Ga naar de inhoud

5 x Herfst Recepten

5x herfst recepten 01

Het is al een tijd geleden dat er een Friday Five voorbij kwam op het blog. Omdat het inmiddels echt herfst is vond ik het tijd om een paar herfstrecepten te delen. Vandaag dus 5 x herfst recepten in de Friday Five!

Bij de herfst denk ik aan lekkere warme gerechten waar je in de zomer niet aan moet denken, maar waar je nu inmiddels echt wel naar verlangt. Ik wel in ieder geval. Ik houd van de iets zwaardere herfstgerechten die goed vullen en lekker warm zijn.

Lekkere herfst recepten

De herfst is een seizoen waarin de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Het is een periode waarin veel mensen verlangen naar warme en hartige gerechten die passen bij de sfeer van het seizoen. Populaire herfst recepten zijn onder andere stoofschotels met vlees of groenten, pompoensoep, zoete aardappel puree, paddenstoelen risotto en appeltaart.

Ook zijn er verschillende kruiden en specerijen die typerend zijn voor de herfst, zoals kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en piment, die in veel herfst recepten worden gebruikt. Met de herfstige ingrediënten en smaken kunnen heerlijke en voedzame gerechten worden bereid om de koude dagen op te warmen en de geest te troosten.

Deze herfst recepten mogen niet ontbreken dit seizoen:

Vegetarische pompoen stoofschotel

Zeg je herfst, dan zeg je pompoen. Daarom is mijn pompoenstoof een dikke aanrader voor deze tijd van het jaar. Een gerecht dat boordevol groente zit. Door het stoven wordt de pompoen lekker zacht. De pompoenstoof serveer je met rijst, pasta, couscous of aardappeltjes. Het kan allemaal.

Zuurkooltaart

Zuurkoolfan ben ik niet maar als het wordt gecombineerd met andere ingrediënten dan is het zeker lekker te noemen. Deze zuurkooltaart is precies goed. Niet te ‘zuurkolig’, en extra lekker met ananas.

Rode kool

De kool is een typisch Hollands product. De rode kool hoort eigenlijk bij de winter, maar ik kan het niet laten om nu alvast een bordje rode kool te eten. De kool kun je extra lekker maken door speculaaskruiden en sinaasappelsap. In dit recept laat ik je zien hoe je overheerljike rode kool klaarmaakt. Tip: het is ideaal om een grote kool te bereiden en de porties in te vriezen, zo heb je altijd iets achter de hand.

Geroosterde spruitjes

You love it or hate it, spruitjes! En ja de spruitjes liggen inmiddels ook weer volop in het groenteschap. Spruitjes kun je koken (zoals bijna iedereen doet), maar ook roosterden.  Als je de spruitjes met deze smaakmakers roostert dan lust denk ik iedereen ze. Eet ze ‘los’ of verwerk ze in een stamppot, net wat jij lekker vind.

Stamppotje van zoete aardappel met andijvie

En natuurlijk mag een stamppotje niet ontbreken in dit lijstje. Andijviestamp met spekjes en aardappelen is natuurlijk altijd goed. Maar als je eens wat anders wilt zet dan mijn andijviestamppot met zoete aardappel op tafel. Hier vind je het recept voor de lekkere andijviestamp die een tikje anders is.

Bonus recept

Als bonus tip ik je een zesde herfstgerecht: de stoofpeertjes van mam (klik voor recept). Stoofpeertjes zijn herfst. Dus deze mogen zeker niet ontbreken. Mijn peertjes zijn al in huis dus de komende week geniet ik van overheerlijke stoofpeertjes. Jij ook?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op