Ovenschotels & Hartige taarten (+win)

Ovenschotels en hartige taarten 01

Het bakken (en opeten) van ovenschotels en hartige taarten.. ik ben er dol op! Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt, bijna alle combi’s zijn mogelijk. En daarnaast is het natuurlijk ook lekker makkelijk. Veel schotels kun je namelijk heel goed van te voren maken zodat je hem na een dag werken alleen nog even in de oven hoeft te schuiven.

Ik durf wel te zeggen dat ik iedere week een ovenschotel, hartige taart of quiche maak. Voor 2 personen is een schotel of taart vaak veel te veel. Geen probleem, wat over is dat vries ik in. Als we een dag geen tijd of zin hebben om te koken (ja, ook dat komt voor ;)) zet ik de avond van tevoren een bakje in de koelkast zodat het langzaam ontdooid. Als we uit ons werk komen hoeven we het alleen nog even op te warmen. Dit doe ik het liefste in de oven.

Ovenschotels en hartige taarten 02

Dit zijn op dit moment mijn favoriete ovenschotels:

Spitskoolschotel met gehakt en bladerdeeg. Ik moet toegeven dat het niet mijn beste foodfoto ever is, maar deze schotel is gewoon heerlijk.  De combinatie van het gekruide gehakt met appeltjes, spitskool en bladerdeeg.. top! Komende week eet ik deze schotel weer ;)

De hartige taart met broccoli en kip blijft een van de favoriete hartige taarten. Simpele ingrediënten, maar super lekker.

Een schotel die super simpel is en bij ons regelmatig op tafel staat is de sperziebonenschotel. Heel handig voor als J. moet koken ;)

Als ik snel wil gebruik ik vaak voorgegaarde aardappelschijfjes. Een van de schotels waar we die in gebruiken is de courgette schotel met rode pesto. Van deze schotel heb ik gister nog een restje uit de vriezer gegeten.

Quiche met pompoen, spinazie en feta wordt mijn favo deze herfst vermoed ik.

 Win!

Als je een lekkere (hartige)taart of ovenschotel wilt maken zijn er een paar tools die goed van pas komen. Denk aan een bakvorm of ovenschaal. Cruciaal. En een kwastje om je schaal in de vetten is ook best handig. Niet onmisbaar maar wel leuk om in huis te hebben zijn bakbonen (zodat je de bodem voor kunt bakken). En kookboeken hebben we nooit genoeg toch?

Kun je bovenstaande tools wel gebruiken? Doe dan mee, want van Fonq mag ik een mooie Le Creuset bakgeschenkset t.w.v. € 59.50 weggeven!
De bakset bestaat uit:

 • een taartvorm van keramiek Ø 28 cm
 • set bakerwten (ook wel bakbonen genoemd)
 • bakkwastje
 • boekje met recepten en handige baktips

Le Creuset bakgeschenkset

De taartvorm van Le Creuset is gemaakt van aardewerk en daardoor erg sterk en duurzaam. Het schilfert niet en is kras- en vlekvrij. De aardewerk taartvorm kan gebruikt worden bij temperaturen van -18°C tot + 260°. Deze taartvorm met een diameter van 28 cm  en is geschikt voor ovenschotels of taarten voor 4 tot 6 personen.

De set wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking, waardoor het extra leuk is om deze gewonnen prijs cadeau te doen. Aan jezelf of iemand anders!

Doe het volgende om kans te maken op deze mooie bakset:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht
 • Like de Facebook-pagina  van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder hebt gedaan)

Deze win-actie is gesloten, de winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

REACTIES

 1. Jacobien says

  Ik maak je hartige taart met broccoli en kip regelmatig! Wij zijn er allemaal dol op hier.
  Dank je wel voor je leuke blogjes en superrecepten.

 2. Laura says

  Ja iedere keukenprinses of hobbykok wil toch een Le Creuset in de keuken! Ik in ieder geval héél graag.

 3. nina hobbysite says

  O, ik doe ook graag mee. Ben dol op hartige taarten en op creuset.

 4. Tjitske says

  Leuk!
  Ik ga graag aan de slag met dit kado en recepten van Brenda aan de slag!

 5. Inge says

  Ik maak vaak ook hartige taart. Alleen deze bak tools ontbreken nog in mijn keuken!
  Wat ook lekker is in een hartige taart is zoete aardappel!

 6. lotte says

  Ooohh I love hartige taarten en ovenschotels! Zou de set echt super graag willen winnen, ik heb alleen geen facebook

 7. Jessica Ooms says

  Volgens mij zou ik mijn lieve schoonmoeder hier heel blij mee kunnen maken. Sinds ze een nieuwe oven heeft is ze ineens aan het bakken gegaan. Ze zou dit pakket zeker veel gaan gebruiken!

 8. Pauline Lap says

  Bij ons staat er regelmatig een hartige taart op tafel. Heerlijk!!!!!!

 9. Moniek says

  Wauw, wat een gave actie! Ik zou de set cadeau willen doen aan mijn vriend. We zijn bijna 5,5 jaar samen en willen dat vieren door zelf uitgebreid te gaan koken en eten. Hij neemt vaak de hartige dingen voor zijn rekening, terwijl ik juist zoete dingen maak. Deze set is voor allebei geschikt en ik weet zeker dat dit de perfecte aanvulling is op onze keuken :)

 10. Eva says

  Heee!
  wat een leuke actie! Sinds ik op kamers woon maak ik heel veel hartige taarten, elke keer weer in een andere schaal die ik hier in huis tegenkom. Soms levert dit wel aangekoekte bodems op. Hartige taarten zijn echt een van mijn favorieten. Ik zou daarom heel graag meedoen aan deze winactie.
  x

  (ik like ja al op fb)

 11. Esther says

  Wow, met die bakset wordt het maken van een hartige taart helemaal een feestje! And I like it! Mijn favoriet is de broccoliquiche met cashewnoten en brie erboven op, heerlijk!

