Hartige taartjes met courgette en champignons

Hartige taartjes courgette en champignon txt

Dit soort receptjes… i love it! Vorige week vertelde ik je al dat ik dol ben op hartige taarten en ovenschotels. En ja, als je dol bent op grote taarten, waarom dan niet op kleine mini taartjes? Die zijn dan vaak nog lekkerder, en schattiger. En dus lekkerder.

Deze keer ging ik voor een snel taartje met courgette en champignons. Ik heb ze bewust een beetje simpel gehouden qua ingrediënten.

Lekker, makkelijk (dit zeg ik heel erg vaak maar het is écht zo! De taartjes zien er misschien ingewikkeld uit maar is juist ontzettend gemakkelijk om te maken) en het komt altijd van pas. Ze zijn namelijk lekker bij een lunch, borrel, voorgerechtje of als onderdeel van een buffet. Altijd van pas dus.

Hartige taartjes courgette en champignon 02

Hartige taartjes courgette & champignon

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 6 hartige taartjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • halve courgette
  • 6 champignons
  • 2 stengels lente ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels crème fraîche
  • 1 eetlepel tijm
  • cayennepeper
  • knoflookpoeder
  • zout

Extra benodigd tartelettesvorm of muffintray

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd 6 plakjes van de courgette en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten aan.

Snijd de overige courgette in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in ringen. Bak dit in een koekenpan aan.

Meng het ei met de crème fraîche en bloem tot een papje. Breng op smaak met de kruiden en roer de geraspte kaas er door.
Voeg de gebakken groenten er door.

Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en giet het groente-eimengsel er in.
Leg op ieder taartje een plakje gebakken courgette.

Verwarm de hartige taartjes 20 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emily van Kampen says

    Ik hou ook zo van hartige taart en quiche en dit is een heel leuke manier om het in eenpersoons porties te serveren.

    • Brenda Kookt says

      Wel hé? Al is één taartje geen hele maaltijd hoor. Dan zijn ze iets aan de kleine kant.

  2. Inge says

    Lekker Bren!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je ze meteen hebt gemaakt. Zo heb je extra deeg, juist lekker toch?

  3. Maxime says

    Leuk receptje! ik denk dat ik deze wel eens wil gaan maken, heb je misschien een idee waarvoor ik de courgette kan vervangen?