Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Aioli (snelle versie)

20 oktober, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 16 REACTIES

Aioli txt 2Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is ook iets dat bij de tapas niet mag ontbreken. Ik geef je mijn recept voor een snelle aioli, succes gegarandeerd.

Je kunt de basis (mayonaise) zelf maken met olie en een eidooier. Ik heb er in dit geval voor gekozen om een goede mayonaise als basis te gebruiken. Dit omdat er tijdens mijn tapasavondje ook een zwangere vriendin bij was. Het leek me veiliger om voor gekochte mayonaise te gaan in plaats van zelfgemaakte. Al zijn daar natuurlijk ook eidooiers in verwerkt.

Deze spread is lekker fris door het toevoegen van de citroenrasp. En daartegenover geeft de tabasco net een beetje extra pit. Hierdoor krijgt de saus een andere dimensie dan de standaard variant.

Aioli 02

Snelle Aioli

Print
Aioli (snelle versie)

Bereidingstijd: 10 minutes

Aioli (snelle versie)

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje tabasco
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Pers de knoflook uit en rasp de citroen met een fijne rasp.
  2. Meng de mayonaise met knoflook, citroenrasp, olijfolie, mosterd en tabasco en breng op smaak met peper en zout.
  3. Proef de aioli en bepaald of je extra zout en peper moet toevoegen.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2014/10/20/aioli/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

Gebruik deze knoflookmayonaise als smeersel op een stokbroodje, om in te dippen of als sausje bij bijvoorbeeld de patatas bravas (klik voor recept).

Bewaaradvies: bewaren in een afgedekt bakje in de koelkast.

 

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Tapas Recepten overzichtTapas Recepten overzicht
  • Tapenade van zongedroogde tomaatTapenade van zongedroogde tomaat
  • Paprika perfectiePaprika perfectie
  • Patatas BravasPatatas Bravas

Filed Under: BBQ, Bijgerecht, Ontbijt en Lunch, Tapas Tagged With: aioli, aioli tapas, aiolie recept, recept, recept aioli, recept aioli tapas, recept tapasavond, Tapas, tapas recept, tapasavond, tapasgerecht, zwangerproof aioli

<< Tapenade van zongedroogde tomaat
Tortilla met chorizo >>

REACTIES

  1. Karin says

    20 oktober, 2014 at 13:43

    Dementie = dimensie. Oeps

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      20 oktober, 2014 at 14:03

      Inderdaad, Oeps! ;)

      Beantwoorden
  2. Emily van Kampen says

    20 oktober, 2014 at 16:33

    Lekker! En heel makkelijk als je het met kant en klare mayonaise maakt.

    Beantwoorden
  3. Marlissa says

    20 oktober, 2014 at 18:35

    Lekker :)

    Beantwoorden
  4. Marja says

    21 oktober, 2014 at 02:44

    Lijkt me erg lekker Brenda. Idd door de toevoeging van citroenrasp, mosterd en tabasco, welke geen van drieen in kant en klaar gekochte aoili zitten! Ik ga het zeker uitproberen want van de gekochte word ik niet blij. Ik vind die echt niet lekker, dus ik ben heel blij met je vernieuwende vesie ervan. Bedankt voor het recept.
    Liefs, Marja. :-)

    Beantwoorden
  5. Suzanne says

    21 oktober, 2014 at 11:59

    Handig! Ik heb dit afgelopen vrijdag op n terrasje nog gegeten en wilde dit graag eens zelf maken, want dit is zoooo lekker! Thanks voor het delen van jouw versie :-)

    Beantwoorden
  6. piet says

    6 januari, 2016 at 17:42

    wat jij maakt is dan knoflooksaus en GEEN aioli echte aioli zo als de naam al zegt is simpelweg oli en knoflook en daar zit dus absoluut geen mayonaise in

    Beantwoorden
  7. Karlien says

    5 april, 2016 at 14:41

    Ik ben helemaal weg van aioli. Vorig jaar zo vaak aioli gebruikt met bbq’en! Nu wil ik het ook echt wel eens zelf gaan maken! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  8. Danique says

    29 juli, 2016 at 01:29

    Hallo Brenda,

    Welke mayonaise is het beste te gebruiken om deze aioli te maken ?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      1 augustus, 2016 at 10:41

      Ik ben gek op Zaanse mayo, maar een andere variant mag ook hoor

      Beantwoorden
  9. B says

    3 mei, 2017 at 17:42

    Wat voor mayonaise gebruik je hiervoor?

    Beantwoorden
    • F.J.v.d.Dobbelsteen says

      12 mei, 2017 at 15:13

      Bij de lidl hebben ze citroenmayonaise, is zeer geschikt hiervoor.

      Beantwoorden
  10. Anne says

    19 augustus, 2018 at 11:20

    Hoi Brenda,
    deze aioli kreeg gisteren grote complimenten! Hij is heerlijk. Hij lijkt mij echter wel een caloriebom met mayonaise en dan ook nog twee eetlepels olijfolie erin.
    Ik denk de volgende keer toch twee eetlepels kookroom light te doen, of zou dat de smaak heel erg veranderen…….?
    Sterkte voor jou met de laatste loodjes.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      19 augustus, 2018 at 14:16

      Wat leuk om te horen. Dit veranderd de smaak, en structuur wel. Maar proberen kan altijd, zou ik zeggen :)
      Dank je wel!

      Beantwoorden
  11. Conny says

    5 september, 2018 at 09:45

    Hoi Brenda, heerlijk mijn man vindt aioli normaal niet lekker maar deze vindt hij heerlijk. Je hebt altijd leuke en makkelijk te maken recepten. Gr Conny

    Beantwoorden
  12. Albert Strijker says

    15 september, 2018 at 18:07

    Zo-even gemaakt. Smaakt heerlijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan
  • TAART! Hoe eet jij een tompouce? Hap je hem af?

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Zuurkoolschotel met laagjes
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie