, wat een goed idee Lobke

        Beantwoorden
        • Jolanda says

          2 december, 2015 at 23:08

          Dank jullie voor de tips! Speculoos of witte chocopasta maar proberen!

          Beantwoorden
  58. Anita zwartjes says

    9 november, 2015 at 18:29

    Waar kan ik de klopfix halen.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      9 november, 2015 at 19:00

      Dit is te koop bij de supermarkt, je vind het bij de bakartikelen zoals bloem en zelfrijzend bakmeel.

      Beantwoorden
  59. anna says

    10 november, 2015 at 22:34

    Ziet er heerlijk uit ga hem ook maken

    Beantwoorden
  60. MamaBecks says

    12 november, 2015 at 00:18

    Oooow die wil ik zeker proberen! Ziet er erg lekker uit!
    Maar heb wel een vraagje…. (Ja zal vast bekennen ik ben van de makkelijk ?) Als ik een pak voor monchou taart gebruik van bijv. Dr. Oetker moet ik dan ook de klopfix, vanillesuiker en witte basterdsuiker gebruiken? Of kan ik deze ingrediënten dan weglaten? Alvast bedankt!
    Groetjes

    Beantwoorden
  61. Karin workel says

    13 november, 2015 at 21:59

    de taart stijft niet goed op !!!! Na enig speurwerk op internet blijkt dat de verhouding Mon Chou en slagroom niet goed is.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 november, 2015 at 07:42

      Wat vervelend dat de taart niet goed is opgestijfd bij je. Is de slagroom goed opgeklopt? Bij mij (en ook bij anderen) gaat het met deze verhoudingen wel goed.

      Beantwoorden
  62. Gea says

    14 november, 2015 at 11:05

    Hoi Brenda

    Ik heb hem gemaakt en gelijk verzoeken gekregen om er veel meer te maken voor anderen.
    Hij is zo makkelijk te maken en zooooooo lekker

    Gr. Gea

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 november, 2015 at 07:41

      Wat super leuk om te horen Gea. Geniet er van!

      Beantwoorden
  63. Sylvia says

    14 november, 2015 at 12:08

    Gisteravond deze monchoutaart gemaakt. Geheel gewerkt volgens het recept. Ik had al een naar gevoel bij het monchou-mengsel… . Veel te dun…. maar goed, niet direct te negatief zijn en een hele nacht in de koelkast laten staan. Net gekeken en inderdaad, mijn gevoel was terecht. Bij verwijderen van de springvorm zakt de taart in. Nu de bovenkant opgemaakt met kruimels en chocoladeschaafsel en de truffelnoten er tegenaan gedrukt en toch maar weer even in de koelkast gezet totdat de verjaardagsvisite komt…. ik ga het straks echt proeven!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 november, 2015 at 07:41

      Wat vervelend Sylvia, ik kan er zo van balen als iets niet goed lukt. Ik hoop dat het na de tweede keer opstijven toch gelukt is. Misschien was de slagroom niet stevig genoeg? Had je ook de klopfix gebruikt?

      Beantwoorden
  64. Marga says

    15 november, 2015 at 16:00

    Ik ga deze taart zeker maken, jk heb nog nooit een MonChou taart gemaakt.
    Het wordt dus tijd,

    Beantwoorden
  65. Janny says

    20 november, 2015 at 15:00

    Deze taart vorige week gemaakt, super gelukt en heerlijke smaak!
    Je kunt inderdaad voor taarten absoluut niet de Monchou zacht en luchtig gebruiken, dat stijft totaal niet op (ervaring helaas). De gewone monchou wel, of, zoaks ik altijd gebruik: roomkaas vd Aldi (veel goedkoper, minstens net zo lekker). Als je de slagroom en monchou apart opklopt en dan mengt, kan er mijns inziens niet veel misgaan!
    Bedankt voor dit recept. Groeten, Janny

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 november, 2015 at 09:15

      Bedankt voor je reactie Janny. Ik gebruik inderdaad gewone monchou, niet zacht en luchtig. Roomkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar vermoed dat de smaak dan wel anders is. Minder zoet denk ik.

