Chicken Tonight

Chicken tonight txt

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel.

Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de chicken tonight er niet meer in. Toch had ik laatst ineens weer trek in Chicken Tonight. Vraag me niet waarom maar ik had zin in de smaak en de textuur van het gerecht. Ik besloot de chicken tonight zelf te maken. En ik moet je zeggen dat dat uitstekend is gelukt! En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje ;)

Met dit recept maken jullie de saus de vanaf nu ook zelf!

Tip: maak extra veel zodat je de saus-kip-groentemengsel in porties kunt invriezen.

Chicken tonight 02

Chicken Tonight

Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 1 ui
 • 2 kipfilets
 • teentje knoflook
 • snuf paprikapoeder
 • snuf cayennepeper
 • 1 (winter)wortel
 • 3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
 • theelepel suiker
 • 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • klein blikje tomatenpuree
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte rijst.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marieke says

  Mmm,
  Lijkt me ook heerlijk met perzik!

 2. Marleen says

  Hoeveel paprika poeder en cayennepeper ?? Ga ik vanavond maken!

  • Brenda Kookt says

   Dat wordt smullen vanavond…!
   Van allebei een ‘snuf’ is voldoende, dus niet meteen een hele theelepel ;)

 3. Emily van Kampen says

  Top recept! Nu hoef ik die potten ook niet meer try halen en waarschijnlijk is dit nog lekkerder ook!

 4. Marian Gossen says

  ik probeer ook zonder pakjes en zakjes te koken, en manlief is dol op chicken tonight! Die ga ik zeer binnenkort verrassen met zijn lievelingskostje, maar dan helemaal zelf gemaakt. Dank je wel!

 5. Esmeralda says

  Vanavond gemaakt. Heerlijk! Dit komt zeker vaker op tafel.

 6. simone says

  Ziet er goed uit! Deze ga ik binnenkort zeker maken.

 7. Tineke says

  Was heerlijk, een blijvertje!

 8. Chris says

  Erg lekker! Recept had ook veel succes bij 3-jarig zoontje. Wortel heb ik overigens wel eerst gestoomd in een stoommandje zodat het iets zachter wordt. Veel lekkerder dan de kant-en-klare versie in pot! En inderdaad ook goed in te vriezen.

 9. Lonneke says

  Dit recept ga ik zeker een keer proberen! Zou het ook lekker zijn met couscous?

 10. yvonne says

  Zonder potjes en pakjes? Maar wel ananas uit blik? En tomatenpuree uit blik? Nee een blik is geen potje of pakje maar ik zou denk ik toch voor iets anders kiezen…

  • Brenda Kookt says

   Er worden inderdaad twee blikjes gebruikt. Verse ananas was in mijn geval niet in het seizoen en met een blikje tomatenpuree is niets mis, vind ik. Maar natuurlijk kun je de puree ook zelf maken als je wilt, of iets anders gebruiken.

 11. Nathalie says

  Ik heb het vanavond geprobeerd en het was een succes! Volgende keer maak ik extra veel saus, nu was er een heel klein beetje, meer vochtig dan nat zeg maar. ;) Dit was mijn eerste recept zonder pakje, zo makkelijk en lekker, dat belooft wat voor de toekomst. :) dankjewel Brenda!!

 12. Atteke says

  Hallo Brenda,

  Vanavond jouw chicken to night op tafel gezet.
  we hebben gesmuld!!!!!!!

 13. Trijntje says

  Heerlijk deze ga ik zeker vaker maken. Dank je wel

 14. Cindy says

  Hoi hoi,

  Net gemaakt en erg lekker. Mis alleen wel de saus. Hoe kan ik er volgende keer voor zorgen dat het gerecht meer saus heeft?

 15. Ciska says

  Heerlijk recept, alleen hoe krijg ik meer saus bij dit gerecht zonder dat de smaak verloren gaat.
  Dat mis ik een beetje…

 16. Angela says

  Hoi Brenda.
  Ik heb de chicken tonight saus ook gemaakt. Wij vonden hem ook heerlijk. Heb je nog een tip hoe we hem wat natter kunnen maken? Met wat meer vocht zeg maar. Het was een beetje droog.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Angela

 17. voorbijganger says

  Je schrijft dat je niet meer uit pakjes, potjes en zakjes kookt..

  En dan zie ik onder ingredienten doodleuk het volgende staan:
  – 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
  – klein blikje tomatenpuree

  Misschien had je dan ook een verse ananas kunnen nemen en zelf tomaten kunnen pureren…??

  • Esther says

   Gepureerde tomaten is wat anders als tomatenpuree..en aan tomatenpuree wordt niets toegevoegd. Ananas is niet het hele jaar verkrijgbaar…daarnaslast wordt bedoeld met zonder pakjes en zakjes koken dat je zonder smaakversterkers en andere gekke toevoegingen kookt. En dan is tomatenpuree en ananas uit blik een prima keuze

   • Brenda Kookt says

    Ben het met Esther eens. Dat is een keuze die je maakt. Ik gebruik in dit geval ananas uit blik, zonde om een ananas te kopen die niet opgegeten wordt. En ik ben niet tegen tomatenpuree. Tomatenpuree is iets heel anders dan gepureerde tomaten.

    Maar je bent natuurlijk vrij om verse ananas te gebruiken en tomaten zelf te pureren als je dat fijn vind.

 18. Tineke says

  Ik heb al het ananas sap uit het blik gebruikt waardoor je meer saus krijgt. Erg lekker!

 19. Natasja says

  Wauw, ik heb dit net gemaakt, alvast voor vanavond en het benadert het potje ( dat ik heel lekker vind) echt heel goed…. Zalig!

 20. IngeZ says

  Lijkt me erg lekker, ik ga dit zeker binnenkort proberen. Meteen nog wat geleerd: ik kende alleen blikken ananas op siroop, nooit geweten dat er ook ananas op sap is. Scheelt weer in de suikers…

 21. Wietske says

  De smaak is erg goed, dus ik wil dit recept graag behouden. Echter, het geheel was niet sauzerig genoeg; samen met de rijst is het nog wat te droog. Hoe zorg ik voor meer saus, zonder dat de totale smaak verloren gaat?

  Alvast bedankt voor je reactie, Brenda.

 22. Michelle says

  Hoi Brenda, heb je een vervanger voor de ananas? Ben er namelijk allergisch voor…!
  Dankjewel alvast.

 23. Anneke Les says

  Heerlijk, maar iets te droog, misschien tomatensaus i.p.v. tomatenpuree? en ik denk dat het toevoegen van perziken er een lekkere frisse bite aan toe zou voegen.

 24. Marijke says

  Vanavond chicken tonight gegeten, was heerlijk. Ik had meer saus er bij gewild, maar las hieronder dat iemand al het sap van het blikje ananas had gebruikt. Ga ik de volgende keer ook proberen. Maar…… het komt vaker op tafel.

 25. Anton Meul says

  leuk gaan we zeker proberen
  beter dan uit potje
  maar lekker gezond

 26. kenneth says

  Lekker recept. Ik heb alleen eerst de kip door bloem (met peper en zout) gehaald, dan blijft de kip lekker mals en de bloem bint de saus meer in. De theelepel suiker heb ik trouwens achterweg gelaten omdat de siroop van de ananas al zoet genoeg is.

 27. Geertje says

  Ha, is er ook iets anders wat je voor wijnazijn kunt gebruiken? Weet niet of ze dat hier in Canada verkopen

 28. mirjam says

  Ik vroeg me af of je die witte wijnazijn kunt weg laten in het recept want die heb ik namelijk niet.