 12. Annemarie says

  Wat een leuke winactie!! Dol op hartige taarten, veel groente “verstoppen” en goed vooraf te maken als er visite komt!! Ik heb nog ruimte in mijn kast….!!

 13. Emily van Kampen says

  Ik hou ook enorm van hartige taarten! Het heeft iets gezelligste en feestelijks terwijl je het gewoon als avondeten kunt eten. Het zou zo fijn zijn om deze attributen te winnen, aangezien ik mijn uitzet bij elkaar aan het zoeken ben en ik natuurlijk niet al mijn moeders’ bakspullen kan meenemen naar mijn eigen huisje.

 14. cynthia says

  Oh ja, gaaf! Ik doe graag mee.
  Ik ben met name heel erg benieuwd naar de bakerwten, en hoe dat werkt.

 15. Meike says

  Hartige taarten zijn hier favoriet! Vooral met zalm en spinazie of met allerlei groentes. Ik doe daarom graag mee aan de winactie!

 16. Anne says

  Heerlijk hartige taarten, nu het juiste materiaal nog! Zou er heel blij mee zijn!

 17. Kim says

  Wat een leuke actie! :) Hartige taarten zijn lekker en leuk om te maken. Met o.a. het boekje met recepten en handige baktips hoop ik nog meer creacties te gaan maken!

  Ps. Ik ben echt fan van je site/recepten :)

 18. Deyck Inge says

  Hallo Brenda,
  Dit is een erg leuk geschenk, daar zou ik me zeker eens mee kunnen uitleven. Ik ben namelijk juist zelf met een blog begonnen. Ik vindt je blog erg mooi en erg inspirerend.
  Met vriendelijke groeten
  Inge

 19. Esther says

  De taartvorm zou goed van pas komen, ik kan eindelijk weer naar hartelust koken en bakken, onlangs bevallen van een mooi meisje, tijdens de zwangerschap lukte het niet omdat ik alles vond stinken.

 20. Mirne says

  Supertof! Ik bak ook vaak ovenschotels! Quiche was ik altijd gek op, maar daar moet ik nog eens een slanke versie op verzinnen.

 21. Nathalie says

  Ik doe graag mee! Ik bak veel te weinig hartige taarten, daar zou met deze prijs zeker verandering in komen!

 22. Danique says

  Hartige taarten en ovenschotels zijn zo fijn om te maken, omdat je het helemaal naar je eigen smaak kunt vullen. Nu wilde ik in mijn kamertje ook aan de slag gaan met een lekkere taart en kocht een ovenschotel. Wil ‘m voor de eerste keer gebruiken, past ‘ie niet in mijn oven.. Zó stoom. Komt omdat er van die handvatten aanzitten en ik heb een combi oven magnetron waar de plaat ronddraait als hij aanstaat en nu kan mijn ovenschaal niet draaien. Deze prachtige ronde vorm van Le Creuset past daarom gelukkig wel.
  Oeps, haha.

  • Brenda Kookt says

   Ahh.. balen zeg! Misschien bak je binnenkort in deze mooie Le Creuset vorm, nog even geduld…

 23. karin says

  ik doe graag mee met deze leuke actie

 24. Mandy says

  Mijn baksels mislukten de laatste tijd steeds…
  Wel zwart, maar niet gaar… Blijkt dat de oven stuk is…
  Dus snel op zoek naar een tweedehandsje… Mis mijn misbaksels niet, maar de gelukte exemplaren wel!

 25. Marrije says

  Ik ben een beginnende quiche-bakker

 26. Jennifer says

  Wat een leuke prijs!
  Ik zou zo’n bakset goed kunnen gebruiken. Ik ben ook al een tijdje op zoek naar “bakerwten”, dus het zou ideaal zijn als ik deze prijs win ;) Alle andere tools zijn natuurlijk ook hartelijk welkom.

  Ovenschotel zijn trouwens zooooooo lekker :)
  Hartige taartjes maak ik minder maar met zo’n prijs komt er zeker verandering in.

 27. tabitha says

  net als de rest wil ik deze heel graag, heb niet echt een dijker van een reden, buiten dat mijn vorm gesneuveld is.. taarten en hartige taarten zouden mij heel erg helpen in het weer normaal gaan eten proces, vind ze erg leuk om te maken en ik hoop echt dat dit cadeau er aan bij mag gaan dragen..

  (p.s. komt er weer eens een eetdagboekje? helpt me nog steeds om een reeel beeld van eten te krijgen;) )

 28. Tessa says

  Wat een leuke win actie! Zit al heel lang in mijn hoofd met een taartvorm, want ik moet er echt een gaan aanschaffen! Gebruik nog altijd een springvorm, en dan zien mijn taarten er niet altijd even mooi uit…. Maar heb er momenteel het geld niet voor om een goede te kopen! Deze win actie is dan ook heel erg welkom! En van Le Creuset meteen! In een taartvorm van Le Creuset zou ik graag mijn home made taarten uit opdienen en in fotograferen!!!

 29. Elseline says

  Wat een super leuke winactie!
  Ik heb juist afgelopen week een quiche gemaakt met behulp van jouw tips; deze waren erg handig!!

