Ga naar de inhoud

Paprika perfectie

Een gerecht met de naam paprika perfectie. Dat moet je maken toch? Dit is een heerlijke koude tapas die je het beste een dag van te voren kunt maken. De geroosterde paprika kan dan namelijk extra goed marineren in de marinade van olijfolie, knoflook, citroen en peterselie. Het recept voor...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Paprika perfectie

Paprika perfectie txtEen gerecht met de naam paprika perfectie. Dat moet je maken toch?

Dit is een heerlijke koude tapas die je het beste een dag van te voren kunt maken. De geroosterde paprika kan dan namelijk extra goed marineren in de marinade van olijfolie, knoflook, citroen en peterselie.

Het recept voor dit tapas gerechtje heb ik van een collega gekregen. Volgens hem super lekker, en daarom wilde ik dit recept ook al tijden eens maken. Met de tapasavond voor vriendinnen is het er eindelijk van gekomen. Ik was heel erg benieuwd of  dit gerecht de naam kon waarmaken. Voor iedereen die het zich ook afvraagt: ja dit gerecht is ontzettend lekker en mag niet ontbreken bij een tapasavond.

Wanneer staat deze paprika perfectie bij jou op tafel?

Paprika perfectie 02

Paprika perfectie

Ingrediënten

Extra benodigd:

• bakplaat

• bakpapier

• pedaalemmerzak

• een ovenschaal

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze paprika perfectie

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de paprika's over de bakplaat en plaats dit in de oven.  In ongeveer 60 minuten kunnen we op deze manier de paprika's roosteren. Bij het roosteren kleurt de buitenkant van de paprika's zwart (hoe zwarter hoe beter). Zorg ervoor dat je de paprika's iedere 15 minuten omdraait zodat de paprika's aan iedere zijde geroosterd worden.
3
Stap 3
Na ongeveer 1 uur zijn de paprika's zwart genoeg. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de paprika's in de pedaalemmerzak. Knoop de zak dicht en zet dit 15 minuten apart.
4
Stap 4
Bereid intussen de marinade. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng de olijfolie met citroensap en roer de knoflook en peterselie er door. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Hierna is het tijd om de paprika's te ontvellen, dit kan een smeerboel worden dus dit kun je het beste boven de gootsteen doen.
6
Stap 6
Verwijder de steel van de paprika en scheur de paprika open. Verwijder de zaadjes en trek het vel er af. Scheur of snijd de geroosterde en ontvelde paprika in repen van ongeveer 2 cm.
7
Stap 7
Verdeel de stukken paprika over de bodem van de ovenschaal. Als de bodem van de schaal bedekt is lepel dan een deel van de marinade over de geroosterde paprika.
8
Stap 8
Ga hierna verder met de tweede laag paprika en verdeel daar ook weer marinade over. Ga zo door tot alle paprika's ontveld zijn en in repen in de ovenschaal liggen. Verdeel tot slot de laatste marinade over de schaal.
9
Stap 9
Dek de schaal af met plastic folie of een deksel en zet het weg in de koelkast. Haal de schaal de volgende dag 3 uur voor het serveren uit de koelkast zodat de paprika op kamertemperatuur kan komen. Serveer de paprika perfectie met brood.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

7 reacties

Jeanine

Ik heb deze zojuist gemaakt. Ik heb in verhouding best veel peterselie/marinade. Zal ik morgen een deel van de marinade achterlaten in de schaal of lekker meescheppen op het brood?

Laat een bericht achter

Isabel

potverdorie, wat is dit lekker zeg!!! Dank voor een heerlijk recept :)

Laat een bericht achter

Anneke

Misschien een goede tip, de paprika's van te voren in 2en snijden de steel en de zaatjes verwijderen den dan op de bakplaat leggen. Je hebt veel minder geklieder! Succes!

Laat een bericht achter

Angelina

Ohh dit ziet er erg lekker uit!!

Laat een bericht achter

Sanne

Dat klinkt inderdaad als een recept dat gewoon gemaakt móet worden! Hmm tapasss!

Laat een bericht achter

Maaike

Wow dit ziet er lekker uit :o

Laat een bericht achter

Desiree

Het ziet er erg lekker uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op