      Beantwoorden
  66. marion says

    21 november, 2015 at 13:56

    Hallo Brenda, ik ga deze sinterklaastaart beslist maken.
    Heb alleen nog een vraagje. Heb je nog andere ideeën om de bovenlaag te garneren, iets vrolijks of kleurrijk?
    Ik hoor heel graag van jou,

    vriendelijke groet,
    Marion

    Beantwoorden
  67. Astrid Loos says

    21 november, 2015 at 14:26

    Wat een leuke recepten zijn dat van Sinterklaas ,
    Zoals pepernoten maken en een lekkere speculaas caké ,
    Of een Gevulde speculaaskoeken .
    En ik zie ook een andere recept dat is macaroni stroganoff .
    En een Hartige Banketletter .

    Beantwoorden
  68. Fieneke says

    22 november, 2015 at 13:02

    Beste Brenda,

    Kan ik de taart ook een dag van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast en daarna afmaken?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 november, 2015 at 09:25

      Hoi Fieneke, ja dat kan met deze taart heel erg goed.

      Beantwoorden
      • Fieneke says

        29 november, 2015 at 10:45

        Beste Gitte,

        Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

        Beantwoorden
        • Brenda Kookt says

          29 november, 2015 at 11:17

          Ik heb de taart zelf ook een dag van te voren gemaakt. Bij mij ging het goed. Wel heb ik de boden een uur laten ‘opstijven’ in de koelkast voor ik het monchou mengsel er op stortte.

          Beantwoorden
    • Fieneke says

      29 november, 2015 at 10:49

      Ik heb de taart gemaakt, alleen wel met gelatine. De taart zag er prachtig uit, heerlijk van smaak en ook nog leuk om te zien.
      Voor sinterklaasavond wordt de taart nog een keer gemaakt, maar dan voor de hele familie!
      Bedankt voor dit heerlijke recept!

      Beantwoorden
      • Brenda Kookt says

        29 november, 2015 at 11:17

        Wat leuk om te horen Fieneke

        Beantwoorden
  69. barbara says

    23 november, 2015 at 08:52

    lekkere taart!
    1 dag van te voren gemaakt met 2 zakjes klop fix en verse slagroom. prima stijf geworden.
    aanrader!

    Beantwoorden
  70. Brenda Kookt says

    24 november, 2015 at 18:31

    Als je de verhoudingen uit het recept gebruikt, de slagroom goed opklopt en de juiste monchou gebruikt (dus niet de zachte luchtige variant) moet het helemaal lukken.

    Als je in dit geval voor minder slagroom kiest is de smaak zoeter. De taart wordt minder hoog omdat je in dat geval minder slagroom gebruikt.

    Beantwoorden
    • Heleen says

      5 december, 2015 at 21:54

      Ik heb de taart gemaakt en hij is helemaal gelukt en hij was heerlijk!! 2 zakjes klopfix gebruikt.

      Beantwoorden
  71. Anneke says

    25 november, 2015 at 20:23

    Super lekkere taart. Echt een aanrader!!!

    Beantwoorden
  72. j says

    28 november, 2015 at 14:06

    lekker

    Beantwoorden
  73. Marjolein says

    28 november, 2015 at 16:23

    Bedankt voor het recept! Is prima gelukt met 2 zakjes klopfix. Is een cadeautje voor mijn zwager, dus vanavond pas proeven. De vulling heb ik stiekem al wel geproefd, heerlijk?.

    Beantwoorden
  74. Suus Reep says

    29 november, 2015 at 09:57

    Ik heb deze gisteren gemaakt en we vonden het allemaal super lekker. En inderdaad, je hoeft maar een klein stukje te nemen. Dus je kan er veel mensen in één keer blij mee maken.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      29 november, 2015 at 10:27

      Wat leuk om te horen Suus. Zelf heb ik hem afgelopen week ook weer gemaakt, hij viel weer goed in de smaak

      Beantwoorden
  75. manuela says

    29 november, 2015 at 11:12

    hallo brenda

    ik wil dinsdag deze heerlijke taart maken voor woensdag avond
    hoeveel zakjes klopfix heb ik precies nodig om garantie te krijgen dat mijn taart goed opstijft en niet inzakt
    normaal probeer ik altijd eerst iets uit voor ik het aan mijn visite geef maar helaas ontbreekt daar nu even de tijd voor

    ik hoor heel graag van je terug

    Groetjes Manuela

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      29 november, 2015 at 11:16

      Hi Manuela, dan zou ik in dit geval voor de zekerheid 2 zakjes gebruiken.