 30. Anto says

  Fantastisch zo’n mooie taartvorm van Le Creuset.
  Alles van Le Creuset is super!! en deze taartvorm heb ik nog niet.
  Ik zou hem erg graag winnen.

 31. Hanneke says

  Ovenschotels staan bij ons regelmatig op tafel! Ik heb een oven met uitgestelde start functie en dat is zo makkelijk! Na de zwemles, voetbaltraining, tennisles kunnen we meteen aan tafel. Wat alleen nog ontbreekt is een mooie ovenschaal. Deze van Le Creuset staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Dus fingers crossed hier…

 32. Angelina says

  Ik wil nog steeds een keer een hartige taart maken, maar we hebben echt een rotoven haha, want het moet een ronde vorm hebben anders past het niet.. Deze taartvorm van Le Creuset zou dus perfect zijn!

 33. Chantal says

  Leuk, ik ben gek op Le Creuset! Die bakbonen komen helemaal van pas. Ik vergeet ze altijd te kopen dus moet dan altijd een enorme hoeveelheid rijst gebruiken. Lekker zonde! :)

  • Brenda Kookt says

   Dat is zeker zonde Chantal! Misschien kun je de volgende keer de bakbonen gebruiken..

 34. Marleen says

  Sinds kort ben ik helemaal ‘into’ het koken. Toen ik op zoek was naar lekkere recepten kwam ik op je site terecht. Ik heb al een aantal recepten van je gemaakt, heerlijk!!
  Ook al een hartige taart gemaakt, maar ik heb nog niet zo’n mooie taartvorm. Zou hem graag willen winnen!

 35. Kim says

  Wauw, wat een leuke actie! Ik doe graag mee. Ik ben binnenkort jarig dus hij zou, naast het feit dat het een geweldig verjaarskado is, goed van pas komen om jouw lekkere gerechten te bereiden. Volgens mij kun je alle kanten op met deze schaal dus hij zal daarna vast niet achterin de kast verdwijnen :)

 36. Marit says

  Mooi pakket,ik bak en kook graag en zou er blij mee zijn,en nieuwe recepten zijn altijd welkom!

 37. Ellen says

  Ha…..die set kan ik net erg goed gebruiken nu ik sinds kort jou volg via diverse media……daar zou ik enorm blij van worden. Nu doe ik het met de middelen die ik heb, niet altijd even handig, maar een mens moet wat natuurlijk.

  Keep on going Brenda……Dullkehoudtervan keep on following you :-)

  Gr. Ellen

 38. Marjo van Dommele says

  De schotel met broccoli en kip is heerlijk. Die maak ik nog wel eens.
  Die met spitskool ga ik binnenkort ook maar eens proberen.
  Mmm lekker.
  Bedankt voor al je inspiratie!

 39. iulia van empel-stamate says

  Wat een leuke prijs! Ik doe graag mee. We zijn dol op hartige taarten of quiche.

 40. Lisa says

  Jaaaaaa graag wil ik deze winnen! Kan ik eindelijk echt aan de slag met de hartige taart.

 41. Linda van Loon says

  Hoi Brenda,

  Wat een leuke winactie! Hier is het hele gezin dol op alles wat uit de oven komt. Staat dus ook regelmatig op tafel. Jouw ovenschotel met courgette en rode pesto is 1 van de favorieten.

  Ga vooral zo door met je inspirerende site!

  Groetjes, Linda

 42. Janine says

  Leuke aktie!
  Ik hou van kadootjes! ;) Lijkt me leuk zo’n pakketje te ontvangen.
  Dat wordt weer bakken en kokkerellen!

 43. roosmarijn says

  Ik heb afgelopen zaterdag de hartige taart met broccoli en kip gemaakt. Mijn eerste hartige taart die ooit gelukt is! Bedankt voor het recept het was hartstikke lekker. Toen ik een jaar geleden op mezelf ging wonen kon ik nog geen ei koken, maar mede door jou site kan ik volgens mijn zusje nu beter koken dan mn moeder -;) Ik zou hartstikke graag deze set willen winnen, dat ziet er toch wat mooier uit dan mijn hema blik. Ik heb alleen geen facebook ik volg je wel op instagram.

 44. Karin says

  Ja tof! Allemaal dingen die ik nog niet heb :-)

 45. Carla says

  Oooh wat zou ik dat graag winnen! Ik maak nu al graag ovenschotels en taarten, maar met zo’n set ga ik nog harder mijn best doen om mijn familie (moeilijke eters, ze “lusten” weinig) over te halen met oa jouw heerlijke recepten!

 46. Marion says

  Ik doe natuurlijk ook mee met de winactie! Wie wil er nou niet graag een Le Creuset winnen? En hartige taarten worden hier ook vaak gegeten!

 47. Lia says

  Ik heb deze vijf recepten weer opgeslagen, ik vind ovenschotels super.
  Van le creuset heb ik ook de tarte tatin pan, echt een aanrader.
  Je kunt evt op je fornuis beginnen en daarna in de oven. Geen lange steel dus past altijd in de oven.

 48. inge says

  Ben gek op hartige taarten en ovenschotels dus deze win-actie laat ik niet aan me voorbij gaan.m

 49. francisca Schipper-Laning says

  Wat een leuke win actie. Ook hier komen ovenschotels zeer regelmatig uit mijn keuken. Gisteren voor de verandering eens dessert met perziken. Ik doe graag mee

 50. Sanne Becks says

  Ovenschotels en hartige taarten,what else ?
  Daarom hou ik zo van de herfst en winter denk ik,smullen,smullen,smullen.
  Ik ga gauw aan de slag met de spitskoolschotel lijkt me heerlijk.
  En,o ja ik doe natuurlijk graag mee.

