Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

How to: Aardbeienschelpjes

23 augustus, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 23 REACTIES

Aardbeienschelpjes txt

Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje!
Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken.

Een gebakje dus. Zelf gemaakt.
Niet mega ongezond. Wel erg lekker.
En niet moeilijk om te maken.

Dat zijn deze aardbeienschelpjes.
Een klein feestje!

Hoe je ze maakt? Ik laat het je stap voor stap zien in deze ‘how to’.

Let’s go!

Oh, wacht en stop. Voor we gaan beginnen moeten we eerst nog een paar dingen klaarzetten
(of misschien zelfs nog wel kopen?)

Dit is wat je nodig hebt voor 6 aardbeischelpjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • rietsuiker (of (grove) kristalsuiker)
  • chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
  • banketbakkersroom (bijvoorbeeld dit recept)
  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Overige benodigdheden:

  • Een cupcake- of muffintray (niet siliconen)
  • bakpapier
  • een kwastje
  • een oven die op 200ºC is voorverwarmd

Heb je alles in huis? Oke, dan is het nu echt: LET’S GO!

Aardbeienschelpjes 01

We beginnen met deeg. Zorg er voor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is.
Steek rondjes met een diameter van van ongeveer 10 cm.

Ik vond bij mijn bakspullen een ronde uitsteker met een soort ribbel effect. Leuk!
Niet per se nodig, maar wel mooi.

Aardbeienschelpjes 02

Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met geklutst ei.

Aardbeienschelpjes 03

Besprenkel de deegrondjes met suiker. (en prik eventueel in met een vork om te voorkomen dat er te veel lucht in komt)

Ik nam rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kristalsuiker nemen. Het is wel mooier om een suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Doe wat je wilt, en wat je in huis hebt.

Aardbeienschelpjes 04

Vet de onderkant van een muffin of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.

Aardbeienschelpjes 05

Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray.

Let op: druk de deeglapjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk van de tray af.

Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurd straks  in de oven.

Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 200ºC.

Aardbeienschelpjes 06

Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven

Aardbeienschelpjes 07

Tot ze mooi goudbruin zijn.

Aardbeienschelpjes 08

Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen.

Aardbeienschelpjes 09

Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt.

En natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade. Toch?

Aardbeienschelpjes 10

Laat de chocolade opstijven (als je haast of grote trek hebt mag dat even kort in de koelkast).

Aardbeienschelpjes 11

En vul de schelpjes met banketbakkersroom.
Klik hier voor een recept, maar als je wilt mag je ook banketbakkersroom uit een pakje gebruiken.
Niet doorvertellen, maar dat heb ik deze keer ook gedaan.

Aardbeienschelpjes 14

Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif het met een beetje poedersuiker.

Neem hierna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.

Aardbeienschelpjes 13

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Hartige taartjes met courgette en champignonsHartige taartjes met courgette en champignons
  • Stroopwafeltaart van LauraStroopwafeltaart van Laura
  • Hawaiispiesjes en aardappelpakketje op de barbecueHawaiispiesjes en aardappelpakketje op de barbecue
  • PerentaartPerentaart

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes Tagged With: aardbeien schelpjes, aardbeiengebakje, bladerdeegschelpjes, bladerdeegtaartjes, recept, zelf gebakje maken

<< Nieuwe website!!
Paprikasoepje >>

REACTIES

  1. Reny says

    23 augustus, 2014 at 08:34

    Wat een mooie duidelijke foto’s! Krijg helemaal zin om aan de slag te gaan :) Ik ga hier eens een Mind Your Feed variant van bedenken, want ik was altijd gek op die vruchtenschelpjes. En gefeliciteerd met je prachtige nieuwe site!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 augustus, 2014 at 11:11

      Dank je wel Reny, Als ik naar de foto’s kijk zou ik ook nog een schelpje lusten..

      Beantwoorden
  2. Maura - YLT says

    23 augustus, 2014 at 09:08

    Mooie foto’s Brenda! En wauw, wat is je nieuwe site mooi geworden. Heel leuk, vooral de kleuren combinatie. En dit ziet er dus weer te lekker uit :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 augustus, 2014 at 11:11

      Tnx Maura :) Xx

      Beantwoorden
  3. Trijnie says

    23 augustus, 2014 at 10:51

    ziet er super lekker uit! voor ons teamuitje heb ik aangeboden iets lekkers mee te nemen: dat worden deze schelpjes!

