Nachosalade BBQ Chicken

Nachosalade met kip txt

Sommige recepten blijven favoriet, maakt niet uit hoe vaak je ze al gegeten hebt. Dit hebben wij met dé nachoschotel. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik die het afgelopen 1,5 jaar heb gegeten. In ieder geval heel heel héél erg vaak! Niet iedere keer precies hetzelfde, maar het lijkt nog verdacht vaak op het recept dat ik destijds plaatste. Afgelopen zomer werd het tijd voor een variatie met nacho’s. Even iets anders.

Het werd deze nachosalade..

Nachosalade BBQ Chicken.

Niet uit de oven, zonder gehakt en ook zonder kaas. Maar minstens net zo lekker, en veel sneller klaar.
Snel maken dus!

Nachosalade met kip 02

 Nachosalade BBQ Chicken

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • nachochips
  • 1 (grote) kipfilet
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 3 bladeren ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • halve avocado
  • 3 eetlepels zure room
  • barbecuesaus
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes, en bestrooi ze met de kipkruiden. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipblikjes gaar.

Snijd de ijsbergsla medium-fijn (of zo fijn als je zelf wilt), snijd de avocado en tomaat in blokjes.
Verdeel de ijsbergsla over een schaal. Verdeel hierover een laagje nachochips, als je de punten van de chips naar buiten laat steken geeft het een leuk effect.
Verdeel de helft van de tomaat, avocado en kipblokjes over de nacho’s. Verdeel nog een kleiner laagjes nacho’s over de salade en strooi hier de laatste blokjes tomaat, avocado en kipfilet over.
Besprenkel de salade voor het serveren met barbecuesaus en zure room.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marieke says

    Mmmm lijkt me echt heerlijk! Leuke variant op de nachoschotel, die maak ik ook heel vaak. :)

  2. Desiree says

    Ziet er heel lekker uit! Ik heb nacho’s nog nooit in een salade gegeten, maar als ik dit zo zie ga ik dat snel proberen!

  3. Stephanie says

    Wat een mooie foto’s! Ik krijg er gelijk trek in. Ik zou er wel een beetje kaas bij doen.. even de nacho’s in de oven met wat geraspte kaas. Dat zou hier wel heel lekker bij zijn. Snel gerecht als je niet zo’n zin hebt om te koken. Bedankt voor de inspiratie!

    • Brenda Kookt says

      Nacho’s en gesmolten kaas zijn al-tijd goed natuurlijk. Met dit recept probeerde ik dat eens niet te doen, maar het kan natuurlijk wel.

  4. marielle says

    Hoiiii,de lekkerste aardappeltjes staan weer in de oven…en nu zie ik dit lekkere recept voorbij komen,njum…2 vraagjes: welk merk nachochips gebruik je en heb je ook een recept voor eigen gemaakte bbq saus (zonder suiker e.d…)Ga nu mijn neus achterna..mmm op naar de gebakken aardappeltjes!Fijne avond.

    • Brenda Kookt says

      Ahh lekker, hoop dat je van de aardappeltjes hebt genoten.
      Ik gebruik meestal een naturel nachochips, huismerk van de supermarkt (Deen in mijn geval).
      Ik heb nog een eigen gemaakte barbecuesaus, afgelopen zomer was ik fan van Heinz barbecuesaus.

  5. Suus says

    Heeeerlijk recept. Keer iets anders. De bbq-saus maakt het af. Ik heb met Griekse yoghurt gemaakt ipv zure room en zelfgemaakte guacamole ipv de advocado.
    Ik ben inmiddels fan geworden van jouw blogs Brenda. Ga zo door

  6. Leny says

    Echt heerlijk Brenda! Voor herhaling vatbaar. Iedereen vond het lekker.