 51. Evelyn says

  Super om samen met mijn kinderen te maken

 52. Jose Bezu says

  Te gekke actie ben dol op le creuset. Met deze mooie vorm ga ik zekere deze lekkere recepten proberen.

 53. A.J. says

  Zomers eten wij vaak een hartige taart. Juist omdat deze ook lekker koud te eten zijn.
  Maar nu even niet.
  Sinds vriendlief zo aardig is geweest onze schaal in tweeën liet vallen kan ik even niets.
  Hij heeft geen haast een nieuwe te kopen.
  Als ik in aanmerking kom om hem te winnen, verras ik hem.
  AJ

  • Brenda Kookt says

   Dan komt deze actie wel érg goed uit! Nog even geduld..

 54. Anita says

  Net de courgette ovenschotel met de rode pesto gemaakt. Heerlijk!
  Met de bakset kunnen we ook eens een hartige taart gaan proberen.

 55. Brenda says

  Brenda, mijn complimenten, je hebt ontzettend leuke en lekkere recepten!
  Alles naar mijn smaak… misschien ligt het aan de naam!

  Groetjes Brenda

  • Brenda Kookt says

   Nou… wie weet!? ;)

 56. inga says

  Jaaaa mijn favo kleur taartvorm! Ik hou van hartige taarten vooral met zuurkool gehakt en appel en speculaas! De taart met pompoen ga ik snel maken!

 57. Gerti Derksen says

  Ik ben ook gék op ovenschotels en hartige taarten en ovenschalen heb je nooit genoeg. Deze quichvorm ziet er mooi uit en komt altijd van pas.

 58. Lieuwkje says

  Op dit moment ligt er een prachtige pompoen uit eigen tuin op het aanrecht dat heel graag verwerkt wil worden in de hartige taart met pompoen, spinazie en feta! En het zou natuurlijk nog veel leuker en lekkerder zijn als die hartige taart in de prachtige vorm word gebakken van Le Creuset!

 59. Floortje says

  Leukk! Ik hou van hartige taarten, je kunt er zoveel verschillende kanten mee op!

 60. Suus Reep says

  Wat een leuke actie! Als ik een recept tegenkom met bakerwten, sla ik gauw de bladzijde om. Maar daar kan nu dan verandering in komen :-)

 61. Simone says

  Wauw! Super leuke winactie! Ik houd enorm van bakken, zowel hartig als zoetigheid. Dit zou enorm van pas komen als ik straks in een eigen huisje zit! Kan ik me eindelijk uitleven in de keuken!

 62. Judith says

  Wat een leuke winactie! Ik bak vaak hartige taarten, nu het weer herfst gaat worden vind ik oven gerechten echt heerlijk. Ik heb al zo’n mooie Le Creuset vorm en ben er heel enthousiast over. Helaas is die van mij kleiner en daardoor zijn de taarten net niet genoeg voor 4 personen. Ik doe dus graag mee met je winactie!

 63. Dorien says

  Beste Brenda,

  Jouw bloemkoolschotel en ook je courgetteschotel staan bij ons regelmatig op tafel.
  Ook wij genieten bijna elke week van een ovenschotel of quiche.
  Deze winactie zou bij ons dus goed van pas komen ;)
  Helaas kan ik je facebook-pagina niet liken, omdat ik geen Facebook heb.
  In plaats daarvan adverteer ik vaak met je recepten op welke.nl en tegen vrienden en familie!
  Bedankt voor je heerlijke recepten!

 64. Daphne says

  Leuke actie. Sinds vorig jaar heb ik er een nieuwe hobby bij koken en bakken en ook graag voor anderen. Zoals mijn moeder die sinds vorige jaar een glutenvrij dieet heeft. Ik vind het leuk om recepten op je site om te zetten zodat zij die ook mee kan eten. Ik heb nog niet veel quiches voor haar kunnen maken maar ik zou het leuk vinden om daar ook mee te gaan expirimenteren. Deze tools zouden daar goed bij van pas komen.

 65. Olav says

  Hoi Brenda,

  Super leuke site en mooie bakset! Doe graag mee!
  Ovenschotels zijn super om te maken en lekker handig! Zeker in de logistiek met kinderen en drukte!
  Groeten en succes met de site! Heb er al veel van gehaald.

  Olav

 66. Sandra says

  Hoi Brenda, Vandaag je blog en Facebook pagina ontdekt! Geweldige layout, lekker fris en overzichtelijk met mooie foto’s maar nog fijner de fantastische recepten :-)
  Mijn weekend start dus goed want vanavond wordt het de bloemkoolschotel met gehakt, paprika en ui uit de oven voor mijn lief, zijn zoon en mijzelf :-D Ps foto volgt ;-)

 67. rebecca says

  Mijn dochter vindt het heerlijk als we samen de tijd kunnen nemen om te bakken! Koken is stressvoller, bakken is pure ontspanning en we vinden het allebei erg leuk om gasten te verrassen met onze bakkunsten… dus hopen we dat we een kans maken op dit leuke setje met alle benodigdheden om er weer eens flink tegenaan te gaan in de keuken! Ik laat de oven alvast voorverwarmen…

 68. Jolanda Baltus says

  Helemaal lekker, beetje variatie op mijn ovenschotels. ZOu leuk zijn eens wat anders dan mijn blikken ovenschaal op tafel te zetten, iets meer fleur :) Mooi gezellig baksetje!