    Beantwoorden
  4. nicole says

    23 augustus, 2014 at 11:02

    Wat ziet dit er super uit. Snel maken met de laatste aardbeien alweer dit jaar

    Beantwoorden
  5. Jennifer says

    23 augustus, 2014 at 11:05

    Het ziet er echt heerlijk uit! En zo’n mooie foto’s.

    We zullen het niet doorvertellen dat je een pakje hebt gebruikt ;) Ik gebruik trouwens ook af en toe een pakje, meestal omdat de rest van het recept al veel tijd in beslag neemt.

    Beantwoorden
  6. Hazel says

    25 augustus, 2014 at 01:07

    Wat een lieve gebakjes, leuk ideetje om het zo te doen!

    Beantwoorden
  7. Conja says

    25 augustus, 2014 at 08:11

    Hè wat slim, aan de onderkant van de vorm! Bedankt voor de tip! :-) ze zien er onweerstaanbaar uit!

    Beantwoorden
  8. Lianda says

    25 augustus, 2014 at 20:57

    Oooh dat ziet er lekker uit zeg! ^-^
    Zeker het maken waard! Binnenkort maar eens doen :-).
    Je website is erg mooi geworden!

    Beantwoorden
  9. astrid says

    28 augustus, 2014 at 15:35

    heerlijk, eens even kijken of ik tijd kan vinden dit te gaan maken dit weekend

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      28 augustus, 2014 at 20:57

      Dat gaat je vast lukken :)

      Beantwoorden
  10. astrid says

    1 september, 2014 at 11:35

    Brenda, ze waren overheerlijk en makkelijk te maken.
    Al waren ze bij mij niet zo mooi geworden als bij jou, maar daar was de smaak niet minder om.
    De eerste beste keer dat ik visite krijg, staat dit op tafel. yummie.

    groetjes Astrid

    Beantwoorden
  11. Emile says

    24 augustus, 2015 at 22:03

    Hi Brenda,

    Wat een geweldig leuk recept! Dank je wel. Ik heb deze schelpjes voor een high tea gemaakt en de minimuffinvorm gebruikt. Een groot succes.

    Complimenten voor je prachtige website.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      26 augustus, 2015 at 07:08

      Wat goed om te horen, en dank je wel!

      Beantwoorden
  12. Marina says

    12 september, 2015 at 00:28

    Hi Brenda,

    Een vriendin van mij lust geen chocolade (ze zijn er echt), wat zou ik anders in de schelpjes kunnen smeren? Aardbeien jam? Of is dat te nattig? Ik ga zelf wel voor de chocolade ;).

    Groetjes,
    Marina

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      12 september, 2015 at 08:23

      Wat jammer dat je vriendin geen chocolade lust zeg, ik kan het me niet voorstellen. Je kunt er ook een klein beetje jam in smeren, ik zou dit dan wel vlak voor het serveren doen en niet te lang van te voren. Anders wordt het bladerdeeg papperig.

      Beantwoorden
  13. IJTJE says

    9 november, 2015 at 19:42

    Wat een heerlijke bietjesstamppot! Dank je wel Breda.

    Beantwoorden
  14. Saskia says

    12 april, 2016 at 18:00

    Hoi Brenda,
    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Maar de bladerdeeg rondjes worden heel hoog waardoor ze van zijn plekje vallen in de oven en zijn daardoor heel hol van binnen. Is er iets wat ik daar tegen kan doen? Bedankt :)

    Beantwoorden
  15. Mariska Boom says

    29 januari, 2018 at 16:54

    Wij willen deze schelpjes gaan maken, maar is er ook nog een andere tip tegen het slap worden vd schelpjes door de room?
    Niet iedereen lust hier namelijk chocola;-)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 januari, 2018 at 09:34

      Hoe kan dat nou? ;) Je kunt de room ook last-minute in de schelpjes scheppen zodat het deeg niet slap kan worden.

      Beantwoorden
  16. Lianne says

    6 februari, 2019 at 10:23

    Hoi Brenda, ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren inderdaad heerlijk. Ik had alleen hetzelfde probleem als Saskia hierboven beschrijft. Dus dat ze helemaal bol worden een daardoor worden het niet echt mooie schelpjes. Heb je daar misschien een tip voor? Ik had al geprobeerd om gaatjes in het bladerdeeg te prikken met een vork, maar dat was ook niet echt de oplossing.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      6 februari, 2019 at 14:50

      Wat vervelend Lianne. Als er teveel lucht in komt en ze opbollen kun je ze inderdaad niet zo mooi neerzetten. In dat geval kun je het deeg voor het bakken inprikken met een vork (paar keer). Verder heb ik hier helaas geen andere tip(s) voor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Eenpansgerecht met rijst en kip
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie