Krakelingen met verwenkoffie

Verwenkoekjes txt

Wat is er lekkerder dan je zelf te verwennen met iets lekkers? Een lekker drankje, een lekker koekje, stukje chocolade… ik ben er dol op! En daarom doe ik dat dus ook regelmatig.

Zo’n verwenmomentje vind ik het lekkerste als het simpel is. Dat ik niet te veel moeite hoef te doen, en te lang in de keuken hoef te staan voor ik kan genieten.

Een van die verwenmomentjes is het drinken van een goede cappuccino met daarbij mijn favoriete koekje, de krakeling. En weet je wat het fijne is? Allebei maak ik ze binnen no time zelf.

verwenkoekjes 01

gesponsord artikel

We beginnen met de verwenkoffie. Ik drink bijna nooit koffie, maar als ik op terras zit vind ik het wel lekker om mezelf te verwennen met een goede cappuccino. Niet uit een zakje, maar met echte melk. Latte art, of een beetje cacao maakt het helemaal af. Een feestje om op te drinken.

Met de SENSEO UP en bijbehorende melkopschuimer staat mijn zelfgemaakte verse cappuccino binnen een paar minuten op tafel.

Je giet een beetje melk in de melkopschuimer, drukt op de knop en voor je het weet heb je stevig warm schuim. Dit giet je in een glas, plaatst het onder de SENSEO UP en drukt op het knopje van het apparaat.

Latte art is nog niet aan mij besteed, maar met een beetje suiker en cacao is het ook een feestje om de verse cappuccino te drinken.

Wil je thuis ook aan de slag? Via de SENSEO Facebookpagina kun je de melkopschuimer winnen! Beantwoord een van de vragen om hier kans op te maken.

Op naar het verwenkoekje: mijn favo koekje is de krakeling. Simpel, maar zo lekker.. Dat komt waarschijnljik doordat het een vrij zoet koekje is, extra lekker met een beetje kaneel. Wist je dat het dus helemaal niet moeilijk is om zelf krakelingen te maken? Ik geef je mijn snelle recept:

Verwenkoekjes 04

Krakelingen

Bereidingstijd 10 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1  ei
  • 3 theelepels rietsuiker
  • snuf kaneel

Bereiding:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op tot een vierkant van ongeveer 20 x 20 cm. Snijd in het deeg repen van ongeveer 1,5 cm breed.
Vouw de repen tot krakelingen door beide uiteinden naar binnen te vouwen en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier.

Klust het ei en bestrijk de krakelingen hiermee. Meng de suiker met kaneel en strooi dit over de koekjes.
Bak de krakelingen in 20-25 minuten goudbruin.

Serveer de koekjes voor een extra verwenmomentje met een kop verse cappuccino.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emily van Kampen says

    Wat leuk! Ik heb nog nooit zelf krakelingen gemaakt, maar nu ik zie hoe makkelijk het is ga ik dat ook maar eens maken.

    • Brenda Kookt says

      Ja, super simpel hé? En nog super lekker ook!
      Bij mij waren ze binnen 1 dag op… ;)

  2. janneke says

    Kan dit ook met kristalsuiker?

  3. Marja says

    Wow…dat klinkt supermakkelijk en superlekker! Ik heb geen melkopschuimer, maar ga snel naar de fb pagina en probeer er 1 te winnen! Eigenlijk een must voor een koffielover als ik ben! Ik drink de hele dag door koffie, eerst altijd zwart, maar tegenwoordig steeds vaker een lekkere cappuchino of een goeie cafe latte. Heerlijk…en zeker met een ouderwetse krakeling erbij! Hmmmm, echt genieten is dat.

  4. Marja says

    Lekker ………krakelingen , mijn lievelingskoekje ! morgen ga ik ze maken.
    En de melkopschuimer is ook goed te gebruiken om warme chocolademelk te maken :>
    Ik neem die uit de beroemde oranje pakken ( andere merken geven niet die dikke schuimrand) en dan in de melkopschuimer ……….ohhhh wat lekker, er komt een hele dikke schuimrand op de chocolademelk !
    Sinds kort bezoek ik regelmatig je site, erg leuke en bruikbare recepten, leuk dat je dit alles deelt met ons.
    Groetjes Marja