 69. CR says

  Oeeeeeeh ja graag! Heerlijk die hartige taarten en ovenschotels! :-)
  Toevallig is net mijn taartvorm kapot gegaan dus kan het heel goed gebruiken!

 70. Anita H. says

  Ik kan deze tools zeker wel gebruiken! Oftewel: ik doe mee.

 71. Joke says

  Brenda, wat weer een heerlijke recepten, ik maak zo vaak een van je recepten en deze zullen ook regelmatig gemaakt worden. Mijn grootste favoriet is je granola, wat heerlijk is dat

  • Brenda Kookt says

   Hi Joke, wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Mijn moeder vertelde laatst dat ze je had gesproken en dat je de granola ging proberen. Zo te horen valt hij goed in de smaak :) Zelf ontbijt ik er ook bijna iedere dag mee. Groetjes

 72. Ruben Bourdeaux says

  Als animator geef ik tijdens de schoolvakanties regelmatig een kookkamp. Met beter materiaal kan ik thuis uiteraard ook betere (lees: lekkere, meer geslaagde) voorbereidingen treffen. Zou leuk zijn om deze eens te kunnen / mogen winnen.

 73. Ineke says

  dank je wel voor alle lekkere recepten… heb daarom de link toegevoegd op mijn eigen site

 74. Maaike says

  Wat een mooie bakset, zin om meteen mee aan de slag te gaan!

 75. Juul says

  Quiche met gerookte paprika en spek… Mmm krijg er gelijk weer honger van.

 76. kim says

  Ahhh geweldig! Ik lees al je recepten en blogs, moet zeggen dat echt bijna alles super is. Er staat nog zoveel op mijn to make lijstje, hij wordt maar langer! Deze mooie set zal mij zeker gaan helpen!

 77. Roxy says

  Ik heb je site vandaag pas ontdekt, maar vind hem erg leuk! Toevallig zat ik net een spitskool ovenschotel te eten, erg lekker. Ik doe dus mee!

 78. aafke says

  Heb van de week jouw bloemkool ovenschotel nog gemaakt en we eten morgen met de eetgroep hartige taarten. Ik maak de pompoentaart :-)

 79. Nelise says

  Heb al jaren een braadpan van creuset en wil ook heel graag deze bakvorm winnen!

 80. Sophie says

  Leuke winactie! Ik maak morgen je hartige taart met kip en brocolli ook weer, lekkerrrrr!

 81. hendrika says

  Hartige taarten maak ik samen met mijn zoon met een beperking. Hij snijdt de groenten en kneedt het deeg. Tuurt door het ovenraampje en geniet van de geuren. Een stralende glimlach is zijn resultaat en de hartige taart is super lekker.

 82. patrick says

  met deze hulpmiddelen zal het zeker lukken ;-) !

 83. Yvonne says

  Heerlijk en meestal zo eenvoudig lekker, vooral nu de herfst er weer aan komt.

 84. inge says

  Met dit mooie Le Creuset bakgeschenkset
  weet ik zeker dat ik de heerlijkste hartige taarten op tafel zet
  en beleven mijn gasten veel eetpret!

 85. Anouk says

  Super leuk!
  Ik bak regelmatig hartige taarten, dat deeg eromheen is altijd zo lekker. Met deze set zouden ze helemaal goed lukken.

 86. Els says

  Oh, ik verlang al jaren naar dit soort mooie en kwalitatief goede bakspullen. Ik woon nu nog in een studentenhuis, maar ben van plan binnenkort iets voor mezelf te zoeken. Dit pakket zal ik dan netjes bewaren zodat ik zelf vriendelijk met deze mooie spulletjes om zal gaan (dat vertrouw ik mijn huisgenootjes niet altijd even goed toe;)).
  Wat een leuke actie..
  Trouwens, ik heb al een aantal van jouw quiches gemaakt en ze waren heerlijk. Geen moeilijke recepten en duidelijk omschreven.. Bedankt!

 87. Janneke says

  Mooie schaal! En die bakbonen zouden ook goed van pas komen. Nu heb ik vaak een natte bodem omdat ik niet voorbak.

 88. Aniek says

  Leuke actie, leuke prijs, ik doe mee!

 89. Monique Santon says

  Ik ben gek op ovenschotels, Ik ben gek op hartige taarten, dus ik vind hier dan ook supergerechten die ik met veel plezier en zin zal maken :-)

  Ondertussen fan geworden van je fb pagina, en eerlijk …………….. ik begin morgen al met één van je recepten , het ziet er allemaal zooooooooo lekker uit

  Blij dat ik deze site gevonden heb :-)

  Nog veel kooksucces , en ik zal je met plezier volgen ( morgen de bloemkool met feta mmmmmmmmmmmmmmmmm )

  Vriendelijke groeten
  Monique

 90. Laliyala says

  wauwe!
  Wat een leuke en leerzame blog heb je. Heb m pas ontdekt en ben al helemaal fan.
  Ondertussen heb ik mijn vriendinnen ook enthousiast gemaakt. We komen 1 keer per 2 weken op vrijdag avond bij elkaar om samen te koken. Heerlijk gezelligheid en de laatste tijd komt er vrijwel altijd een recept van jou op tafel. Bedankt voor de inspiratie! We hopen nu natuurlijk dat we op vrijdag in de le creuset bakvorm kunnen bakken.
  Wat zou dat geweldig zijn!