      Beantwoorden
      • manuela says

        3 december, 2015 at 10:46

        Hallo Brenda

        ik wilde nog even een reactie geven op je sinterklaastaart.
        We hebben de slagroom en 2 zakjes klopfix heel goed opgeklopt tot hij niet meer uit de kom viel en daarna de monchou er doorgeoerd dit ging super doordat de monchou op kamertemperatuur was.
        vervolgens 1 nacht in de koelkast gezet en gisteren eind van de dag uit de koelkast gehaald
        hij was helemaal goed opgestijfd vervolgens heb ik tofa chocoladesaus er overheen gedaaan en daarna de chocoladestukjes en gebroken kruidnootjes

        SAVONDS VAN GEGETEN EN WAT WAS HIJ SUPER LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRR

        de visite vond hem ook erg lekker

        Het belangrijkste is dat de slagroom goed opgeklopt word met de klopfix dit is het belangrijkste van heel je taart om stijf te worden.

        Beantwoorden
  76. Olga says

    2 december, 2015 at 10:14

    De taart is heerlijk. Ik heb donkere basterd suiker gebruikt en daardoor kleurt de taart iets donkerder. Voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  77. Tjallien says

    2 december, 2015 at 14:08

    Afgelopen zondag met ons kookclubje gemaakt… heerlijk!!! Als gevolg daarvan ga ik ‘m aankomend weekend voor de sinterklaasviering met de familie nogmaals maken.

    Beantwoorden
  78. wendy says

    4 december, 2015 at 16:33

    hoe maak je de truffelnootjes aan de zijkant vast?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 december, 2015 at 21:48

      Dit plakt aan het monchou mengsel vast, het blijft hierdoor hangen aan de taart.

      Beantwoorden
  79. Maris says

    4 december, 2015 at 16:53

    Net gemaakt voor morgen. Erg lekker. Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  80. Jordy says

    5 december, 2015 at 19:40

    Hij was super!!! Mmmm we hebben gesmuld!

    Beantwoorden
  81. Joke says

    5 december, 2015 at 22:14

    De taart smaakte prima!
    Wat moet ik doen om de taart hoger te krijgen.
    De truffelkruidnoten paste ee maar net tegenaan.

    Beantwoorden
  82. Leontien says

    5 december, 2015 at 23:22

    Vanmiddag de taart gemaakt en vanavond als toetje gegeten tijdens het heerlijke avondje :) Hij was goed gelukt en erg lekker!!

    Beantwoorden
  83. Kitty says

    6 december, 2015 at 10:45

    Dit moest ik maken wat ziet het er lekker uit! Voor de zekerheid na het lezen vd reacties voor 2 taarten ingrediënten gehaald want Moet er 1 hebben voor vanmiddag!
    De eerste poging netjes de stappen gevolgd maar bij 1 stap zag ik het fout gaan en idd de taart vulling te dun en stijft niet op! Omdat ikzelf het vermoede had waar het fout ging, nogmaals geprobeerd gisteravond en deze ziet er perfect uit!!!
    Ipv de slagroom en de monchou door elkaar de ‘kloppen’ ( waar ik als onervaren bakster de mixer voor gebruikte, oeps)
    rustig de twee bij elkaar scheppen en goed maar ‘rustig’ roeren?!?!

    Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak, maar aan de reacties te lezen moet dat sowieso goed komen!

    Bedankt voor het recept!!!

    Beantwoorden
  84. Mirjan says

    6 december, 2015 at 19:11

    Heerlijk! Met zelf gebakken kruidnoten en in plaats van nutella cacao poeder erover gezeefd. Hij leek me anders erg machtig. Zag er mooi uit en smaakte perfect.

    Beantwoorden
  85. Corina says

    9 december, 2015 at 19:37

    Vorige week gemaakt. De hele familie was enthousiast! Ik heb het recept exact gevolgd. En de smaak is verrukkelijk! Ik was blij dit recept te vinden. Heel erg bedankt Brenda!

    Beantwoorden
  86. lotje says

    5 oktober, 2016 at 09:28

    Kan je deze taart ook laclactosevrij maken?
    Het is een super lekkere taart maar ben op zoek naar een taart die we allemaal in ons gezin kunnen eten.

    Beantwoorden
  87. Brenda Kookt says

    7 november, 2016 at 10:30

    Dat kan wel, onderaan kun je op print-vriendelijke versie klikken. Vervolgens kun je zelf bepalen wat je uitprint door weg te klikken wat je overbodig vind. Bv de inleidende tekst of foto’s.

    Beantwoorden
  88. V. says

    9 november, 2016 at 11:23

    Hi, klop je de slagroom met een mixer of gewoon met de garde? thanks!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      9 november, 2016 at 12:55

      Dat slagroom klop ik met de mixer

      Beantwoorden
  89. hanneke says

    11 november, 2016 at 12:12

    ik heb hem gemaakt, super makkelijk en heel lekker.

    Beantwoorden
  90. Suzanne says

    13 november, 2016 at 18:03

    Vandaag gemaakt met een beetje eigen twist erin. Ik heb er stukjes stoofpeer aan toegevoegd. Bij het slagroom mengsel. En de nutella vervangen voor pure chocolade rasp. Was super lekker en goed gelukt. Slagroom mengsel was goed opgesteven. Wel twee zakjes klopfix toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  91. Dyonne says

    20 november, 2016 at 22:52

    Ondanks sommige negatieve reacties, vandaag toch deze taart voor mijn verjaardagsfeest durven te maken. Wat was hij heerlijk! Ik kreeg alleen maar positieve reacties! Als je het recept gewoon volgt kan er na mijn inziens weinig mis gaan. Ik heb de taart wel een hele nacht (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes erin) in de koelkast laten staan.
    Deze ga ik zeker vaker maken!!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 november, 2016 at 08:12

      Super dat jullie er zo van genoten hebben Dyonne, en leuk van je te horen. Ik laat de monchou taart ook altijd een nachtje in de koelkast staan.

      Beantwoorden
  92. linda says

    26 november, 2016 at 21:39

    Vanmiddag om 14.00uur gemaakt en om 19.00uur heerlijk opgegeten. Klopfix 2 zakjes en de slagroom & monchou apart kloppen waren echt goede tips! (Nog nooit eerder gedaan bij monchoutaarten, maar nu echt stevige taart). Heb bodem van speculaas gemaakt en versierd met chocoladepepernoten. Ben helemaal fan van je recepten :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      28 november, 2016 at 12:32

      Super leuk om te horen Linda

      Beantwoorden
      • Heidi Sour says

        28 november, 2016 at 13:47

        Breda, heb jij alle tips en opmerkingen van de taartenbaksters in jouw artikel verwerkt? Ik wil de taart zondag maken als we sinterklaas vieren en ik zag dat al een hoop nuttige ervaringen gedeeld zijn. Zo niet dan ga ik met pen en papier erbij alle reacties doornemen.

        Beantwoorden
        • Brenda Kookt says

          28 november, 2016 at 14:42

          Ja alle tips zijn verwerkt. Veel plezier (en eet smakelijk) komend weekend :)

          Beantwoorden
  93. Sanny Groenewold says

    27 november, 2016 at 14:56

    Dit lijkt me een heerlijke taart vind monchou taarten heerlijk.
    Leuk weer eens iets anders met monchou voor Sinterklaas avond.

    Beantwoorden
  94. Ina van der Ploeg says

    29 november, 2016 at 16:05

    ik ga het maken, lijkt me erg lekker. nog een vraag: heb jij recepten voor allerlei koekjes enz zonder ei erin, daar ben ik nl allergisch voor. vast bedankt

    Beantwoorden
  95. Annemiek says

    30 november, 2016 at 15:06

    Ha ha, wat leuk.
    Krijg ik van mijn schoondochter en haar zus een recept via zelfmaakideetjes die ik voor a.s. zondag moet maken, kom ik hier uit :)
    Tussen mijn deadline van een opdracht door nog even een Sinterklaastaart maken, nu weet ik tenminste zeker dat hij lekker is.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 november, 2016 at 19:31

      Wat leuk! En ja dit is het origineel :) En lekker is ie zeker hoor Annemiek. Succes en eet smakelijk

      Beantwoorden
  96. Suzan says

    1 december, 2016 at 19:10

    Deze taart is echt verrukkelijk!!! Heel gemakkelijk te maken en iedereen vind hem lekker. Persoonlijk heb ik er 15gram minder suiker in gedaan want ik vond hem wat zoet.
    Deze taart is zeker een aanrader!

    Beantwoorden
  97. Hennie says

    2 december, 2016 at 19:12

    Hallo,

    Ik heb een vraag over de sinterklaastaart,
    Als je de slagroom met de klopvast heb gemixt doe je dan het monchou mengsel ook weer met de mixer erdoor of spatel je het erdoor.
    Heel graag een reactie ga hem morgen maken.

    Hennie

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      2 december, 2016 at 22:24

      De monchou meng ik er ook met de mixer door. Succes, en geniet er van!

      Beantwoorden
  98. Patricia says

    2 december, 2016 at 21:26

    Hoi Brenda,

    Na een jaar twijfelen en moed verzamelen heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en de taart gemaakt. Ik heb er voor gekozen om de tip op te volgen van een eetlepel cacao en een eetlepel speculaaskruiden door de slagroom en het resultaat was super, iedereen was laaiend enthousiast! Verder heb ik het recept gewoon gevolgd, de slagroom met 2 zakjes klopfix geklopt, de taart een nachtje in de koelkast op laten stijven (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes) en ‘s ochtends versierd met de truffel pepernoten.

    Dit weekend wordt de taart in ieder geval weer gemaakt :)

    Beantwoorden
  99. anita says

    3 december, 2016 at 15:46

    Wat een overheerlijke en makkelijke taart. We hebben er zelfs twee keer van genoten. Echt een aanrader!!!

    Beantwoorden
  100. Loes says

    5 december, 2016 at 10:55

    Wat een heerlijk recept. We hebben er van gesmuld. Dank je wel!

    Beantwoorden
  101. Charissa says

    7 december, 2016 at 11:59

    Kan je de taart ook met gewone kwark maken?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      7 december, 2016 at 14:37

      Daar heb ik geen ervaring mee. Ik vermoed dat je dan ook gelatine nodig hebt.

      Beantwoorden
  102. Marijke Kokke says

    11 december, 2016 at 11:37

    Wat een heerlijke monchou Sinterklaastaart was het.
    Ik moet hem van de kinderen ook met de Kerst maken.
    Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 december, 2016 at 08:23

      Super om te horen!

      Beantwoorden
  103. Renate says

    16 december, 2016 at 21:31

    Lekkere taart! Voor onze smaak mocht er iets meer monchou in in verhouding met de slagroom. Morgen nog een sinter-kerst feestje dus dan ga ik dat eens proberen. Dank voor t recept!

    Beantwoorden
  104. Irene says

    30 oktober, 2017 at 16:57

    Doen jullie bij het kloppen van de slagroom er ook nog suiker door? Of alleen de zakjes klop fix?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 oktober, 2017 at 19:59

      Daar gaat nog geen suiker bij, het monchou-mengsel is straks namelijk al zoet genoeg

      Beantwoorden
  105. jasper says

    17 november, 2017 at 11:47

    heerlijke taart, deze maak ik al jaren .
    Mag ik vragen waarom je de bron niet vermeldt hebt? Of is dit jouw variatie op de originele versie?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 november, 2017 at 09:39

      Dit is het originele recept, ik heb het recept ontwikkeld in 2014.

      Beantwoorden
  106. Irene says

    21 november, 2017 at 07:57

    Perfect gelukt als je gewoon het recept volgt!

    Was wat bang door de reacties maar echt een eitje :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 november, 2017 at 11:22

      Ja toch? Goed om te horen, en geniet van de taart! :)

      Beantwoorden
  107. Mieke says

    21 november, 2017 at 09:30

    Hoi Brenda, kan je ook een blaadje geweekte gelatine toe voegen

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 november, 2017 at 11:22

      In dat geval zou je ook iets warms moeten toevoegen, geweekte gelatine lost namelijk op dmv warmte.

