Omeletwrap met kipfilet en avocado

Omeletwrap txt

Ik houd van brood, maar soms heb ik er genoeg van. Dan wil ik gewoon even wat anders.

Een salade is in dat geval een goede optie, maar een gebakken eitje vind ik ook heerlijk. Toen ik me ineens de (welbekende) omelethapjes die ik regelmatig op feestjes serveer herinner besloot ik het te combineren. Salade met een gebakken ei. Geen spiegelei, maar een omelet.

Om de omeletwrap goed vullend te maken heb ik hem rijkelijk belegd, en hierdoor is hij nog lekkerder. Ik nam kip, avocado, tomaatjes en sla. En daarbij een beetje geitenkaas om het af te maken.

Je kunt de omelet ook koud eten, dus ook van te voren maken en meenemen naar het werk behoord ook tot de opties. Dat ga ik de komende week zeker doen, jij ook?

Omeletwrap 01

Omeletwrap met kipfilet en avocado

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor een grote omeletwrap

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • 2 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • halve tomaat
  • halve avocado
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • handje rucola melange

Bereiding:

Kluts de eieren, meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak het ei-mengsel op medium vuur (niet te hoog anders krijg je bubbeltjes) en keer hem tussentijds om.

Prak ondertussen de avocado, snijd de tomaat in blokjes en rooster de pijnboompitjes.

Beleg de omelet met plakjes kipfilet en verdeel de avocado en blokjes tomaat er over. Maak het af met een beetje zacht geitenkaas. Rol de omelet op zodat een wrap ontstaat. Serveer met een handje rucola melange, zachte geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes.

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Laura says

    Oh yum! Lekker! Ik eet zelf nauwelijks nog brood en een omelet is inderdaad een hele goede vervanging :-)

  2. Maura - YLT says

    Oeh dit lijkt me wel wat voor mijn lunch vandaag. Lekker gezond. Wat heb je die omelet trouwens mooi opgerold haha. Denk dat ik dat niet voor elkaar krijg.

    • Brenda Kookt says

      Ik moet bekennen dat ik zelf ook van mijn roltechniek stond te kijken ;)

  3. Kimberley says

    Meh alles in huis behalve de geitenkaas. Zou het zonder net zo lekker zijn? Of moet ik toch nog even snel naar de winkel 😉

    Ga hem morgen meenemen naar mijn werk!

    • Brenda Kookt says

      Dan zou ik het zonder proberen. Kun je altijd een volgende keer met doen ;)