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk om te horen dat de recepten zo goed in de smaak vallen :)
   Nog even geduld….

 91. Linda says

  Wat een leuke recepten! En natuurlijk doe ik ook heel graag mee met de winactie. We zijn net verhuisd naar een huis met ruime keuken, waar ik zeker van plan ben om vaker lekker te kokkerellen! Daarbij komt deze set onwijs goed van pas!

 92. Deb says

  Wat een super mooie winactie! Wij staan graag in de keuken dus deze tools zouden erg goed van pas komen. Ik doe dus mee aan je winactie! Ik had jouw FB pagina al eerder geliked (onder het account beautygoddessnl).

 93. Ceusters Robin says

  Ik ben volop bezig om de kookkriebels door te geven aan dochterlief en ik denk dat dit met dit pakket wel héél goed zal lukken! ;-)

 94. Elke says

  Hoi hoi,
  Lijkt me heerlijk.
  Mijn keuken langzamerhand vullen met kookgereedschap, pannen en ovenschalen van Le Creuset is de droom van mij!
  En tja het prijskaartje zorgt er voor dat dat niet heel snel gaat, dus graag!!!

 95. Ivonne says

  Wat een mooie set! Zou het heel leuk vinden om deze te winnen!

 96. Mieke says

  Wat een gave ovenschaal, die wil ik wel!!!!! Als mijn nieuwe knie is genezen, lekker makkelijk, een ovenschotel!!!!!!

 97. elke says

  ik vind de pannen van Le Creuset geweldig! Ik zou deze set heel graag winnen om aan het bakken te slagen! En Brenda jouw recepten zijn TOP!!

 98. Rineke says

  Wat een super winactie. Ik ben gek op hartige taarten en quiches en vooral als de pompoenen en pastinaken in mijn volkstuin klaar zijn om te oogsten staan er bij ons regelmatige hartige taarten op het menu.

 99. Myrthe says

  Zoete taart, quiche of cake,
  Met le creuset maakt zelfs een leek,
  Van een avond bakken een feest,
  En kun je aan de slag, onbevreesd!

 100. Anthe says

  Super leuk, ik doe graag mee. Ik heb nog wel plek voor deze mooie spulletjes in mijn keuken :-) Ik hoop dat ik er binnenkort snel mee aan de slag kan!!

 101. Anne says

  Mijn vriend vindt het maar stom dat ik de vega-dag heb ingevoerd. Maar als het dan moet, wil hij het liefst quiche eten met extra veel groenten. En dat moet beloond worden lijkt mij!

 102. Annet van Niehoff says

  Doe graag mee

 103. Els says

  Super leuke actie, ik ben dol op bakken voor mijn mannen

 104. Mirjam Levering says

  Wat een ontzettende mooie set. Gisteren had ik bakbonen nodig, maar er is geen kookwinkel hier in buurt, dus heb ik er uiteindelijk maar macaronie voor gebruikt, maar deze bakbonen zijn natuurlijk veel mooier en duurzamer.

 105. Angelique says

  jaaaa, voor al mijn paleo baksels en ovenschotels

 106. Marrije says

  Oehh deze wil ik wel graag winnen! Ben tegenwoordig van de hartige taarten en quiches. Deze eten we elke week wel een keer dus zou de set goed van paskomen. Bak nu in een springvorm. Dat staat toch minder gezellig!

 107. Judith Wijsman says

  Heerlijk ovenschotels en taarten. gewone groenten in een mooi jasje. Ik maak ze graag met de juiste spullen.

 108. Mirjam says

  Oh wat zou dit een aanvulling
  Zijn op op mijn bakcolletie. Kan ik nog meer van die lekkere van jouw recepten gebruiken..

 109. marijke minnes says

  Nou brenda sinds deze week heb ik jou kookblog ontdekt en ben er erg enthousiast over..heb al heel wat recepten gepint op pinterest…
  Ik ga er snel zelf aan beginnen want ziet er super lekker uit…
  Als ik ook nog het bakgeschenkset zou winnen kan mijn week niet meer stuk…
  Bedankt voor alle recepten die je wil delen

 110. Jenneke says

  Lieve Brenda,

  Keukenprinses en bakkoningin is heel erg op zoek naar het perfecte materiaal om quiches en lekkere taartjes te bakken. En dan komt er zomaar deze leuke post voorbij. Zomaar op het juiste moment. Kan ik nog meer mensen blij maken omdat een goed begin het halve werk is en dat begint gewoon met het perfecte materiaal! Ik doe mee

 111. mieke says

  Leuke actie, ik als hobby kok doe graag mee met deze actie zodat ik door kan blijven gaan met het blij maken van vrienden, familie en collega’s met mijn kookkunsten.

 112. Tineke says

  Ik wil héél graag meedoen! Spulletjes van le creuset zijn mooi en sfeervol! Ik heb een ketel van le creuset in dezelfde kleur als de ovenschaal, gekregen van mijn man toen ik 7 kg was afgevallen. Maar misschien maak ook kans zonder dat ik eerst weer moet gaan lijnen, haha!

 113. Shana says

  Wauw, dit zou ik wel héél graag willen winnen!

 114. Brenda Klein Breukink says

  Dank je wel Brenda voor al die heerlijke recepten. Ben gek op al die hartige taarten! ( en op je naam) :)

 115. Mannin says

  Eigenlijk is zo’n vorm één van de basisdingen die niet zouden mogen ontbreken in het keukenkastje van een thuisbakker, helaas doet hij dat op dit moment (nog) wel, dus ik doe graag mee met deze actie! Zeker omdat ik weet dat Le Creuset een merk is dat een geweldige kwaliteit spullen maakt! Gr. Mannin

 116. Benjamin Spies says

  Alle materialen van Le Creuset zijn geweldig van kwaliteit en zien er nog mooi uit ook. Zou geweldig zijn om dit mooie pakket te winnen!