      Beantwoorden
      • Mieke says

        21 november, 2017 at 15:12

        Ja dat weet ik maar het ging er om dat het kan en dat de taart goed opstijft bedankt voor jr antwoord

        Beantwoorden
  108. Ellie says

    25 november, 2017 at 18:34

    Heb de taart gemaakt waa super lekker

    Beantwoorden
  109. Ellie says

    25 november, 2017 at 18:39

    Heb de taart gemaakt was super lekker
    Heb geen suiker gebruikt en had marsepein ballen als garnering
    Ga ik zeker vaker maken

    Beantwoorden
  110. Annette says

    25 november, 2017 at 19:27

    Heeeel lekker, ik heb het in een glaasje gemaakt. Erg leuk en weer eens anders.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      26 november, 2017 at 09:55

      Dat is ook een goed idee Annette, en lekker :)

      Beantwoorden
  111. Ineke Ruig says

    27 november, 2017 at 13:14

    dit is een leuk recept, maar wel machtig denk.

    in plaats van choco pasta kan je ook de taart met kersen gelei afdekken, lijkt me ook lekker.

    en slagroom en peper noten, ziet leuk.

    eventueel wat pietjes als versiering.

    zo maar een idee.

    Beantwoorden
  112. Flutura says

    30 november, 2017 at 16:21

    Hallo!!!

    Heb deze heerlijk taart van jou gemaakt en die was verukklijk”
    Heb wel een vraag aan jou?
    De nutella die werd hard in de koelast en met het snijden van de taart was dat erg vervelend want omdat ik druk moest zetten om door de harde nutella moest ging de taart verpletteren… wat heb verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 december, 2017 at 07:21

      Wat gek, bij mij wordt hij nooit zo heel erg hard. Heb je de nutella verwarmd voordat je het op de monchou smeerde? Het kan zijn dat hij dan harder wordt als je hem daarna koelt

      Beantwoorden
  113. Hanna says

    1 december, 2017 at 08:28

    Kun je ook normale chocolade pasta gebruiken ipv Nutella?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 december, 2017 at 12:55

      Ja dat kan ook hoor Hanna, is geen probleem

      Beantwoorden
  114. Ilona Brokmeier says

    1 december, 2017 at 16:38

    Ziet er erg lekker uit. Men stuurde mij dit recept, met de mededeling graag maken voor onze sinterklaasavond.
    Dus morgen ga ik hem maken voor zondag.
    Ben benieuwd, lijkt me erg lekker.

    Beantwoorden
  115. Esther van der Mout says

    3 december, 2017 at 19:01

    Wat een heerlijke taart! Vooral de kids aten hun vingers er bijna bij op!
    Wat speculaaskruiden door de slagroom gedaan, superlekker.
    Taart stijfde mooi op en was prima te snijden. Echt een aanrader voor de feestdagen!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 december, 2017 at 05:41

      Super om te horen Esther!

      Beantwoorden
  116. Ludy says

    11 december, 2017 at 22:34

    Heb hem in het weekend gemaakt hij was heerlijk. Simpel te maken en ziet er supermooi uit.

    Beantwoorden
  117. Josien says

    18 oktober, 2018 at 09:09

    Hoi Brenda. Ik ga deze dit weekend maken. Kun je er ook een laagje speculoos op doen ipv nutella. Dat leek mij ook lekker. Ik neem aan dat je dat ook los krijgt even in de magnetron.

    Beantwoorden
  118. Ina says

    23 november, 2018 at 17:59

    Heb de taart ook gemaakt,voor het eerst een taart gemaakt,smaakte geweldig en was goed gelukt,heb nu gelijk er een gemaakt met als bodem Bastogne koeken en op de monchou als topping kersen die je ook gebruikt op de vlaaien.
    Heerlijk.

    Beantwoorden
  119. Miranda says

    3 december, 2018 at 19:31

    Hallo Brenda,
    De SINTERKLAASTAART was super lekker. Nu wil ik de taart ook maken voor kerst met wat aanpassingen. De bodem denk van bastogne koeken
    Maar wat kan ik aan de zijkantt doen ipv truffelpepernoten?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Eenpansgerecht met rijst en kip
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie