Gegrilde groenten met balsamico en couscous

Balsamico gegrilde groenten txt

Dat een goed gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst dit recept. Een makkelijke maaltijd met smaak.

Men neme gegrilde groenten, couscous en balsamico azijn en je hebt een heerlijk maaltje. Het lijkt niet veel, maar bij gerechten als deze lik ik mijn vingers af.

En als je goede ingrediënten gebruikt is het al snel goed. En met goede balsamico azijn kom je een heel eind. Van de webshop 1000 en 1 smaken kreeg ik een fles goede balsamico (deze) waar ik helemaal mee in mijn nopjes ben. Een scheutje balsamico door de gegrilde groenten maakt dit gerecht helemaal af.

Ook koud is dit gerecht niet te weerstaan. Lekker om de volgende dag bij de lunch te eten.

 Balsamico gegrilde groenten 07

Gegrilde groenten met balsamico en couscous

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 125 gram champignons
  • 4 eetlepels balsamico azijn (liefst van goede kwaliteit zoals deze)
  • olijfolie
  • 250 gram couscous

Bereiding:

Snijd de courgette, aubergine en tomaten in gelijke plakken (dit gaat heel gemakkelijk met een mandoline).
Bestrijk de groenten met olijfolie en grill ze in een warme grillpan of paninigrill.

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Voeg twee eetlepels balsamicoazijn door het ui-mengsel, zet het vuur hierna op middelhoog vuur en smoor het mengsel tot de uien mooi zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking.
Breng de gegrilde groenten in een schaal op smaak met 2 eetlepels balsamicoazijn.

Meng de gegrilde groenten met de gebakken ui en champignons en serveer het met couscous.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Sanne says

    Leuk recept! Ga ik zeker eens maken :) Ik vervang de gewone couscous dan voor bloemkoolcouscous of spelt…

  2. Rosalie says

    Hoi brenda, ik heb even gekeken op die site van de azijn maarhij kost 74 euro!! Recept lijkt me heerlijk, hoopt dat het ook smaakt met wat goedkopere:) groetjes rosalie

  3. joshua says

    Hoi!

    Ik heb dit bericht zonet gemaakt.
    Ik vond het wat vlak van smaak dus wat kruiden zijn hier zeker een must!
    Zelf heb ik er ook wat ketchap bij gedaan

    Voor de rest prima gerecht!
    7/10

    Gr.

  4. Krisje says

    Klinkt heerlijk. De balsamico link werkt niet meer, dus ik denk dat ie niet meer verkocht wordt. Heb je een goed alternatief voor de balsamico?