 117. Marjan Hissink says

  Gaaf zo’n set ben gek op bakken en kan deze goed gebruiken ,ik kijk elke keer weer uit wat van recepten recepten Brenda weer deelt.

 118. Michelle says

  Ik doe graag mee met de winactie! Hartige taarten zijn mijn favoriet, en je recept met pompoen, spinazie en feta moet ik echt eens uitproberen :)

 119. van reet Mieke says

  piep, oh zaaalig die mooie producten van Le Creuset, zou ze aan onze dochter; zie FB Lila Lollipop cadeau doen knuf

 120. Barbara says

  Ik maak regelmatig hartige taarten. Vind ik zo lekker en ook makkelijk te maken. En de mogelijkheid om een Le Creuset bakset te winnen kan ik echt niet aan me voorbij laten gaan! Super leuke actie!

 121. Sandra says

  Ik wilde de hartige taart met kip en broccoli maken, maar mijn quichevorm bleek te klein, dus ik kom graag in aanmerking voor deze prijs!

 122. Thea Pasveer says

  Brenda je maakt ontzettende lekkere recepten en de taartvorm is echt gaaf, ik heb al een ovenschaal en pan van Le Creuset en zou graag die taartvorm erbij willen winnen.

 123. Christel says

  Leuk! Laat zo’n vorm van Le Creuset nou al hartstikke lang op mijn verlanglijstje staan. Deze wil ik supergraag winnen! Daar wordt jouw hartige taart met kip en broccoli (ook onze favoriet!) vast nog lekkerder van ;)

 124. Jessica de Leeuw says

  Leuke actie. Ovenschotels zijn mijn absolute favoriet! Natuurlijk probeer ik regelmatig je recepten uit, complimenten voor je blog! Erg leuk om te volgen. En wat een prachtige set.. Nu duimen maar.. :-).

 125. Simone says

  Oh oh ik ben zo’n fan van alle crueset spullen!!!
  En een goede taartvorm en bakbonen heb ik nog niet.

  Ik ga heeeeeeeeeeel hard duimen de komende dagen :)

 126. Ingrid says

  Owww, wat zouden mijn kinderen graag willen dat ik dit win. Ze zijn dol op mijn taarten dat 1 er niet genoeg is. En 1 schaal is dus niet voldoende dus een tweede zou een super aanwinst zijn. En dan kan ik jouw recepten gebruiken, jum die met spitskool. Ik kan niet wachten!

 127. Babs says

  Hier krijgt de oven zelden een dagje rust, dus die set zou hier zeker aan het goede adres zijn! :-)

 128. Vera says

  Wat weer een mooie prijs om te winnen ,
  Past ook zeker bij de andere bakspullen

 129. Michaela van Lith says

  Oh, die wil ik heel graag winnen. In de hoop dat zoonlief van 4 dan wat beter gaat eten als hij taart mag eten als avondeten

 130. marlies says

  Mij lijkt het waanzinnig leuk om zo’n bakset te winnen want weet je sinds ik jou volg maak ik steeds wat lekkers en heerlijk van je site
  Ik ga je nog heel lang volgen en je lekkere recepten uitproberen

 131. Tamara says

  Prachtige set, en vooral in het najaar worden hier vaak quiches en andere hartige taarten gegeten (vaak met een lekkere soep erbij) dus ik weet er wel raad mee! Sinds twee weken in het bezit van een Le Creuset braadpan en ik ben fan!

 132. Ilze says

  Ik krijg er honger van als ik lees over jouw tips & receptenvoor hartige taarten! Ik heb nog het eea in huis en ga lekker de keuken in !

 133. Sandra says

  Ik doe nooit mee aan dit soort acties, zou ik nu wel eens geluk hebben?? Het is een mooie set.
  Wie weet :-)

 134. Miranda says

  Wat een leuke actie. Ik doe graag een poging.

 135. Michelle says

  Ohhhh jaaaa! I love quiche..!!!!
  Groene aspergetips en parmaham met parmezaan of
  Brie met walnoten en honing of Geitenkaas met vijgen of
  Tomaat, gehakt, chorizo en mozarella of
  Kip, prei, champignons en kerrie of
  Gemengde paddestoelen, vleestomaat, prei, kerrie, tijm en Hüttenkäse…
  Ein-de-loze keuzes nog nooit een mislukt!!! De set komt zeker van pas!

 136. tally says

  Ik ben ook dol op ovengerechten en ding dan ook graag mee naar deze leuke prijs!

 137. lies bressers says

  Beste Brenda,

  Fijn om mee te doen met deze win Aktie,kijk je recepten altijd.groet lies

 138. silvia says

  Wat een leuke actie! Daar doe ik heeeeeel graag aan mee! Je pagina heb Ik al lang geleden geliked. Nu maar duimen. ….

 139. Michel says

  Hele leuke actie ! Le Creuset blijft toch een topmerk !

 140. Margriet says

  Ik ben echt de ovenschotels aan het ontdekken? Vooral handig met opgroeiende kinderen! Je kunt groentes goed verstoppen!

 141. Saskia says

  Lijken doe ik je al lang, dus dat hoeft niet meer, maar dit fijne setje winnen destemeer

 142. Jody says

  Wow! Wij hebben van creuset alleen zo´n mooie grote braadpan, maar daar zijn we super tevreden over! Ben benieuwd hoe de andere producten van creuset bevallen. :)

 143. Sophie says

  Wat n leuke winactie. Ik doe graag mee! De kwaliteit van Le Creuset is geweldig, maar helaas ook vaak aan de prijzige kant. Zo’n mooie set zou in ieder geval nog een zeer welkome aanvulling in onze keuken zijn. Voor hartige én zoete taarten! Yummm.

 144. Edith says

  ik heb je site pas ontdekt, maar al massa’s opgestoken, een aanrader om gezond en toch niet duur te eten. En hartige taarten, ik ben er dol op!

 145. Marianne Marneth says

  Deze mooie set wil ik wel graag winnen, ben dol op hartige taarten..! En ook zo handig van te voren klaar te maken met alle drukte in ons gezin!

 146. Annemarie says

  Mijn favo hartige taart is toch wel bladerdeeg, spekjes en broccoli… In zo’n mooie schaal ziet ie er extra lekker uit!!

 147. Janny says

  Ik doe graag mee aan deze leuke winactie!

 148. Carlien says

  Vandaag staat maxima in knalrood naast haar Alexander. Ik sta liever in de keuken met dat mooie creusetrood voor mijn neus.

 149. Bonnie says

  Leuk!

 150. Jacqueline van Os says

  Hoi Brenda,

  Laat ik nou net de bak tools van Le Crueset niet in huis hebben waardoor ik geen (hartige) taarten kan bakken ;-). Ik weet zeker dat ik met deze tools de beste (hartige) taartenbakker wordt in mijn wijk!

  Dank voor al je inspirerende recepten.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

 151. Moniek says

  Ik doe mee!! Ik ben namelijk gek op bakken :-)

 152. Sophie says

  Jaaaaa, ik wil!

 153. Erik says

  Lijkt me leuk om eens wat te winnen

 154. Cora van Roon-Beentjes says

  Le Creuset, het mooiste “gereedschap” voor in de keuken.
  Ik denk dat mijn hartige taarten er nog mooier uit gaan zien. Zal er heel blij mee zijn.

 155. Yvonne says

  Dat setje maakt het koken/bakken nog leuker!

 156. Christine says

  Hoi,
  Wat een gave actie! Doe ook graag mee ben wel een bakker maar nooit hartig, hoog tijd om daar verandering in te brengen met de mooie creuset set.

 157. Shannon says

  Leuk! Dat zou goed van pas komen in mijn nieuwe appartement. :D

 158. Betty van de Bovenkamp says

  Superleuk om zoiets moois te winnen, keep my fingers crossed x

 159. Marieke says

  Ja die wil ik héél graag winnen! Ik heb er al zo vaak mee in mijn handen gestaan maar het mezelf nog steeds niet gegunt.

 160. Yja Roest says

  Heerlijke ovenschotels

 161. Sandra van Ham says

  Oh wat een leuke actie! Ben dol op bakken dus dit komt goed van pas.

 162. gina says

  Wat een mooie luxe prijs, wil ik wel heel graag winnen

 163. Anne says

  Een hartige taart staat eigenlijk elke week wel op het menu bij ons en zoals jij ook doet…..restje in de vriezer..
  Dus een Le Creuset bakset zou heel erg heel erg welkom zijn in mijn keuken en ik zou er heel dankbaar gebruik van maken.
  Mijn man zou ook blij zijn, want die is gek op hartige taarten en zal zeker vragen om meer; dan heb je twee blije mensen.

 164. Iris says

  Oooh, met hartige taarten kan ik wel ontbijten…en lunchen….en dineren…en mij er ’s nachts voor wakker maken vind ik ook heeeeelemaal niet erg.

 165. sjoukje says

  Leuk! Ideaal zo’n bakset. We zijn hier dol op je recepten. Ze zijn ideaal om de week mee door te komen wanneer wijzelf gebrek aan inspiratie hebben, en op het moment is dat wel heel vaak het geval. Ik zou dan ook graag deze bakset willen winnen zidat we nog meer lekkers kunnen uitproberen!

 166. Karen Hoogeboom says

  Just love it! Ik beloof dat ik er goed voor zal zorgen door het heeeel vaak te gebruiken :)

 167. Frieda says

  Mooie, degelijke taartvorm.
  Ook de bakerwten kan ik goed gebruiken, doe het nu met gedroogde bonen!

  En inderdaad…. kookboeken hebben we nooit genoeg!

 168. Wytske says

  Bakbonen? Nog nooit gebruikt.. Kunnen mijn taarten nóg lekkerder worden! :-)

  Inspirerende blog Brenda!

 169. Ineke says

  Wat een leuke actie heb je zo geregeld! Jouw pagina met lekkere recepten en tips en dan nog een product van Le Creuset. Wat willen we nog meer! Duimen!

 170. Kokkie1 says

  Super mooie producten om met heel veel plezier te gaan gebruiken in de keuken!
  Volg je op Facebook

 171. De Bot says

  Mooie prijzen

 172. Linda says

  Heerlijk een (hartige) taart of overschoten! Omdat ik er een super-de-luxe-verwengevoel van krijg en mijn smaakpapillen echt niets anders willen!!!

 173. Linda says

  Ik bega een “moord” als iemand mij tijdens het stillen van een culinaire taart of overschoten stoort!!

 174. Michelle says

  Oeeh leuk zeg! Zou leuk zijn om te winnen!