How to: Aardbeienschelpjes

Aardbeienschelpjes txt

Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje!
Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken.

Een gebakje dus. Zelf gemaakt.
Niet mega ongezond. Wel erg lekker.
En niet moeilijk om te maken.

Dat zijn deze aardbeienschelpjes.
Een klein feestje!

Hoe je ze maakt? Ik laat het je stap voor stap zien in deze ‘how to’.

Let’s go!

Oh, wacht en stop. Voor we gaan beginnen moeten we eerst nog een paar dingen klaarzetten
(of misschien zelfs nog wel kopen?)

Dit is wat je nodig hebt voor 6 aardbeischelpjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • rietsuiker (of (grove) kristalsuiker)
  • chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
  • banketbakkersroom (bijvoorbeeld dit recept)
  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Overige benodigdheden:

  • Een cupcake- of muffintray (niet siliconen)
  • bakpapier
  • een kwastje
  • een oven die op 200ºC is voorverwarmd

Heb je alles in huis? Oke, dan is het nu echt: LET’S GO!

Aardbeienschelpjes 01

We beginnen met deeg. Zorg er voor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is.
Steek rondjes met een diameter van van ongeveer 10 cm.

Ik vond bij mijn bakspullen een ronde uitsteker met een soort ribbel effect. Leuk!
Niet per se nodig, maar wel mooi.

Aardbeienschelpjes 02

Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met geklutst ei.

Aardbeienschelpjes 03

Besprenkel de deegrondjes met suiker.

Ik nam rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kristalsuiker nemen. Het is wel mooier om een suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Doe wat je wilt, en wat je in huis hebt.

Aardbeienschelpjes 04

Vet de onderkant van een muffin of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.

Aardbeienschelpjes 05

Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray.

Let op: druk de deeglapjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk van de tray af.

Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurd straks  in de oven.

Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 200ºC.

Aardbeienschelpjes 06

Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven

Aardbeienschelpjes 07

Tot ze mooi goudbruin zijn.

Aardbeienschelpjes 08

Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen.

Aardbeienschelpjes 09

Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt.

En natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade. Toch?

Aardbeienschelpjes 10

Laat de chocolade opstijven (als je haast of grote trek hebt mag dat even kort in de koelkast).

Aardbeienschelpjes 11

En vul de schelpjes met banketbakkersroom.
Klik hier voor een recept, maar als je wilt mag je ook banketbakkersroom uit een pakje gebruiken.
Niet doorvertellen, maar dat heb ik deze keer ook gedaan.

Aardbeienschelpjes 14

Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif het met een beetje poedersuiker.

Neem hierna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.

Aardbeienschelpjes 13

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Reny says

    Wat een mooie duidelijke foto’s! Krijg helemaal zin om aan de slag te gaan :) Ik ga hier eens een Mind Your Feed variant van bedenken, want ik was altijd gek op die vruchtenschelpjes. En gefeliciteerd met je prachtige nieuwe site!

    • Brenda Kookt says

      Dank je wel Reny, Als ik naar de foto’s kijk zou ik ook nog een schelpje lusten..

  2. Maura - YLT says

    Mooie foto’s Brenda! En wauw, wat is je nieuwe site mooi geworden. Heel leuk, vooral de kleuren combinatie. En dit ziet er dus weer te lekker uit :)

  3. Trijnie says

    ziet er super lekker uit! voor ons teamuitje heb ik aangeboden iets lekkers mee te nemen: dat worden deze schelpjes!

  4. nicole says

    Wat ziet dit er super uit. Snel maken met de laatste aardbeien alweer dit jaar

  5. Jennifer says

    Het ziet er echt heerlijk uit! En zo’n mooie foto’s.

    We zullen het niet doorvertellen dat je een pakje hebt gebruikt ;) Ik gebruik trouwens ook af en toe een pakje, meestal omdat de rest van het recept al veel tijd in beslag neemt.

  6. Hazel says

    Wat een lieve gebakjes, leuk ideetje om het zo te doen!

  7. Conja says

    Hè wat slim, aan de onderkant van de vorm! Bedankt voor de tip! :-) ze zien er onweerstaanbaar uit!

  8. Lianda says

    Oooh dat ziet er lekker uit zeg! ^-^
    Zeker het maken waard! Binnenkort maar eens doen :-).
    Je website is erg mooi geworden!

  9. astrid says

    heerlijk, eens even kijken of ik tijd kan vinden dit te gaan maken dit weekend

  10. astrid says

    Brenda, ze waren overheerlijk en makkelijk te maken.
    Al waren ze bij mij niet zo mooi geworden als bij jou, maar daar was de smaak niet minder om.
    De eerste beste keer dat ik visite krijg, staat dit op tafel. yummie.

    groetjes Astrid

  11. Emile says

    Hi Brenda,

    Wat een geweldig leuk recept! Dank je wel. Ik heb deze schelpjes voor een high tea gemaakt en de minimuffinvorm gebruikt. Een groot succes.

    Complimenten voor je prachtige website.

  12. Marina says

    Hi Brenda,

    Een vriendin van mij lust geen chocolade (ze zijn er echt), wat zou ik anders in de schelpjes kunnen smeren? Aardbeien jam? Of is dat te nattig? Ik ga zelf wel voor de chocolade ;).

    Groetjes,
    Marina

    • Brenda Kookt says

      Wat jammer dat je vriendin geen chocolade lust zeg, ik kan het me niet voorstellen. Je kunt er ook een klein beetje jam in smeren, ik zou dit dan wel vlak voor het serveren doen en niet te lang van te voren. Anders wordt het bladerdeeg papperig.

  13. IJTJE says

    Wat een heerlijke bietjesstamppot! Dank je wel Breda.

  14. Saskia says

    Hoi Brenda,
    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Maar de bladerdeeg rondjes worden heel hoog waardoor ze van zijn plekje vallen in de oven en zijn daardoor heel hol van binnen. Is er iets wat ik daar tegen kan doen? Bedankt :)

  15. Mariska Boom says

    Wij willen deze schelpjes gaan maken, maar is er ook nog een andere tip tegen het slap worden vd schelpjes door de room?
    Niet iedereen lust hier namelijk chocola;-)

    • Brenda Kookt says

      Hoe kan dat nou? ;) Je kunt de room ook last-minute in de schelpjes scheppen zodat het deeg niet slap kan worden.